Sahte kimlikle oynadı, 3 ay ceza aldı

İsa Kethüda
11.06.2021 - 17:38 | Son Güncellenme: 11.06.2021 - 17:58

Almanya Futbol Federasyonu, Stuttgart’ta forma giyen ve sahte kimlikle oynadığı duyurulan Silas Katompa Mvumpa’ya ceza yağdırdı. İşte detaylar.

Sahte kimlikle oynadı, 3 ay ceza aldı

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

Almanya Futbol Federasyonu, Bundesliga ekiplerinden Stuttgart’ta forma giyen ve sahte kimlikle oynadığı belli olan Silas Katompa Mvumpa'ya ceza yağdırdı.

3 ay men cezası

Almanya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre 21 yaşındaki Kongolu oyuncuya 3 ay men ve 30 bin Euro para cezası verildiği belirtildi.

Stuttgart'tan menajer kurbanı açıklaması

Stuttgart kulübü daha önce yaptığı açıklamada, Silas Wamangituka'nın eski menajerinin entrikalarının kurbanı olduğu ve oyuncun kulübe Wamangituka'nın gerçek soy isminin olmadığını bildirdiğini ifade etmişti. 

Gerçek ismi Silas Katompa Mvumpa

Ayrıca oyucunun gerçek isminin Silas Katompa Mvumpa olduğu ve 6 Ekim 1998’de Kongo’da doğduğu bilgisi paylaşılarak, bugün 22 yaşında olan futbolcunun 2017’de Anderlecht takımının deneme antrenmanına davet edildiği belirtildi.

Bu amaçla Silas’ın gerçek ismiyle Belçika vizesi aldığı ifade edilen açıklamada, vizenin süresi dolmadan kısa süre önce Anderlecht kulübünün kendisini transfer etmek istediği aktarıldı.

Açıklamada, Silas’ın, sözleşme imzalamak için Kongo’ya dönerek yeni vize ile yeniden Belçika'ya geri dönmek istediği belirtilerek, ancak Belçika'daki bir menajerin Silas'ı büyük baskı altında bırakarak Belçika'dan ayrılıp Kongo'ya gittiğinde Avrupa'ya dönemeyeceğine ikna ettiği belirtildi.

Söz konusu menajerin isminin bilindiği, Silas’ı korumak için bu ismin Stuttgart kulübü tarafından kamuoyuna açıklanmayacağı söylenmişti. 

Bu sezonki performansı

Öte yandan kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden bu sezon 27 maçta sahaya çıkan 22 yaşındaki oyuncu, 13 gol ve 5 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler