Sahada oruç açan futbolculardan açıklama: Şaşkınız

14.04.2021 - 18:12 | Son Güncellenme: 14.04.2021 - 19:12

TFF 1. Lig’de oynanan Giresunspor-Keçiörengücü maçı sırasında kenara gelerek iftar yapan konuk takım futbolcuları çok konuşulan olayı anlattı. İşte detaylar…

Sahada oruç açan futbolculardan açıklama: Şaşkınız

TFF 1. Lig’in 30. hafta mücadelesinde GZT Giresunspor’a konuk olan Ankara Keçiörengücü futbolcularının, maçın 10. dakikasında oruçlarını saha içinde açmaları gündem olmuştu. O futbolculardan Uğur Utlu, Burak Aydın ve Abdulkadir Korkut, İHA’ya konuştu. 

'Kaleci Metin Uçar ile planladık'

Karşılaşmadan bir gün önce kaleci Metin Uçar ile iftarı planladıklarını belirten Keçiörengücü futbolcusu Uğur Utlu, “Kendisi de niyetliydi. Ezan okunduğunda oyunu durdurup iftarımızı açmayı düşünmüştük. Kendisi de o dakikalarda onu yaptı.

'Başkan ve hocamız izin verdi'

Oyun durunca orucumuzu su ve hurma ile açtık. Bu kadar gündeme geleceğini düşünmüyorduk. Başkanımıza ve hocamıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onlar bizim her zaman arkamızda durdu. Allah kabul etsin bu tuttuğumuz oruç şampiyonluklara bile bedel diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

'Sosyal medyada görünce çok şaşırdık'

Uğur, orucun kendilerini etkilemediğini söylerken Burak Aydın şunları söyledi: “Sosyal medyada gündemin birinci maddesi olmuşuz. Gerçekten çok şaşırdık. Olması gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Tamam maç yapıyoruz ama sadece bir 90 dakika. Zaten 10. dakikasında orucumuzu açtık. Çok zor şartlar altında kalan insanlar var. Onlar 2 gün yemek yemedikleri halde oruçlarını tutabiliyorlar. 

'İsteyen tutuyor, isteyen tutmuyor'

Bizim için anormal bir durum yok bence. Başkanımızın da zaten ‘oruç tutmazsınız’ gibi bir kısıtlaması yok. Ona da çok teşekkür ediyorum. Kulüpte isteyen orucunu tutuyor isteyen tutmuyor. Özgür bir ortam var. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz normal bir durum bu.”

'Giresunsporlu Diarra da niyetliydi'

Konuyla ilgili bir bilgi daha veren Burak, “Maçın 12. dakikasıydı sanırım. Kenara orucumuzu açmaya gittik. Hurma almış sağlık ekibimiz. Hurmayı yerken Giresunspor’un stoperi Diarra da niyetliymiş. O da arkamızdan gelerek hurma istedi. Sağlık ekibimizde sağ olsun hurma ikram etti. O da nasiplendi. Çok güzeldi” şeklinde konuştu.

 

'Abartılacak bir şey yok'

İftar menüsünün zengin olduğunu dile getiren Ankara Keçiörengücü’nün sağ beki Abdulakdir Korkut ise, “Çok abartılacak bir şey değildi. Bir ay oruç tutamayacaksak neden yaşıyoruz. Müslümanız sonuçta. Çok zorlanmadık. Bundan sonra da zorlanacağımızı düşünmüyoruz. İftar menümüzde hurmalar, muzlar, çilekler, kekler, meyve suları ve sularımız vardı” ifadelerini kullandı.

Ankara Keçiörengücü sahadaki iftarla çok konuşulan maçta GZT Giresunspor'a 2-1 yenilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler