Saffet Balkan'dan Club Brugge analizi: "Bence Galatasaray'ın şansı..."

16.09.2019 - 16:47 | Son Güncellenme: 16.09.2019 - 19:47

Saffet Balkan'dan Club Brugge analizi: "Bence Galatasaray'ın şansı..."

FIFA Menajeri Saffet Balkan, Galatasaray’ın Club Brugge ile Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı mücadele öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Belçika futbolunu çok yakından takip eden Balkan, sarı-kırmızılıların rakibiyle ilgili, Brugge ekibinin artı ve eksilerini anlattı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Saffet Balkan’ın açıklamaları şu şekilde:

Saffet Balkan: "Brugge, çok koşan ve disiplinli bir takım"

Club Brugge sezona iyi başladı. Aynı disiplinle oynayan bir takım. 5-6 haftalık fikstürde genelde kolay maçları vardı. Genk maçı zordu. Berabere kaldılar. Deplasman maçlarına dikkat çekmek lazım. Çok koşan, disiplinli, maçtan kopmayan bir takım diyebilirim.

Kaleci ve stoperlerin kalitesi...

Kaleci Mignolet önemli bir kaleci. Stoperleri; Mechele ve Simon Deli iyi. Mitrovic de var ama yedek başlar diye düşünüyorum. İki stoper de uzun boylu. Hem teknikleri iyi hem de sert stoperler. Orta sahada Diatta diye bir Senegalli oyuncuları var. Genç ama yaşına göre çok tecrübeli bir futbolcu. Dikkat edilmesi gerekir. Ruud Vormer diye etkili bir isim var. Hollandalı bir oyuncu ve sert bir futbolcu. 90 dakika oyundan kopmaz. Takımı toparlayan bir oyuncu. Yanında fizik olarak zayıf ama teknik oyuncuları Vanaken var. Forvet arkası da oynuyor. Gole yakın oyuncuları var.

Okereke'ye dikkat!

4-4-2 mi oynarlar bilemiyorum. Okereke iyi bir futbolcu. Kısa boylu bir oyuncu ama çok hızlı ve teknik. En çok dikkat edilmesi gereken Okereke ve Dennis. Genç oyuncuları var ama tecrübeli oyuncular da var. Okereke, çok beğendiğim bir futbolcu. İlerleyen dönemlerde çok büyük bir futbolcu olacağını düşünüyorum.

Saffet Balkan: "Bence Diagne yedek başlar"

Diagne’nin önce bir takıma alışması. Önünde oynayan oyuncular var. Pivot santraforla oynayacak olursa belki Diagne’yi kullanabilirler. Bence Diagne, Galatasaray maçına yedek başlar. Sonradan oyuna girebilir.

Devler Ligi bambaşka bir heyecan

Her futbolcu Şampiyonlar Ligi’nde oynayan bir takımda oynamak ister. Anderlecht, Club Brugge’e göre üst düzey bir kulüp. Anderlecht el değiştirdikten sonra Brugge öne çıkmaya başladı. Şampiyonlar Ligi’nden gelen para önemli. Tabi ki Devler Ligi’nde oynamak önemli ve bambaşka bir heyecan.

Brugge - Galatasaray maçını kim kazanır?

Galatasaray’da daha tecrübeli futbolcular ve daha büyük isimler var. Belçika’da genç ve yetenekli oyuncular var. Club Brugge sahaya çıkınca 3-4 tane genç oyuncuyla yer alacaktır. Türk takımları, Belçika takımlarına karşı pek başarılı olamıyor. Gönlümden geçen Galatasaray’ın kazanması tabi ki ama Brugge takımını yüzde 60 daha şanslı görüyorum. Galatasaray 1 puan alırsa büyük avantaj sağlayacaktır. Alınacak her puan haneye artı olarak yazılacak. Saha avantajıyla çıkacaklar. Maç berabere biterse, Brugge tüm şansını kaybeder. Çünkü İstanbul’da zorlanırlar.

Senin için hazırladığımız haberler