Sağlam’dan rakiplere eleştiri: Tuzlaspor açıklamalı

29.04.2021 - 20:49 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 20:54

TFF 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Yılport Samsunspor’un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, rakipleriyle oynayan takımların sahaya yedek ve genç futbolcularla çıkma kararını eleştirdi.

Sağlam’dan rakiplere eleştiri: Tuzlaspor açıklamalı

AJANSSPOR-HABER

 

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, TFF 1. Lig'de iddiası bulunmayan takımların şampiyonluk yarışı veren ekiplerle mücadelesine 19 yaş altı takımı oyuncularıyla çıkmasını eleştirdi. Sağlam, "Bence Türk futbolunun geleceği açısından çok sıkıntılı bir durum. Bu Türk futbolunun sonunu oluşturabilecek bir durum" dedi.

'Birileri konuşsun dedik, kimse konuşmadı'

Ligin halen devam ettiğine ve 3 takımın şampiyonluk yarışı verdiğine işaret eden tecrübeli teknik adam şunları dile getirdi: "Geçen hafta bazı rahatsızlıklarımızı dile getirmeye çalıştık. Birileri çıksın konuşsun istedik ama kimse konuşmadı. 

'Tuzlaspor neden 7 oyuncusunu oynatmadı?'

Bazı şeyler beni çok rahatsız ediyor. Tuzlaspor, bu ligin en zor deplasmanlarından birinde Keçiörengücü maçını kazanarak play-off umutlarını yeşertiyor. Bir sonraki maçta, yani geçen haftaki Adana Demirspor mücadelesinde Keçiörengücü karşılaşmasını kazanan ilk 11'inden 7 oyuncusunu bu mücadelede oynatmıyor. 

'Balıkesir'den gelen haberler endişe verici'

Bu durumu, kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklamak gerekir. Yine bu hafta Adana Demirspor ile oynayacak Balıkesirspor cephesinden gelen açıklamalara bakıyoruz. Onlar da 19 yaş altı takımından oyuncularını bu maçta oynatacaklarını dile getiriyor. Bu durum, futbolda haksız rekabeti tetikleyen bir durum."

'Sessiz kalanlar yarın konuşamayacak'

Ertuğrul Sağlam sözlerie şöyle devam etti: "İki hafta sonra herhangi bir ekip, bu takımlarla oynarken bir maçta 8 oyuncusunu oynatmadığında veya 19 yaş altı takımından 3 oyuncusuyla o maçlara çıktığında bugün bizim karşılaştığımız duruma sessiz kalanlar, yarın o duruma da ses çıkaramayacak.

Sağlam: Kamu vicdanını rahatsız etmeyin

Oynadığımız oyun futbol, 2 takım direkt Süper Lig'e çıkacak. Arkada 1 takım play-off'a kalacak. Sonra oradan bir takım daha Süper Lig'e çıkacak. Bunlar futbolda olan şeyler ama futbolda olmayan şeylerin, kamuoyu vicdanına rahatsızlık verecek durumların da önüne geçmek lazım. Dikkatli olmak lazım."

Öte yandan kırmızı-beyazlı ekip, 1 Mayıs Cumartesi günü sahasında Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana, sakatlığı devam eden Tomane katılmadı.

Senin için hazırladığımız haberler