Sadettin Saran: Fenerbahçe başkanlığı en büyük hayalim, niye söylemeyeyim

17.02.2022 - 10:56 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 11:25

Sadettin Saran, katıldığı bir söyleşide en büyük hayalinin Fenerbahçe Başkanı olmak olduğunu belirtirken, bunu hiçbir zaman gizlemediğini söyledi. İşte detaylar...

Sadettin Saran: Fenerbahçe başkanlığı en büyük hayalim, niye söylemeyeyim

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Sadettin Saran, küçüklüğünden bu yana en büyük hayalinin sarı-lacivertli kulübün başkanı olmak olduğunu belirtirken, bunu hiçbir zaman gizlemediğini söyledi. Fenerbahçe eski kaptanı Ümit Özat da, ilk kongrede Saran'ın başkan olacağını öne sürdü.

Avcılar Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Avcılar'da Gençlik ve Spor Söyleşileri paneline katılan Sadettin Saran,  'Sıfırdan Zirveye' konulu söyleşide çocukluğundan iş yaşamına kadar yaşadıklarını izleyicilere aktardı. 

"En büyük hayalim, hiçbir zaman saklamadım"

Saran, karşılaştığı zorluklar ve başarıya giden yolu deneyimleri ile anlatırken söyleşinin son bölümünde Fenerbahçe başkanlığı konusunun sürekli gündeme getirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kongre ortada yok. Şimdi o konulara girmeyelim. Ben söyleyeceğimi söyledim. Ama benim küçüklüğümden beri en büyük hayalim. Hiçbir zaman saklamadım. İlk beni Aziz bey yönetime alırken de söyledim; İnşallah ben bir gün başkan olurum. O zaman Nihat bey 'Oğlum böyle bir şey söylenir mi?' dedi. Niye söylemeyeyim, benim hayalim" dedim. 

Saran daha sonra bir bölümü kendisine ait olan çeşitli özlü sözleri gençler ile paylaşırken, bir tanesinde "Sevgisiz güç bizi zorba ve despot yapar" dedi.

Ümit Özat'a 'Efsane kaptan' tezahüratı

Gençlik ve Spor Söyleşileri'nin bir başka konuğu ise eski milli futbolcu ve Fenerbahçe kaptanı Ümit Özat'tı. Özat konuşmaya başlarken, salondaki bir grup Fenerbahçeli taraftar 'Efsane kaptan' diye tempo tuttu. 

Ümit Özat: "Sadettin Saran en yakın kongrede Fenerbahçe'nin başkanıdır"

Ümit Özat, söyleşinin diğer konuğu Sadettin Saran'ın Fenerbahçe başkanlığına az kaldığını belirterek, "Saran, gelecekteki en yakın kongredeki başkan adayı değil, başkanıdır" dedi.

Eski sarı lacivertli futbolcu Sadettin Saran ile 10 yıldan bu yana görüşmediğini ve kendisinden hiçbir beklentisi olmadığını da sözlerine ekledi.  

"Türk futbolunun bu koşullarda düzelmesi mümkün değil"

Özat, Türkiye'de teknik direktörlük yapmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, "Hayatım boyunca hiçbir zaman çıkar ilişkisine girmedim. Türk futbolu doğru bir yerde değil. Zaten bu koşullarda düzelmesi mümkün değil. Futbolu bilen insanlar futbolu yönetmiyor. İşin ehli olmayan insanlar işin içerisinde. Türkiye'de herkesin 'Bildiği' iki şey var; Biri futbol, diğeri siyaset. İkisinde de durumumuz ortada. Avrupa'da kulüp başkanını seneden seneye görürdük, burada soyunma odasında görüyoruz. Mevcut başkana bir soru soruyorlar; Neden altyapıdan kimse yok. Diyor ki; Bir ıstakoz bile 5 yılda bir yetişir. Türk milletinin yüzde 90'ı ıstakozu ya televizyonda ya dergide görmüştür. Verdiği örneğe bak. Ama para bende düdüğü ben çalarım diyor. Türk futbolunun özeti bu bence" dedi.

"Geçmiş yönetimin de hataları var"

"Fenerbahçe'den 2007'de ayrıldım. Geçen 15 senede en az 5 şampiyonluk alman lazım. Senin forman zaten 2 puan ama 1 puan alamıyorsan... Şimdi sadece Ali Koç'u eleştiriyoruz ama geçmiş yönetiminde de hataları var."

Senin için hazırladığımız haberler