Şahinler, ilk hedefiniz Atlantik; ileri!

30.11.2020 - 21:02 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 21:14

NBA’de Doğu Konferansı Güney Doğu Grubu’nda yer alan Atlanta Hawks, yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine topladı. Peki, yeni transferlerin Georgia ekibine katkısı ne olacak? Sezonu nerede tamamlayabilirler? İşte detaylar…

Şahinler, ilk hedefiniz Atlantik; ileri!

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

Geçen sezon Vince Carter’ın emekli olduğu dönem, Atlanta Hawks için tam bir faciaydı. Cleveland Cavaliers’ın sadece 1 maç önünde, 14. sırada tamamlayan Georgia ekibi, NBA’de yepyeni bir sayfa açmaya niyetlenmiş vaziyette.

Günümüz basketboluna uygun yapılan hamleler

Atlanta Hawks'ın yeni transferlerinden Bogdan Bogdanovic

Golden State Warriors’ın Stephen Curry önderliğinde NBA’in akışını değiştirmesi, birçok takıma olduğu gibi Atlanta Hawks’a da tesir etti. Bogdan Bogdanovic ve Danilo Gallinari transferleri, bu tesirin en önemli kanıtı. Gallinari, tecrübe sahibi bir forvet olmakla birlikte şuta sahip. Bu durum, İtalyan oyuncuyu parıldatıyor. Bogdan Bogdanovic için aslında söyleyecek bir şey yok. Fenerbahçe döneminde neler yaptığını herkes gördü ve NBA’de de kendini kanıtladı. Boggie’nin sadece takımı yanlıştı. Şimdi Atlanta Hawks, Sırp yıldız için harikulade bir yer; Trae Young ile önemli bir ikili olacaktır. Young-Bogdanovic ikilisi, Golden State’teki Curry-Thompson görevini görecektir.

Rondo’nun kenardan katkısı

Evet, ilk 5 iyi. Ancak kenardan gelecek katkılar da bir o kadar önemli. Bu nedenle Rajon Rondo gibi bir tecrübe, Atlanta Hawks’ın aksadığı zamanlarda devreye girebilir ve sorumluluk alabilir. Rondo, Play-off maçlarını bir kenara koyacak olursak, o kadar da etkin değildi; çünkü LeBron James ve Anthony Davis bir kenara, diğer birçok ismin de gerisinde kaldı. Adını duyurmak isteyen Rondo için Atlanta’nın doğru bir adres olduğu ortada. Gerek Trae Young ile çift gard, gerekse Young’ı dinlendirecek şekilde oynayacak olması, Hawks için önem arz edecek.

2009 kokuyor

Atlanta Hawks’ın 2008-2009 sezonunda dikkat çeken bir takımı vardı. Joe Johnson, Josh Smith, Mike Bibby, Zaza… O takımın havasını yakalayabilecek bir Hawks daha doğdu. Keyif verecek, heyecanlandıracak, Doğu’da Boston, Miami, Milwaukee, Brooklyn gibi iddialı takımlara diş geçirecek bir kapasiteye sahip olan Georgia ekibi, eğer ciddi sakatlıklar olmazsa, adını ilk 8’e yazdıracak güce sahip. Onlar bunu bizlere 22 Aralık’tan itibaren kanıtlamaya çalışacaklar.

 

ATLANTA HAWKS’IN POTANSİYEL İLK 5’İ

Pivot: Clint Capela

Uzun Forvet: John Collins

Kısa Forvet: Danilo Gallinari

Şutör Gard: Bogdan Bogdanovic

Oyun Kurucu: Trae Young

Senin için hazırladığımız haberler