Sadi Tekelioğlu: "Uğurcan'ın adresi İspanya da ya İngiltere olacak"

10.12.2019 - 16:25 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 16:30

Sadi Tekelioğlu: "Uğurcan'ın adresi İspanya da ya İngiltere olacak"

Trabzonspor’un Eski Teknik Direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Tekelioğlu, Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’a İspanya’dan taliplilerin olduğunu ve genç ismin sezon sonunda takımdan ayrılabileceğini ifade etti. Uğurcan Çakır, Trabzonspor’dan ayrılıyor mu? Hangi takımlardan transfer teklifi geldi? Sadi Tekelioğlu, bu konuda flaş ifadeler kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şöyle:

Sadi Tekelioğlu: "Kulüplerin biraz daha transfer yapalım demesi bana mantıklı gelmiyor"

Kulüpler, bırakın biz borçlanalım diyor. Hangi takımla eşit rekabet durumumuz var? Avrupa’nın dev kulüplerinin ekonomisiyle bizimkilerin ekonomisi bir mi? Trabzonspor iyi bir yola girdi. Oyuncu satıp almada başarılı oluyor. Borcunu aşağıya çekiyor. Başka kulüplerin borçlanması Trabzonspor’u ne ilgilendirir? Kulüp bir nüans yakaladı ve itiraz ediyor. Ama kulüplerin biraz daha transfer yapalım demesi bana mantıklı gelmiyor.

Sadi Tekelioğlu: "Serkan Asan, otostopla eve giderdi"

Serkan Asan, bizim seçmelerden aldığımız bir oyuncu. O zaman 12 yaşındaydı. O dönem altyapıdaydık. Sadri Bey kulüp başkanıydı. Seçme grubundaydı. Böyle hayat hikayeler var. Gelip giderken 3-4 arkadaşlardı. Murat Cem Akpınar vardı aynı yaş grubunda. Serkan Asan, otostop ile evlerine giderdi. Ya da Murat Cem’in babasını beklerlerdi. Çok sıkıntı çekmiş bir çocuktur. Düzköy’ün reklamını yapalım, tereyağı meşhurdur diyorduk. Hepimiz 1-2 kilo tereyağı alırdık. Mücadele ederek futbolcu oldu. Yüreği büyüktür. Çok fizikli bir çocuk değil. O açığını diğer yetenekleriyle, güzel yüreğiyle kapatılır.

Sadi Tekelioğlu: "Serkan, Trabzonspor'un ihtiyacına karşılık verebilir"

Serkan dayanıklı bir oyuncu. Oynasın ya da oynamasın, kadroda olması gereken bir oyuncu. Trabzonspor’un ihtiyaç duyduğu anlarda bu ihtiyaca cevap verebileceğini gösterdi. Yolu açık olsun diyorum.

Sadi Tekelioğlu: "Yusuf'tan Yusuf Yazıcı yaratmak zor"

Yusuf Sarı’nın şu anda başarılı bir performansı var. Şampiyonluğa oynayan bir Trabzonspor diyorsak bu oyuncuların kendisini geliştirmesi gerekiyor. Trabzonspor’da katkısının olduğunu düşündüğüm isimlerden. Şu anda iyi. Bazen bireysel oynuyor ve pozisyon hataları yapıyor. 1-2 sezon içinde çok daha farklı olur. Yusuf’tan Yusuf Yazıcı yaratmak zor.

"Trabzonspor bir türlü ideal 11'ini bulamadı"

Trabzonspor’un bu yarış içerisinde olmasını önemsiyorum. İdeal bir 11’ini kuramadı. Abdülkadir Ömür, Onazi, Ekuban… Sakatlıklar takımı etkiledi. Sturridge aynı şekilde. Sturridge’in durumu tartışılır. Trabzonspor, dönem dönem cezalı ve sakat futbolcular sebebiyle sorunlar yaşadı.

Sadi Tekelioğlu: "Uğurcan sezon sonunda Premier Lig ya da İspanya'ya gidecek"

Uğurcan Çakır, Türkiye’nin en iyi kalecilerinden biri. Her yönüyle öne çıkıyor. Oyun anlayışı da mükemmel. Ben, Trabzonspor’un Uğurcan’ı kadroda tutabileceğini sanmıyorum. Yani; cazip geleceği için tutamaz diyorum. Sezon sonuna kadar kalır. Sezon sonunda Premier Lig’e ya da İspanya’ya gideceğini düşünüyorum. Öyle duyumlar da alıyorum. İspanya’dan Barcelona ya da Real Madrid, İngiltere’den de 5 büyük takım Uğurcan’a gidebilir diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler