Sahada değil, Playstation'da oynuyorlar!

06.01.2021 - 12:34 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 15:49

Konyaspor deplasmanında Galatasaraylılar skordan çok konsantrasyon bozukluğuna dikkat çekti. Taraftarlar isteksiz tavırlara, mücadele yoksunluğuna tepki gösterdi. Eksik gidilen Konya'da en çok bel bağlanan ancak performanslarıyla en çok eleştirilenler Belhanda ile Emre Akbaba oldu. İkisinin de formsuzluğunda son zamanlarda abarttıkları Playstation tutkusu da önemli bir etmen.

Sahada değil, Playstation'da oynuyorlar!

Burhan CAN TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray'da üst üste yaşanan puan kayıpları camiada büyük tepki topladı. Göztepe ve Trabzonspor karşısında alınan galibiyetlerin ardından Fraport TAV Antalyaspor ile Türk Telekom Stadyumu'nda berabere kalan ve dün de İttifak Holding Konyaspor'a deplasmanda 4-3 kaybeden Galatasaray hem liderliği kaybetti hem de hafiften zirveden uzaklaştı. 

Cimbom'da taraftarlar maç skorları kadar oyuncuların anlaşılmaz isteksiz tavırlarından ve konsantrasyon kaybından rahatsız. Bu iki zaaflardan ötürü takımın mücadele dozu son zamanlarda çok düştü. Konya deplasmanında en çok tepki toplayan isimlerin başında Emre Akbaba ile Younes Belhanda geliyor. Bir çok eksikle gidilen Konya'da bu iki isme çok büyük sorumluluk düşüyordu. Dolayısıyla taraftarın da teknik heyetin de onlardan beklentisi yüksekti.

Yeni kontrat istiyorlar ama...

Ancak Akbaba da Belhanda'da Konya'da adeta yokları oynadı. Peki bunun sebebi ne? Öncelikle her iki oyuncunun da sezon sonu kontratı bitiyor. Ve şu ana kadar durumları netleşmiş değil. Bu durum ikisinde de bir motivasyon sorunu yarattı. 

Belhanda, yıllardır yüksek olduğu için çok tartışılan 3 milyon 350 bin Euro'luk mevcut maaşında önemli bir miktarda bir indirim yaparak, yeni kontrata sıcak baktığını ortaya koydu. Fakat buna rağmen yönetimin henüz bu konuda bir adım atmaması 30 yaşındaki Faslı orta sahanın moralini bozuyor.  Geldiği ilk sezon Çaykur Rizespor deplasmanında sakatlanan ve çok uzur süre sahalardan Emre Akbaba, bir daha istenilen seviyeye gelemedi. Galatasaray'dan yıllık 1 milyon 750 bin Euro alan Akbaba'ya yeni kontrat konusunda yönetimde henüz bir mutabakat oluşmadı. 

Yönetim kemerleri sıkmak istiyor

Gerek Avrupa kupalarından bu sezon gelir elde edilememesi, gerek pandemi süreci ve gerekse de yayın gelirlerinin düşmesi Galatasaray yönetimine kemerleri sıkmayı gerektiriyor. Yönetim bu nedenle yeni sezon planlamasında geçmiş dönemlere göre daha düşük kontratlar yapmayı hedefliyor. Teknik direktör Fatih Terim de daha önce defalarca ekonominin önemine vurgu yapmıştı.

En çok hatalı pas yapanlardan

Öte yandan Belhanda ve Emre Akbaba'nın mücadele gücünün düşmesinde ve konsantrasyon kaybında sadece yeni sözleşme görüşmelerinin sonuçlanmaması etmen değil. Her iki oyuncunun Playstatiton tutkusu da performanslarını etkiliyor! 

Şaşırtıcı gibi gözükse de bu etken yabana atılır gibi değil. Her iki oyuncu da saatlerce konsol başından kalkmıyor. Bazen çok geç saatlere kadar oyun oynuyorlar. Bu durum çevrelerinde de rahatsızlık yaratsa da gelen uyarıları pek kulak asmadılar. Emre Akbaba'nın temsil edeceğini duyurmuştu. Emre Akbaba, Konyaspor maçında en çok hatalı pas yapan Galatasaraylı oyunculardan biri oldu. 28 yaşındaki oyuncu, dünkü maçta 6 hatalı pas yaptı. 

Madrid'e de konsol götürmüştü

Younes Belhanda'nın oyun konsolu alışkanlığı geçen sezon da dikkat çekmişti. Belhanda'nın, Şampiyonlar Ligi maçı için Madrid'e giderken havalimanındaki kontrollerde yanında Playstation'ını da götürdüğü görüntülenmişti. 

Emre Akbaba'nın sanal bilgisiyar oyununa olan tutkusunu eşi Instagram'da yaptığı esprili paylaşımla ortaya koymuştu. Geçen Mayıs ayında yapılan bir turnuvaya da Galatasaray Kulübü,  kendilerini temsil etmesi için Emre Akbaba'yı seçmişti. 

Frikik gerginliği yaşamışlardı 

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Galatasaray ile Darıca Gençlerbirliği, karşılaşmıştı. 69. dakikasında kazanılan frikikte, Belhanda ile Emre Akbaba arasında serbest vuruşun kimin kullanacağı konusunda bir tartışma yaşanmıştı. Yaşananları kulübeden takip eden Fatih Terim, pozisyonun ardından yardımcısına dönerek sitem etmişti. Serbest vuruşu kullanan Faslı futbolcu, topu dışarıya göndermişti.

Belhanda ve Emre Akbaba'nın istatistikleri

Dinamo Kiev'den transfer edilen Younes Belhanda, sıra kırmızılı formayı 2017-18 sezonunda giymeye başladı.  89 maça çıkan oyuncu, 14 gol attı, 20 asist yaptı.  2018-19 sezonunda Alanyaspor'dan Galatasaray'a gelen Emre Akbaba, 44 maçta forma giydi. 6 gol atan futbolcu, 5 gole de asist yaparak katkı verdi. 

Ömer Bayram'dan net yorum

Dünkü konsantrasyon kayıplarıyla ilgili Galatasaraylı futbolcu Ömer Bayram da, "3 gol attık ama Galatasaray olarak 4 gol yeme lüksümüz yok. Konsantrasyon kaybı oldu. İkinci yarı başında ayağımıza top değmeden gol yedi" ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Terim ayar verecek

Fatih Karagümrük maçında aldığı cezadan ötürü 4 maç tribüne çıkmak zorunda kalan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in oyuncularıyla bir toplantı yaparak, yeterince puan kaybı yaşandığı belirtip, herkesten bir an önce toparlanmasını isteyecek.

Senin için hazırladığımız haberler