Saido Berahino'nun menajerinden flaş Fenerbahçe açıklaması! Transfer...

02.05.2019 - 17:00 | Son Güncellenme: 02.05.2019 - 20:00

Saido Berahino'nun menajerinden flaş Fenerbahçe açıklaması! Transfer...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe gelecek sezonun transfer çalışmalarına devam ediyor. İngiltere Championship Lig ekiplerinden Stoke City forması giyen Saido Berahino'nun menajeri Fem Mathias Moriba, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Fenerbahçe hakkında flaş açıklamalar yaptı. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Moriba'nın açıklamaları şu şekilde:

Şu anda herhangi bir kulüple anlaşmadık ancak görüştüğümüz kulüpler var. Müzakere ettiğimiz kulüpler var. Fenerbahçe ile doğrudan bir kontağım yok ama Fenerbahçe'nin oyuncuma yönelik ilgi gösterdiğini biliyorum.

Bize Fenerbahçe'nin ilgisi olduğunu söyleyen insanlar ve bu isimler Fenerbahçe'ye yakın isimler.

Oyuncumun sözleşmesi 2022 yılında bitiyor ama Stoke City ile serbest olması hakkında görüşürüyoruz.

"Türkiye'de oynamaya sıcak bakıyor"

Oyuncumla ilgilenen çok kulüp var ama oyuncum Türk kulüplerinde oynama fikrine çok sıcak bakıyor.

Oynadığı takıma yardımcı olabileceği bir ortam var Türkiye'de. Diğer opsiyonlara göre Türkiye'yi seçme ihtimali %100.

Deneyimli teknik adam Berahino'yu değerlendirdi

İngiltere'de uzun süre çalışan deneyimli teknik adam Koray Palaz ise, Radyospor'da Spor Kazanı programına bağlanarak Berahino'nun hakkında bilgiler verdi. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Koray Palaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"İç savaştan kaçtı"

Berahino 10 yaşında iç savaştan ötürü İngiltere'ye yerleşiyor. İlerleyen yıllarda ailesiyle birlikte İngiltere'de buluşuyor. Babası ise ülkesinde çıkan iç savaşta vefat etti.

İngiltere'nin alt yaş kategorilerinde milli takım formaları giydi. Geleceğin yıldızı olarak nitelendiriliyordu.

"Doping sebebiyle ceza aldı"

Berahino 2017 yılında dopingten dolayı ceza yedi. Bu 2 aylık cezaya rağmen Stoke City transfer etmişti. Hızlı, çabuk ve gol vuruş becerisi yüksek.

Oyuncu bildiğim kadarıyla 4.5 milyon sterline yakın para kazanıyor. Bonservissiz çıkma ihtimali Fenerbahçe adına artı bir durum. Bu risk alınır mı, alınmaz mı, göreceğiz.

Mental olarak çok sağlam bir oyuncu değil. Bu futbolcu yaklaşık 2 yıl boyunca gol atamadı. Kariyerinde ve hayatında zor günler geçirdiğini de ifade etmişti.

"Fenerbahçe Berahino'yu tanımak zorunda"

Fenerbahçe bu futbolcuyu transfer etmek istiyorsa ciddi bir analiz yapmalı. Berahino'yu tanımak için onunla vakit geçirilebilir.

Sadio Mane kadar yetenekli ve potansiyelli bir futbolcu. Ancak karakter olarak dikkat edilmeli. Dediğim gibi, 2 yıl önce dopingten ceza aldı.

2 yıl önce depresyonla mücadele eden bir futbolcudan söz ediyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler