Sadettin Saran: Sonraki seçimde Fenerbahçe Başkanlığı’na adayım

İsa Kethüda
17.12.2021 - 15:30 | Son Güncellenme: 17.12.2021 - 19:58

Son dakika…. Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, 2024 yılındaki kongrede Fenerbahçe Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı. İşte detaylar.

Sadettin Saran: Sonraki seçimde Fenerbahçe Başkanlığı’na adayım

AJANSSPOR-HABER

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, bir sonraki kongrede Fenerbahçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

‘Fark yaratabileceğimi düşünüyorum’

İTÜ Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan Saran, daha önce ortağı olduğu Borussia Dortmund kulübünden önemli deneyimler elde ettiğini belirterek, Fenerbahçe Başkanlığı’na da talip olduğunu resmen açıkladı. Saran konuşmasında, “Fenerbahçe'nin durumu daya iyi olabilir, öyle de olacaktır. Bana gelecek olursak, ben hiçbir zaman saklamadım, yönetime gelirken de herkes kendini tanıtıyor, çok heyecanlılar yönetici oldukları için. Ben en gençleriydim yönetim kurulunda. 'Ya faydalı olamazsam' diye düşünüyordum. Fenerbahçe bana çok şey kattı. 

"Bu benim hayalim"

Ben, 'bir gün hayalim Fenerbahçe başkanlığı' demiştim. 'Ya öyle şey denir mi, başkan yanlış anlar' dediler. Buraya gelip de hayalim bu değil demek sahtekarlık olur. Bu benim hayalim. Ben yarın öbür gün başkan olursam da etrafımda hayali başkanlık olan insanlar istiyorum. Benden sonra onların iyi başkan olması için elimden geleni yaparım. 

"Bir sonraki olağan kongrede aday olacağım"

Birincisi Fenerbahçe başkanlığı hayalim. İkincisi ise olağanüstü genel kurullara karşıyım. Onu fırsatçılık olarak görüyorum, bu gerçek Fenerbahçelilik değil. Ortalarda işler kötü gittiğinde bir demecim olmayacak ama şunu sizlerle paylaşayım, bir sonraki olağan kongrede aday olacağım. Her şey değişir, Fenerbahçe şampiyonluğa giderse aday olmam. Ancak bu şartlar böyle devam ederse olacağım" dedi.

Bir sonraki seçim 2024 yılında

Fenerbahçe’nin bir sonraki kongresi 2024 yılında gerçekleştirilecek. Saran, iki dönem başkanlık yapmayı planladığını açıklayan ve halihazırda ikinci döneminin içinde olan Ali Koç ve yönetimine, daha önce yaptığı birçok açıklamayla camianın sabır gösterip destek olması gerektiğinin de altını çizmişti.

Senin için hazırladığımız haberler