Sadi Tekelioğlu'dan Yusuf ve Abdülkadir açıklaması: "Doğru olan şey..."

01.04.2019 - 14:58 | Son Güncellenme: 01.04.2019 - 17:58

Sadi Tekelioğlu'dan Yusuf ve Abdülkadir açıklaması: "Doğru olan şey..."

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemine dair açıklamalar yaptı. Trabzonspor’u başarılı bulduğunu dile getiren Tekelioğlu, Abdülkadir ve Yusuf hakkındaki transfer haberleri için ise, ”Eğer Trabzonspor bu futbolcuların satışıyla borcunun önemli bir kısmını kapatacağını düşünüyorsa ve oyuncular ederini buluyorsa satılmalı” yorumunda bulundu.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

Hekimoğlu FK'dan Trabzonspor'a oyuncular katılacak mı?

Bu aralar bol bol maç izliyorum. Yurt dışına gidip geliyoruz. Futbolun içinde kalmaya devam ediyoruz. Hekimoğlu FK için son maçlar var. İnşallah ligi iyi bir noktaya giderler. Geçmişte Akçaabat Sebatspor vardı. Süper Lig’e kadar çıktı ve Trabzonspor’a inanılmaz katkı sağlamıştı. Şimdi 1461 ve Hekimoğlu FK da Trabzon takımı. Ofspor ve Yomraspor’un da katkıları olacaktır. Oradan oyuncular da gelecek ve Trabzonspor’a katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

"Ünal Karaman başarılı"

Ünal Karaman başarılı bir sezon geçiriyor. Bu kadar sıkıntıya rağmen iyi işler yapıyor. Transfer yasağının olduğu ve futbolcuların şikayet ettiği dönemlerde başarılı işler yaptı. Tabi ki sezon içinde çok büyük kırılmalar yaşadı.

"Genç oyuncuyu sakatlık ya da transfer yasağı olunca hatırlamak olmaz"

Onur ve Burak’ın gitmesinden sonra genç oyuncular oynadı. Tüm bu etkenleri düşününce başarılıdır diyorum. Bazı şeyler bilinçli olarak yapılmalı. Yani genç oyuncuyu sakatlık ya da transfer yasağı sebebiyle genç oyuncuları hatırlamak olmaz. Trabzonspor’un 30 sene önce başardığını görmüştük. Şimdi kendi modelimize dönmeliyiz diyor başkan. Geç kalınmış bir hadisedir ama Trabzonspor’un gereği budur.

Yusuf ve Abdülkadir satılmalı mı?

Trabzonspor şu anda 4.sırada ve hedefine ulaşmış durumda. Maç kaybedebilir ama ilk 4 içinde kalacaktır. Trabzonspor hedefinin içinde ve başarılı buluyorum. Abdülkadir ve Yusuf’un satılmasını basında isteyenler var. Bunlar bana göre doğru değil. Tabi ki doğrusu ederinde oyuncuyu satmak. Ama İstanbul’daki gazeteciler ve yorumcular söyleyince Trabzonspor başarısız olsun isteniyor diye bakıyor Trabzonlu. Bunun kararını verecek olan yönetimdir. Eğer borcunun önemli bir bölümünü kapatacaksa bu oyuncular satılabilir.

Senin için hazırladığımız haberler