Sağlık Bakanlığı koronavirüs için yeni karar çıkardı! Evden...

09.08.2020 - 17:17 | Son Güncellenme: 09.08.2020 - 17:22

Koronavürüs son dakika haberleri... Sağlık Bakanlığı artışa geçen koronavirüs vakalarından sonra yeni önlemler almaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü" açıklamasında bulundu. algoritmalarda yapılan güncelleme ile Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda hafif-orta pnömoni (zatürre) ve ağır pnömoni ayrımı yapıldı. Buna göre solunum sıkıntısı, nefes darlığı, beslenme zorluğu yaşamayanlar hafif pnömoni sayılacak.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs için yeni karar çıkardı! Evden...

Türkiye'de son 24 saatte 1172 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 16 kişi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 239 bin 622, can kaybı 5 bin 829 oldu. Son 24 saatte 1082 kişinin daha iyileşmesiyle covid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 222 bin 656 oldu. Koronavürüs son dakika haberleri... Sağlık Bakanlığı artışa geçen koronavirüs vakalarından sonra yeni önlemler almaya başladı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Zatürre oranı tüm Türkiye’de düştü" açıklamasında bulundu.  algoritmalarda yapılan güncelleme ile Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda hafif-orta pnömoni (zatürre) ve ağır pnömoni ayrımı yapıldı. Buna göre solunum sıkıntısı, nefes darlığı, beslenme zorluğu yaşamayanlar hafif pnömoni sayılacak.

Yeni düzenlenen algoritma ile sadece ağır pnömoni hastalarının tedavisinin hastanelerde yapılacağı açıklandı.

Milliyet haberine göre, Evde Takip Algoritması’na göre, sadece ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas/eklem ağrısı, karın ağrısı veya ishal, koku veya tat alma bozukluğu belirtilerinin olması durumunda kişi ya da kişiler “Komplike olmayan hasta veya hafif-orta pnömoni” kabul edilecek.

Asemptomatik olup PCR testi pozitif çıkan hastalara da virüsü yok etmek ve bulaş riskini azaltmak için ilaç tedavisine başlanacak. Bu vakalara da hidroksiklorokin veya favipravir ilaçları verilecek. Bakanlık algoritmada, hidroksiklorokin ile ilgili uyarılarını yineledi.

Senin için hazırladığımız haberler