Sadun E.G. Atığ Koşusu'nun Galibi Blue Sunset Oldu

İsa Kethüda
03.07.2023 - 22:03 | Son Güncellenme: 03.07.2023 - 22:06

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 36. yarış gününde, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Sadun E.G. Atığ Koşusu'nu Blue Sunset kazandı...

Sadun E.G. Atığ Koşusu'nun Galibi Blue Sunset Oldu

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre, İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 36. yarış gününde, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Sadun E.G. Atığ Koşusu'nu Blue Sunset kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"1972-1975 ve 1979-1980 yılları arasında Kulübümüz Başkanlığı görevini icra etmiş olan merhum Sadun Eşref Güney Atığ anısına koşulan yarış (G3) 2 Temmuz Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 16.30'da start aldı.

İstanbul İlkbahar - Yaz sezonunun 36. yarış gününde, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1200 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

Koşuyu Blue Sunset kazandı

2023 yılı Sadun E.G. Atığ Koşusu'nda jokeyi Gökhan Kocakaya ile start alan, Deniz Kurtel'in sahibi olduğu Blue Sunset (Air Vice Marshal - Visarno / Kitten's Joy) pistten 1.11.68'lik dereceyle galibiyetle ayrıldı. Moz. Org. San. Tic. A.Ş. yetiştirmesi, Hakan Yüzbaşı'nın antrenörlüğünü üstlendiği doru erkek tay yarış hayatının 3. startını da kazanarak 3'te 3 yapmış oldu.

Büyük bir heyecana sahne olan yarışa jokeyi Mertcan Çelik ile katılan Hardold (Torok - Wenona / Lion Heart) tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Çaldıran (Marcavelly - Silver Heart / Lion Heart) Ayhan Kurşun idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan Oğlumsun (Abjar Academy - Diyadin / Zanjero) sıralamanın dördüncü basamağında yer alırken, Zephyr West (Papa Clem - Dilay Star / Luxor) Akın Sözen idaresinde pistten beşincilikle ayrıldı. Koşuda farklar ise Burun - Boyun - 1 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi adına Mehmet Demir'e kupasını merhum Sadun Eşref Güney Atığ'ın gelini Mehtap Atığ takdim etti.

Törende Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ve Can N. Güven, Asli Üyelerimiz Sadrettin R. Güney Atığ, Esra Atman ve Alim Melih Kura ile davetliler de katıldı.

Sadun Eşref Güney Atığ hakkında

1927 yılında İzmit’te doğan Sadun Eşref Güney Atığ, Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1949 yılında Türkiye’deki en genç atçılardan biri olarak camiaya adım atan Atığ, at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 1969 yılından itibaren Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulunda birçok kez görev aldı. 1972 - 1975 ve 1979 - 1980 yıllarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 

At sahibi, yetiştirici ve yönetici olarak Türk yarışçılığının gelişmesinde önemli roloynayan Atığ’ın sahibi olduğu Sadettin isimli safkanı G1 Erkek Tay Deneme, yarışçılığımızın derbisi G1 Gazi Koşusu ve G1 Ankara Koşusu’nu kazanarak yarışçılık tarihimizin ilk Triple Crown galibi safkanı oldu. Sadettin ile G1 Çaldıran, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve TJK Koşuları’nı da kazanan Atığ’ın sahibi olduğu Erhan, Gülistan, Güldiken ve Suzan gibi G1 koşu galibi safkanlar ile birçok önemli koşuda galibiyet sevinci yaşadı. 1980 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Sadun Eşref Güney Atığ’ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler