Şahika Ercümen antrenman için Dubai'de dünyanın en derin havuzuna daldı

Burak Alaca
06.12.2022 - 13:17 | Son Güncellenme: 09.12.2022 - 01:12

Cumhuriyet'in 100. yılında 100 metreden daha derine dalmak istediğini belirten Şahika Ercümen, Dubai'de bulunan 60 metre derinliğindeki "Deep Dive Dubai" havuzunda antrenmanlara başladı.

Şahika Ercümen antrenman için Dubai'de dünyanın en derin havuzuna daldı

AJANSSPOR-HABER

Cumhiriyet'in 100. yılı olan 2023 için hedefini 100 metreden daha derine dalmak olarak açıklayan Şahika Ercümen, Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai şehrinde bulunan 60 metre derinliğinindeki "Deep Dive Dubai" havuzuna dalarak antrenman yaptı.

2023 için sponsor arıyor

Ercümen, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalarda 2023 için bir sponsor bulup hedeflediği yarışmalara katılmak istediğini "Kısa süreliğine ve kısıtlı imkanlarla da olsa dünyanın en derin havuzunda antrenmanlara başladım. Amacım ülkemizin adını 100. yılımızda altın harflerle ve altın madalyayla tarihe yazdırabilmek. Bunun için gece gündüz çalışacağım. Umarım gerekli desteği de buluruz ve hedeflediğimiz yarışmalara katılıp, antrenmanlarımızı yapabiliriz." ifaeleriyle belirtti.

Şahika Ercümen: "Sezona güçlü bir giriş yapmak istiyorum"

Dubai'de dünyanın en derin havuzunda antrenman yapan Şahika Ercümen yaptığı antrenman hakkında "Uzun süredir bu havuza davet ediliyordum fakat yarışmalarım sebebiyle gidemiyordum. Buradaki ilk antrenman dalışında havuzun en derin noktası olan 60 metreye indik. Güzel bir antrenman kampıyla, sezona kuvvetli bir giriş yapmak istiyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Şahika Ercümen, Türkiye rekoru kırdı
Habere Git

Geçtiğimiz yaz madalyaları topladı

Şahika Ercümen geçtiğimiz yaz düzenlenen Serbest Dalış Dünya Kupası'nı 2 madalya kazanarak ve 3 Türkiye rekoru kırarak tamamladı. Başarılı sporcu bundan 1 ay sonra düzenlenen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası'nı da 4 altın madalya ve 1 Türkiye rekoru kırarak noktaladı.

Dünya rekoru kırdı, gözü yenisinde

Şahika Ercümen geçtiğimiz yıl tüp ve palet kullanmadan 100 metre derine 2 dakika 53 saniyede daldı ve dünya rekorunu kırdı. Cumhuriyet'in 98. yılında 100 metreye dalan milli dalgıç bu başarısını Mehmetciğe ithaf etti.

Senin için hazırladığımız haberler