MLS'te Irkçılık! DC United'tan Wayne Rooney, Oyuncusunu Oyundan Çıkardı

Akın Ungan
20.09.2022 - 16:10 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 18:22

MLS'te DC United - Inter Miami maçında Damion Lowe, Taxiarchis Fountas'ın ırkçılık yaptığını iddia etti. Teknik Direktör Wayne Rooney, Fountas'ı çıkardı.

MLS'te Irkçılık! DC United'tan Wayne Rooney, Oyuncusunu Oyundan Çıkardı

AJANSSPOR HABER

Son günlerde futbolda yaşanan ırkçılık olayları gündemi sarsarken, bir olay da Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşandı. MLS'in 34. haftasında DC United ile Inter Maimi karşı karşıya geldi. Kritik mücadele 3-2 konuk ekip Inter Miami üstünlüğü ile sona ererken, ırkçılık skandalı maça damga vurdu.

Lowe, Fountas'ın ırkçılık yaptığını söyledi

Mücadelenin 62. dakikasında Inter Miami'nin 29 yaşındaki Jamaikalı stoperi Damion Lowe, DC United ekibinden Yunan futbolcu Taxiarchis Fountas'ın kendisine ırkçı söylemlerde bulunduğunu iddia etti. Çıkan tartışmada oyun 5 dakika durdu.

Kaptanlar ve hocalarla görüşüldü, iki oyuncuya sarı kart çıktı

Karşılaşmanın hakemi Elfath, maçı durdurdu ve takım kaptanları ile teknik direktörlerle bir araya geldi. Görüşmelerin ardından iki futbolcu da sarı kartla cezalandırıldı.

Rooney Fountas'ı sahada tutmadı

DC United Teknik Direktörü Wayne Rooney, rakip oyuncuya ırkçı saldırıda bulunduğu iddia edilen futbolcusunu sahada tutmadı. Oyun başladıktan sonra değişikliğe giden Rooney, 66. dakikada Taxiarchis Fountas'ı oyundan aldı. Fountas'ın yerine Miguel Berry oyuna dahil oldu.

Rooney: "İncelemenin sonucunu bekleyeceğiz"

Maçın ardından açıklama yapan Wayne Rooney, öğrenicisi hakkındaki iddiayla ilgili yapılacak incelemenin sonucunu bekleyeceklerini kaydetti. Fountas ise ırkçılık iddialarını yalanladı.

Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville'den açıklama

Inter Miami Teknik Direktörü Phil Neville ise "Irkçı bir kelime kullanıldı. Bu kesinlikle kabul edilemez. Dünya üzerinde kullanılabilecek en kötü, en çirkin kelime. Evet, bu yaşandı." dedi. Neville ayrıca, DC United Teknik Direktörü Wayne Rooney'e şu sözlerle teşekkür etti: "Şimdiye kadar attığı tüm gollerden daha fazla saygımı kazandı."

DeAndre Yedlin: "Hiçbir şey yapılmasaydı devam etmezdik"

Eski Galatasaraylı Inter Miami'nin savunucusu DeAndre Yedlin ise "Hiçbir şey yapılmasaydı devam etmezdik. Bu inanılmaz karanlık an yüzünden bu bize bir galibiyet gibi gelmiyor. MLS'nin bu konuda ne yapacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Madrid'te Vinicius Jr'a ırkçılık! Yine yaptılar...
Habere Git

Real Madrid'in yıldızı da maruz kaldı

Son günlerde artan ırkçı saldırılara Real Madrid'in yıldızı Vinicius Jr. da uğradı. Önce İspanya Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo'nun söylemlerine maruz kalan genç oyuncu, dünkü Atletico Madrid derbisinde de rakip taraftardan aynı davranışı gördü.

Senin için hazırladığımız haberler