Şahan Gökbakar Marmaris'teki Orman Yangınına İsyan Etti: Nerede Uçaklar?

22.06.2022 - 10:24 | Son Güncellenme: 22.06.2022 - 10:34

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar; dün akşam Marmaris'te başlayan orman yangınları sonrası söndürme uçaklarının yetersizliğini sosyal medya hesabından dile getirdi.

Şahan Gökbakar Marmaris'teki Orman Yangınına İsyan Etti:  Nerede Uçaklar?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saat 20.00’de Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.

Ünlü komedyan Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından, yangın söndürme uçaklarının yetersizliğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

Nerede bu uçaklar?

Marmaris Bördübed yanıyor. Bütün kış defalarca söyledik... NEREDE BU UÇAKLAR!!... 1 adet helikopter görülmüş. 3 AYRI YER YANIYOR....

Su atan helikopterden bu video... Bir tane helikopter ne yapsın bu yangına... Şuraya bakın... MARMARİS YINE YANIYOR. BÜTÜN KIŞ SÖYLEDİK. UÇAKLAR NEREDE??? Bu sezon alarmda olmamız lazımdı. Ama nafile...

Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan ucakla mudehale edilir mi? EDİLİR! NEREDE UÇAKLAR??? UÇAKLAR NEREDE??? BU YANGIN YINE O KADAR BÜYÜK BIR ALANI YOK EDECEK Kİ!!! YAZIK! KIŞ BOYU BU ANI SÖYLEDİM!!! NEREDE BU UÇAKLAR???

Geçen yaz da Orman ekipleri, itfaiyeler, donanma ve jandarma, gönüllüler ve köylüler canla basla mücadele etti. Bu yangında da eminim herkes canı pahasına mucadele ediyor ve edecek. Ama bunun havadan müdahale olmadan olmayacağını geçen sene gördük. Bu gerçeği unutalım mı???

Yangın çıktı ve helikopter 8 dakika içinde müdahale mi etti? Yoksa yangın çıktı, büyüdü sonra siz farkettiniz ve fark ettikten sonra mı 8 dk içinde helikopter geldi??? Soruyorum sizce aşağıdaki yangın başlayalı 8 dk olmuş olabilir mi? 8 dk da yangın bu kadar yayılabilir mi?

Bölgeden çok sayıda gönüllü ve yetkili ile konuşuyorum. Gözüme uyku girmiyor. Yangın halen devam.Yayıldığı alan büyük. 180 arazöz ve ekipler canla başla mücadele ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla havadan uçak ve helikopter müdehalesi bekliyoruz. Hepimizin ortak arzusu bu!

Takip edeceğim...

Haydi inşallah. Bakan bey beklenen haberi verdi. Gece şu rüzgar yavaşlasa da bari daha fazla yayılmasa...Allah sahada mücadele eden herkesin yardımcısı olsun.

Son durum, 220 üzeri arazöze ulaşılmış. Yangının seyir edeceği yönde ağaç kesimi ile koridorlar açılıyormuş. Civar illerin itfaiye yetkilileride alana gelmiş durumdalar. Rüzgar işleri zorlaştırıyor. Sabah, söylendiği gibi yoğun bir hava müdahalesi bekliyorlar. Takip edeceğim...

Nasa yangın haritası şu an ki durum

Günaydın. 10 dakika öncesi durum bu. Sabah erken saatlerde 1 antanov ve birkaç küçük uçak su atmış ve gitmis. Şu an 7-8 helikopter aktif. Yer ekipleri ve Afad canla başla devam ediyor ve gecen yıla göre koordinasyon daha iyi bilgisi geldi. Bilgi aldıkca yazacağım.


Nasa yangın haritası şu an ki durum. Öğle saatlerinde rüzgar artmadan inşallah kontrol altına alınır" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler