Ajansspor

Sadettin Saran'dan Fenerbahçe'nin kaderini değiştiren karar

Editör: Özgür Koç

Son Güncelleme /

Sezonun bitimine 5 hafta kala Galatasaray ile Fenerbahçe'nin arasındaki puan farkının 2'ye indiği Süper Lig'de şampiyonluk yarışı adeta yeniden başladı. Sarı lacivertlilerde Başkan Sadettin Saran'ın kritik kararı sarı lacivertliler için çok önemli bir dönüm noktası oldu.

Haberin Kaynağı:
Milliyet
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Süper Lig'de Şampiyonluk yarışı bitime 5 hafta kala farklı bir boyut kazandı. Son 3 haftalık periyotta lider Galatasaray'ın 5 puan kaybetmesiyle takipçisi Fenerbahçe ile puan farkı 2'ye düştü ve yarış yeniden alevlendi.

Fark 7'den 2'ye düştü

Ligin 26. haftasında son sıradaki Karagümrük’e şok biçimde 2-0 yenilen Fenerbahçe, lider Galatasaray’ın 7 puan arkasında kalırken, şampiyonluk umutları büyük ölçüde tükenmişti. Ancak pes etmeyen sarı lacivertliler son 3 maçta Gaziantep FK, Beşiktaş ve Kayserispor’u mağlup ederek Galatasaray'ın puan kaybetmesini beklemeye başladı.

Bu süreçte ise lider Galatasaray Trabzonspor'a 2-1 kaybetti, erteleme maçında Göztepe'yi 3-1 yenmesine rağmen son hafta evinde Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılıların son 3 maçta 5 puan kaybetmesiyle Fenerbahçe şampiyonluk için çok ciddi bir şans yakaladı.

Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe 5'te 5 yaparsak 12 yıl sonra şampiyon olacak

Galatasaray ve Fenerbahçe kalan 5 haftada biri birbirleriyle olmak üzere tarihi 5 maça çıkacak. Sarı-lacivertliler sezonun son virajını kayıpsız geçip 5 maçını da kazanırsa kendi göbeğini kendisi kesecek ve tam 12 yıl sonra şampiyon olacak.

Sadettin Saran'ın inancı hiç sarsılmadı

Fenerbahçe'de Başkan Sadettin Saran ve yöneticiler göreve geldikten sonra hep şampiyonluk vurgusu yapmıştı. Saran, puan kaybı yaşanan maçlardan sonra bile “Biz şampiyon olacağız” diyerek takıma inancını dile getirdi. Yönetim kurulu da sürekli aynı yönde mesajlar verdi. Sadettin Saran ve yöneticiler ligde son viraja girilirken puan farkının kapanacağına inanıyordu.

Saran'ın Tedesco kararı dönüm noktası oldu

Başkan Sadettin Saran’ın Karagümrük yenilgisinden sonra birçok kesimin baskısına rağmen Teknik Direktör Domenico Tedesco ile yola devam etme kararı alması sarı lacivertliler için kırılma noktası oldu. İtalyan teknik adamla yollar ayrılsaydı, Fenerbahçe’nin bu noktaya gelmesi çok zor olacaktı. Saran, beklentilerin aksine Tedesco’ya güvenoyu verdi ve şampiyonluk yarışında tablo tamamen değişti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco
Fenerbahçe Teknik Direktörü Domenico Tedesco

İşte Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ligde kalan maçları:

GALATASARAY

FENERBAHÇE

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...