Sadri Şener'den olay açıklamalar! Şenol Güneş, Sosa, başkanlık seçimi...

29.03.2018 - 16:27 | Son Güncellenme: 29.03.2018 - 16:27

Sadri Şener'den olay açıklamalar! Şenol Güneş, Sosa, başkanlık seçimi...

Trabzonspor'un eski başkanı Sadri Şener, Trabzonspor gündemine dair TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Sadri Şener'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Benim bildiğim eski parayla 1 katrilyon borç var. Ahmet’in iyi eğitimi var, çevresi de iyidir. Biz de yardımcı olmalıyız, şu an için eleştirmemeliyiz. Başarılı olabilir. Transfer yasağı geldiği için sevindim. Altyapıdan oyuncular gelir. Yusuf ve Abdülkadir geldi mesela… Çok iyi oyuncular bulunur, çok maliyetlere gerek kalmaz." 

"Trabzonspor’da ekonomik anlamda güçlü isimler bulmak zor"

"Beşiktaş’ın verdiği paraları bizimkiler de vermeye çalışıyor ama Beşiktaş şampiyon oluyor ve gelir sağlıyor. Şampiyon olamayınca borç oluyor. ‘Fenerbahçe’nin borcu var ama Ali Koç aday’ deyince orada duruyorsun. Trabzonspor’da ekonomik anlamda güçlü isimler bulmak zor. Ancak Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’de bu iş böyle değil.
‘Trabzonspor battı’ tabiri yanlış. 75 milyon TL ile borcu teslim ettim, söyledikleri doğru ama Süper Lig şampiyonluğum var, Türkiye Kupa’m var, Süper Kupa’m var. Avrupa’ya gitmişim… Yıllardır biz Bulgaristan’ı göremiyoruz."

Sosa eleştirisi

"Sosa diye bir arkadaş var, bu zaten zor geldi Trabzon’a… Zorla oynuyor, ben bile anlıyorum. Beklediğimiz Sosa değil, yanlış transfer. Çok büyük paralar alıyor. Ben sana 5 milyon Euro veriyorsam gol atacaksın. Hepsinin arabası Lamborghini ve Ferrari, bir tane BMW yok. Yabancı oyuncu alırken dikkatli olmalıyız. Menajerlerin esiri oluyoruz, buna ben de dahilim. Bir golcü aldım, beklediğimiz gibi çıkmadı. Yerel basın da çok baskı yapıyor. Futbolcular, şehirde rahat rahat dolaşıyor. Hoca ve başkan laf yiyor."

Şenol Güneş yorumu

"Şenol Güneş giderken talihsiz şeyler söyledi. Trabzonspor’daki kaleciliği unutulmaz ama istifa eden insana da ben Sadri olarak kal demem. Ertesi gün de Tolunay’ı getirdim. Benim aleyhimde demeç verdikten sonra hiç görüşmedim. Fikret Orman, beni aradı 'Şenol Güneş’i alıyorum' dedi. Ben de al dedim, kimsenin ekmeğine engel olmam."

"1461 Trabzon, Süper Lig’e çıkabilirdi. İstenilmedi, sonra küme düştü. Dağıttılar takımı. Ona çok üzülüyorum."

Ahmet Ağaoğlu'na öneri

"Rakiplerin kadroları çok iyi. Sen oyuncu yetiştirene kadar çok geride de kalabilirsin. Her sene şampiyon olman gerekiyor. Olamayınca bir anda her şey dağılıyor. Ahmet de seçilirse, ‘Şampiyonluğa oynatacağım’ demesi lazım. Birkaç kişiye sorarak parayı harcaması lazım."

"Kulübe bir ton para verdim..."

"İlk başkanlığımda 1990’da 3 milyon dolar bağışladım. Benden sonraki dönemde gelen yönetim, benim aldığım oyunculardan iyi para kazandılar. Beşiktaş’ın 2 katrilyon borcu varmış, kimse soruyor mu? Kupalar var, şampiyonluklar var. Önemli olan o. Mesela Inter’i, Milano’da 1-0 yendik. Bu bir keyif, Trabzonspor tarihi için önemli. Beni mahkemeye verdiler, tek başıma kaldım. Sonra beraat ettik. Bizde böyle bir terbiye yoktu. Kulübe bir ton para verdim, sonra mahkemeye verildim. Müzeye bile icra gelmiş, müzeye haciz gelir mi? O kadar siyasi gücümüz var…"

"Sporda kavga dövüş hoş bir şey değil. Ama maalesef seyirci ve sonuç baskısı neden oluyor. Kuzu gibi maç seyretmek o da olmuyor."

"Muharrem Usta, başkanlar kendi borçlarını kapatsınlar dedi. Ben de, "Kupalarımı ve 1990'da bağışladığım 3 milyon doları geri verin dedim. Kimse cevap vermedi. Ahmet Ağaoğlu'na tavsiyem; lisan bilen 2 avukat tayin edip UEFA'ya yollasın, çok dava var. Trabzonspor'un istikrarı hiçbir zaman düşmez."

"Selçuk ile Burak’ın gidişinden kırgınım. Özellikle Burak’ın gidişinde menajeri beni kandırdı. Başkan olsam Burak’ı geri almazdım."

"15 kişilik yönetimin 10’u ekonomik olarak çok iyi olmalı. Para toplanır, sonra diğer projelere bakılır. Şampiyon olamasan bile bir kupa alırsın, Avrupa’ya gidersin. Hiçbir şey olmazsa takımın adı da Trabzonspor’sa olmuyor… Milan'da oynuyor al, Inter'de oynuyor al. 34 yaşında adamları alıyorlar. Mesela Kucka'yı aldılar, hiç beğenmiyorum. Menajerler kandırıyor. "

"Galatasaray şampiyonluk yolunda daha avantajlı. Trabzonsppor şampiyon olmuyorsa kimin şampiyon olduğu önemli değil. "

"En vefalı futbolcu Ünal Karaman'dı. Yemek ısmarlayan tek futbolcuydu. O’nun dışında hesap ödeyen olmadı. Başkaları, hep sen öde ister. "

"Fenerbahçe’ye yapılan saldırı yanlış. Saldırı neden aydınlatılmadı anlamadım. Yakında da zaman aşımına uğrar."

Senin için hazırladığımız haberler