Sadi Tekelioğlu: "Aynı şans, Hüseyin'e de verilmeli"

03.01.2020 - 17:50 | Son Güncellenme: 03.01.2020 - 17:51

Trabzonspor’un Eski Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Sarıyer Spor ile neden anlaşamadıklarını açıkladı. Ayrıca Tekelioğlu, teknik direktörlük görevine Hüseyin Çimşir’in getirilmesini yorumladı.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Sadi Tekelioğlu, Sarıyer ile neden anlaşamadı?

Sarıyer Spor ile görüştük. Başka beklentilerle gittik. Kulüp yapısına katkı vereceğimiz bir takım olabilir diye gittik. Ama şartlar uyuşmadı. Hayırlısı olsun.

Sadi Tekelioğlu: “Ünal’a verilen şans Hüseyin’e de verilmeli”

Başlangıçta iyi oldu denir, sonra Hüseyin Çimşir acemiydi derler. 2-3 maç kazanır, fırsat verelim denilir. Hele hele transferler yapıldıktan sonra ekonomik sıkıntıya girecekler. Bunun karşılığı olumsuz olursa sıkıntı olabilir. Hüseyin’e şans verilmeli tabi. Ünal Karaman’ın gelişine baktığımızda aralarında bence bir fark olmaz. Ünal’a verilen şans Hüseyin’e de verilmeli. Başarılı olacağına inanıyorum.

“Oyuncular sahip çıkarsa Hüseyin Çimşir başarılı olabilir”

Malatya maçı sonrasında Ünal Karaman’ı değerlendirdikten sonra oyuncular sahiplendi. Çok basit bir örnekle; Sosa’nın performansının artmasını, takım içindeki yapıya bağlıyorlar. Hüseyin de uyum içinde olacaktır. Oyuncular sahip çıkarsa Hüseyin Çimşir başarılı olabilir. Böyle olursa hem saha sonucu hem de hocayı kazanmış olurlar.

Ağaoğlu ile Karaman arasındaki krizi nasıl yorumluyor?

Türkiye’de eğer kulüp başkanlarının teknik ifadelerine bakarak antrenör yollanıyorsa, ülkede teknik adam kalmaz. Kulüp başkanları en fazla zorlanan insanlar. Para bulmak için çalmadıkları kapı kalmıyor. Arada sırada böyle şeyler diyebiliyorlar. Buna bu kadar alınganlık göstermek Türkiye şartlarında doğru değil. Bir oyuncu çıkıp, “Hoca hakkımızı yiyor. Yanlış taktik verdi” dediğinde cezalandırıyorsak, hoca da böyle dediğinde başkan tepki gösterir. Ünal Karaman’ın da Ağaoğlu’nun da haklı olduğu yönler var. Ama hiçbir teknik adam ya da başkan kulübün üstünde değildir. Asıl olan kulüptür. Böyle olaylardan belki daha fazla birbirine kenetlenmiş bir yapı ortaya çıkar. Trabzonspor krizi fırsata çevirmiş olur.

Sadi Tekelioğlu: “Ndiaye, kırılgan yapıyı ortadan kaldırabilir”

Onazi’nin sakatlığı devam ediyor. Ndiaye merkez orta saha. Savunma ağırlıklı oynuyor. Kırılgan yapıyı ortadan kaldırabilir. Gördüğümüz, tanıdığımız bir görüntüde olursa katkı verecektir. Orayı tutabilecek bir oyuncu diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler