Türkiye, son şampiyon Çin'i devirdi, olimpiyata muhteşem başladı

Cüneyt Muharremoğlu
25.07.2021 - 11:32 | Son Güncellenme: 25.07.2021 - 14:07

Filenin sultanları, son olimpiyat şampiyonu Çin'i 3-0 yenerek Tokyo 2020'ye çok iyi bir başlangıç yaptı. Türkiye, ikinci maçını 29 Temmuz'da İtalya ile yapacak.

Türkiye, son şampiyon Çin'i devirdi, olimpiyata muhteşem başladı

AJANSSPOR - HABER

Filenin sultanları Tokyo'da düzenlenen olimpiyat oyunlarında ilk maçına son şampiyon Çin ile oynadı. Karşılaşmaya Türkiye servis hatalarıyla başladı. Heyecanlı olduğu gözlenen filenin sultanları, ilk 4 sayıyı kendi hatalarıyla verdi. Daha sonra toparlanan Türkiye kaptan Eda Erdem'in servis turunda bulduğu seriyle 9-6 öne gecmeyi başardı. Çin, mola kullanmak zorunda kaldı. Hande Baladın'ın başarılı oyunuyla farkı açan Milli Takım 13-7 öne geçince Çin ikinci molayı almak zorunda kaldı. Bundan sonra başarılı oyununu devam ettiren Türkiye 20'li sayılara farkı koruyarak girmeyi başardı. Türkiye 21-15 öne geçtikten sonra 3 sayılık bir seri verdi. Setin sonunda hata yapmayan Filenin Sultanları ilk seti 25-21 almayı başardı.

İkinci sette Evrar Karakurt şov

Türkiye, ikinci sete harika başladı. Pasör Cansu Özbay'ın etkili servisleriyle 7-0 öne geçince Çin mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşü Cansu Özbay bir etkili servis daha attı. Çin ilk sayısını 8-0'dan sonra alabildi. Bu dakikadan sonra müthiş bir mücadele sergileyen sporcularımız Çin'e nefes aldırmayarak  13-3 ile farkı 10'a çıkardı. Bu dakikadan sonra karşılıklı sayılarla oyuna devam edildi. Çin skor 18-8 olunca ikinci kez mola almak zorunda kaldı. Rahat oyununu sürdüren Milli Takım bu seti de 25-14 gibi farklı bir skorla kazandı. Evrar Karakurt aldığı 8 sayıyla setin yıldızı oldu.

Üçüncü sette Çin'e göz açtırmadılar

Karşılaşmanın üçünçü setine de filenin sultanları iyi bir başlangıç yaptı. Evrar Karakurt'un başarılı oyununa diğer oyuncularımız da katılınca Türkiye 7-3'lük üstünlüğü yakaladı. Eda Erdem'in önce smaç sonra servisten bulduğu iki sayıyla Türkiye 10-5'lik skorla farkı 5'e çıkarınca  Çin mola almak zorunda kaldı. Moladan sonra Eda Erdem etkili servislere devam etti. Çin, Eda Erdem'in servis turunu ancak 12-5'lik skordan sonra kırabildi. Bundan sonra karşılıklı sayılarla maç devam etti.  Zehra Güneş etkili oyunuyla takımı ateşledi ve farkı 17-9'luk skorla 8'e çıkarmayı başardı. Filenin sultanları 19. sayıya geldikten sonra 3 sayılık bir seri verince teknik sorumlu Giovanni Guidetti mola aldı. Moladan sayıyla dönen Türkiye güzel oyununu sürdürerek Çin'i adeta sürklase etti. Filenin Sultanları seti 25-14, karşılaşmayı 3-0 kazandı. 

Filenin sultanlarının maç programı

Türkiye, B Grubu'nda Çin'den sonra 27 Temmuz'da İtalya, 29 Temmuz'da 31 Temmuz'da Arjantin ile karşı karşıya gelecek. Filenin Sultanları 2 Ağustos'ta Rusya ile oynayarak eleme grubu maçlarını tamamlayacak. İlk 4 sırada yer aldığı takdirde Türkiye adını çeyrek finale yazdıracak. A Grubu'nda ise Japonya, Sırbistan, Brezilya, Güney Kore, Dominik Cumhuriyeti ve Kenya bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı Çin karşısında aldığı galibiyet sonrasında tebrik etti.

Tokyo Olimpiyatları'ndaki ilk maçında son şampiyon Çin karşısında 3-0'lık net bir galibiyet alan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tebrik etti. Karşılaşmanın ardından kaptan Eda Erdem ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan galibiyetten dolayı tüm takıma ve teknik ekibe tebriklerini iletti.

Senin için hazırladığımız haberler