Yeni Malatyasporlu Sadık Çiftpınar'a TFF'den Ceza Gelecek mi?

Akın Ungan
19.03.2022 - 18:57 | Son Güncellenme: 19.03.2022 - 19:09

Sadık Çiftpınar'ın tribünlere yaptığı çirkin hareket hakemler tarafından cezalandırılmadı. Yeni Malatyaspor kaptanının ceza alıp almayacağı hakem, temsilci raporlarına ve TFF Hukuk Kurulu'nun tavrına bağlı.

Yeni Malatyasporlu Sadık Çiftpınar'a TFF'den Ceza Gelecek mi?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Süper Lig'in 30. Haftasında oynanan Yeni Malatyaspor-Kasımpaşa maçı sırasında kendi taraftarı tarafından protesto edilen ev sahibi takımın oyuncusu Sadık Çiftpınar, oyunu terk etmek istedi.

Ancak hem kendi takım arkadaşları hem de Kasımpaşa oyuncularının ısrarları üzerine oyuna devam eden Sadık'ın daha sonra kenara değişiklik işareti yaptığı görüldü. Bunun üzerine Teknik Direktör Cihat Arslan oyuncuyu maçın 80. dakikasında oyundan aldı.

Pascal Nouma'yı hatırlattı

Maçın ardından ise tribünlerden çekildiği anlaşılan bir cep telefonu görüntüsü ortalığı karıştırdı. Bir seyirci tarafından çekildiği anlaşılan görüntüde kendisine olumsuz tezahürat yapan seyircilere dönen Sadık Çiftpınar, yıllar önce Fenerbahçe maçında gol attıktan sonra Pascal Nouma'nın hareketine benzer bir şekilde cinsel organını tutup, seyirciye doğru bir protesto eyleminde bulunuyor.

Görüntü var ama...

Eylem görüntü ile sabit olmasına karşın böyle bir davranışa ceza verilmesi belirli koşullara bağlı. Hakem ekibi, Sadık Çiftpınar'ın hareketini görmediyse hiçbir şekilde futbolcuya ceza verilemiyor.

VAR devreye girebilirdi

Hakemlerin pozisyonu görmediği durumda ise iki alternatif bulunuyor. Birincisi Sadık Çiftpınar'ın hareketini VAR tespit ettiyse, hakemi çağırması gerekiyor. Ancak karşılaşmada bu gerçekleşmedi.

İlgini Çekebilir
Sadık Çiftpınar'dan seyircilere ağır hareket! Malatyaspor'dan flaş karar...
Habere Git

Temsilci raporuna yazabilir

Eylemin görülmeyip, sahada cezasız kalması halinde maçın temsilcisi eğer bu durumu tespit ettiyse, raporuna yazar ve disiplin işlemlerinin yolunu açar.

Yayıncı kuruluştan görüntü istenebilir

Ancak herhangi bir tespit söz konusu değilse, TFF Hukuk Kurulu ortaya atılan iddiaların ardından maçı yayınlayan kuruluştan, eğer tespit edilebilmişse, eylem anının görüntüsünü talep eder. Eğer durum görüntülerle sabitse ceza süreci başlar ama herhangi bir kanıt bulunamazsa, oyuncu ceza almaktan kurtulur.

1-3 maç ceza alabilir

Bir ceza uygulaması söz konusu olduğunda ise oyuncu Futbol Disiplin Talimatı'nın C. Disiplin İhlalleri Madde-36 Sportmenliğe aykırı hareket 1. fıkrasında yer alan sportmenliğe ve spor ahlakına aykırı hareket kapsamında 1-3 maç ceza alır.

Senin için hazırladığımız haberler