Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan Burak Yılmaz açıklaması! Anlaşma sağlandı mı?

02.01.2019 - 16:05 | Son Güncellenme: 02.01.2019 - 19:05

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan Burak Yılmaz açıklaması! Anlaşma sağlandı mı?

Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş yöneticilerinden Şafak Mahmutyazıcıoğlu, TRT Spor'da yayınlanan programda gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Mahmutyazıcıoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Oyuncularımız parasını istediği için kamp kadrosuna alınmadı diye bir durum yok. Quaresma'nın sözleşmesinin bitmesi 1.5 yıl var. Quaresma çok değerli bir oyuncu. Futbol insanla oynanıyor. Bir futbolcu gitmeyi kafasına koymuşsa onunla yürümek çok zor. Ricardo bu anlamda ben istemiyorum derse değerlendiririz. Bir teklif gelirse değerlendiririz, o da gitmek isterse gider. Bunun dışında Ricardo bizim vazgeçebileceğimiz bir adam değil. Kimse de Beşiktaş'tan büyük değil.

Vagner Love aldığımızda gol kralıydı ama kan uyuşmazlığı oldu. Hangi oyuncumuz olursa olsun bedeli karşılığında takımdan ayrılabilir. Kamp kadrosu, hoca ve yönetim kurulu tarafından ortak bir kararla alındı. Önümüzdeki yarım dönemde kamp kadrosuna alınmayan oyunculardan verim beklemiyoruz.

Takas iddiaları..

Beşiktaş olarak oyuncunun değerini belirleriz, kim teklif yaparsa onunla görüşürüz. İster Galatasaray olsun ister Fenerbahçe. Biz de yönetim olarak buna açığız.

Bu kararların hiçbiri ayet değil. Beşiktaş'ın menfaatleri ile bu kararlar değişebilir. Şenol hocaya olan güvenimizi gösterdik.

4 futbolcu neden kamp kadrosuna alınmadı?

Yaşadığımız ilk devre ortada. Bir eksiklik var. Alıştığımız Beşiktaş yok. Kalabalık bir kadromuz var. Biz bunun mümkün mertebe daraltmak istiyoruz. İçinde bulunduğumuz koşullarda maddi durumumuz ortada. Bu bir sepet. Ortaya bir sonuç çıkıyor. Biz 4 futbolcunun takıma katkı sağlayamacağı için kamp kadrosuna almadık.

Gökhan Töre yetenekli bir futbolcu. Gökhan Töre'nin takıma katkı sağlayamacağını düşünüyorum. Biz de o verimi sağlayamıyor.

Şenol Güneş tartışmaları hakkında

Şenol Güneş tartışmaları suniydi. Bu tartışmalar belli bir dozu aştı. Bizim de açıklama yapma zorunluluğumuz oldu. Benim hocayı istemediğimi kim duymuş? Ne zaman söylemişim böyle bir şey? Bu programda hocayı eleştirmem ama aile içinde eleştiri yaparım. Biz Beşiktaş'ı yönetmiyor muyuz? İstemesek böyle bir karar alınır mı?

Başkanımız, Şenol hoca ile görüşecek. Daha sonra imza yetkisi Fikret Orman'dadır. Başkan bire bir yönetiyor bu süreci. Şenol hoca, 'Ben sizinle her yere varım' diyen biri.

Biz maaş olarak diğer kulüplerin önündeyiz. Pepe ayrıldı, 107 bin Euro alacağı vardı. Demek ki bu adamın paraları ödenmiş. Ekonomik olarak zorluk çekiyoruz, bunu saklamıyoruz. Biz döviz kurunu ve o kadro ile ligde 4. olacağımızı hesaplayamadık.

Pepe'ye PSG'nin verdiği teklifi verdik, o da bizi seçti. 'Come to Beşiktaş' sloganı ile yola çıktık, milyarlarca insan bizi izledi. Pepe'nin gelişi bana göre, Türkiye'deki en başarılı transfer operasyonu.

Şimdi geldiğimiz noktada Avrupa'da yokuz. 17 tane lig maçımız var, şampiyonluk iddiamız devam ediyoruz. Bu yarışta 5 milyon Euro alan birine ihtiyacımız var mı? Yoktu. Pepe de 'Babam rahatsız, bana bu kadar para vermenize gerek de yok. İsterseniz ben giderim.' dedi.

Vagner Love için bonservis ödedik. Hem alacağını alacak, hem de bedavaya gidecek. Böyle bir şey olmaz. Parasını ödeyeceksek neden gönderelim? Bana göre her takımın isteyeceği bir oyuncu. Doku uyuşuyla 15-20 gol atar.

Burak Yılmaz transferinde son durum ne?

Beşiktaş'ın golü atan forveti kim olursa olsun, ayağa kalkıyoruz. Biz sosyal medyaya göre kulübü yönetemeyiz. Öyle olsa Galatasaray, Falcao'yu alır. Nasıl alsın? Burak Yılmaz'ı Şenol Güneş'e sorduk. Biz Trabzonspor ile anlaşmadan Burak Yılmaz ile görüşmeyiz. O sözleşmesini feshetse de Trabzonspor ile helalleşmeden onunla anlaşmayız. Hocanın olumlu referansı var. Yönetim olarak da olumlu referansımız var. Taraftarlar istemiyor ama bunlar duygusal. Burak Yılmaz, Beşiktaşlı biri. Ara transfer dönemi riskli bir dönem. Elinizde Türkiye'yi bilen biri var. Klas olarak Burak'ın üstü klas yok. Dolayısıyla bunlar maddi gerçekler. Biz bunlara göre bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

"Messi'yi bile alamayız..."

Duyduklarımı söylüyorum. Biz artık Euro veremiyoruz. Yasa gereği böyle bir şey söz konusu değil. Kulaklar alıştığı için Euro konuşalım. Biz değil Burak Yılmaz'a, Messi'ye 4.5 milyon Euro veremeyiz.

Vergi hariç 7 milyon Euro prim ve bonus ödedik. Kişi bazında taban fiyat yok. Takım bütçesini düzeltmek istiyoruz. Bütçeyi aşağıya çekmek istiyoruz. Fikret Orman'ın başkan olduğu gündeki kura bakın.

"Talisca'yı nasıl tutalım?"

Talisca'nın varlığından kim haberdardı? Şampiyonluk yolunda ve Şampiyonlar Ligi'nde bize çok büyük katkılar sağladı. 25 milyon Euro satın alma opsiyonunu kullanmak istiyorduk ama 11 milyon Euro maaşla Çin'e gitti. Neden tutamadınız, diyorlar. Nasıl tutalım?

"Sadık Çiftpınar için 2 milyon Euro fazla..."

Beşiktaş yaşayacaksa buna razı geleceğiz. Bu oyuncular Avrupa'da 1 milyon Euro alıyorken bizde 3.5 milyon Euro istiyor. Bu bütçeler artık Türkiye'de futbol kulüplerinde yok.

Sadık Çiftpınar için 2 milyon Euro bonservis fazla. Bedava almayı severiz. (Gülerek)

Umut Nayir'in sözleşmesi devam ediyor. Bursaspor'da devam edecek. Devam eden süreçlerle ilgili yapılan her açıklama işi sıkıntıya sokuyor. İlgimiz var desek de demesek de ayrı dert. Mbamba ile ilgimiz yok ama Hasic'e ilgimiz var. Hasic'in yaşı küçük. Fesih durumu var, davası sürüyor. 

Biz bitti demeden bitmez, inşallah şampiyon olacağız.

Senin için hazırladığımız haberler