Koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarını rahatlatacak formül!

12.04.2020 - 16:04 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 17:14

COVID-19 salgını sebebiyle Türkiye'de de sağlık çalışanları normalden daha fazla mesai yapıyor. Bu süreçte çok yorulan sağlık çalışanlarını rahatlatacak formülü Profesör Haydar Sur açıkladı. Sur, ne öneriyor?

Koronavirüs döneminde sağlık çalışanlarını rahatlatacak formül!

Koronavirüs salgını Türkiye'de de çeşitli tartışmaları beraberinde getirdi. Ülkemizde en çok tartışılan konulardan biri de; COVID-19 salgını sebebiyle ekstra mesai yapan ve bu süreçte evlerinin yolunu unutan sağlık personelleri. Pekiyi, yorulan sağlık personelleri nasıl dinlendirilecek? Çalışanlara kim destek verecek? İşte detaylar...

Sağlık görevlileri çok yoruldu

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Dünyada koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de de durum farksız. Sağlık personelleri, canhıraş bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Fakat; uzun süren çalışma saatleri sağlık görevlilerini de yordu.

Haydar Sur'dan rahatlatıcı formül

Bu süreçte sağlık personellerinin sayısının yeterliliği tartışma konusu olurken, COVID-19 salgını sürecinde sağlık ekiplerini rahatlatacak bir formülü Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Haydar Sur açıkladı.

Haydar Sur, Radyospor'da açıkladı

Sur, Radyospor'a yaptığı özel açıklamada Türkiye'deki son durumu değerlendirirken sağlık çalışanlarının yorulduğunda dikkati çekti. 

"Son sınıf öğrencilerini sahaya sürebiliriz"

Profesör Sur, "Sağlık personelleri yorulmaya başladı. Bazı ülkeler Tıp Fakültesi'ndeki son sınıf öğrencilerine kurslar veriyor ve sonra sahaya sürüyor. Çok sıkışılırsa Türkiye'de böyle birşey olabilir. 2000-3000 kişilik bir ekipten söz ediyoruz. Hemşirelerden de bir o kadar var. Bu insanlar sahada yer alırsa, yorulmuş personeli dinlendirmek açısından iyi olacak. Hastalıkla alay eden, sorumsuz kitlelerin görülmesi ise bizi çok üzüyor" ifadelerini kullandı.

11 Nisan 2020 koronavirüs vaka sayısı

Türkiye'de şu ana kadar toplam 340 bin 380 test yapılırken, 52 bin 167 vaka tespit edildi. 542 kişi koronavirüsü mağlup edip iyileşirken, vefat sayısı ise bin 101 oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler