Saints'in Güney'de liderliği bırakma niyeti yok

21.10.2019 - 05:55 | Son Güncellenme: 21.10.2019 - 05:55

NFL'in 7. haftasında New Orleans Saints, Soldier Field'da Chicago Bears'ın konuğu oldu. 

Maçın ilk hücum serisinde Chicago Bears hücumda olmasına karşın, sayılar New Orleans Saints'ten geldi. 3 hücumda hakkını tazeleyemeyen Bears, Son hakkında degaja gitti. Ancak degajcı Pat O'Donnell'ın vuruşu bloklandı ve topun Bears gol bölgesine düşmesiyle safety sayısı oldu. (13.37) 2-0 öne geçen Saints, hücum hakkını da eline geçirse de, ilk serisinde sayı çıkaramadı. Louisiana ekibinin savunması, bu sefer bir pas oyununda rakibine top kaybı yaptırdı. (5.23) Saints, fumble sonrası elde ettiği hücum serisini touchdownla tamamladı. 7 yardlık pas oyununda Teddy Bridgewater'ın pasını 5 yard çizgisinde yakalayan tight end Josh Hill, rahat bir şekilde gol bölgesine vardı. Touchdown sonrasında Wil Lutz'ın ekstra golü isabetli oldu ve fark 9 sayıya çıktı. (3.14) Ancak Chicago Bears'ın cevabı gecikmedi. Santra sonrasında topu kendi gol bölgesinde yakalayan Cordarralle Pattersoni 102 yar koştu ve dönüşünü touchdownla taçlandırdı. Eddy Pineiro'nun ekstra golü sonrasında fark 2 sayıya indi. (2.59) ilk 15 dakika New Orleans Saints'in 9-7'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Chicago Bears, ikinci 15 dakikaya önceki çeyrekten kalan hücum serisini devam ettirerek başladı. Serinin sonunda Eddy Pieniro 46 yard uzaktan alan golü attı ve Bears 10-9 öne geçti. (11.33) New Orleans Saints, 5 dakika 2 saniye sonra Wil Lutz'ın 39 yard uzaktan attığı alan golüyle karşılık verdi ve tekrardan 2 sayılık üstünlüğü eline geçirdi. (6.31) Saints, devre arasına girilirken soyunma odasına 12-10 önde gitti.

Louisiana ekibi, üçüncü çeyreğe hücumda iyi başladı. 3 dakika süren hücum serisi, Alvin Kamara'nın yokluğunda ilk 11 başlayan running back Latavius Murray'in 3 yardlık koşu tocuhdownıyla bitti. Touchdown sonrasında Wil Lutz'ın ekstra golü isabetli oldu ve fark yeniden 9 sayıya çıktı. Etkili defansını da devam ettiren New Orleans Saints, Chicago Bears'ın hücumunda David Montgomery'nin koşu oyunundaki hatasını affetmedi. Yere düşen topu linebackerlardan A.J. Klein yakaladı. (11.47) Ancak Saints, fumble sonrasında eline geçirdiği hücum hakkını iyi kullanamadı ve 1 buçuk dakika sonra Wil Lutz'un 52 yard uzaktan attığı alan golü kaçtı. Lakin sonrasında bir touchdown daha geldi. 4 yardlık pas oyununda Teddy Bridgewater'ın pasını çizgi üzerinde yakalayan çok yönlü oyun kurucu Taysom Hill, topu gol bölgesine taşıdı. Farkı çift hanelere çıkaran Saints, Wil Lutz'ın attığı ekstra golle skoru 26-10'a getirdi. (2.55) 
 
Son 15 dakikaya girerken önceki çeyrekten kalan hücum serisini sürdüren New Orleans Saints, Wil Lutz'ın 30 yardlık alan golüyle farkı 19'a çıkardı. (12.45) Maçın iyice hakimi olmaya başlayan Saints'te Latavius Murray yine sahneye çıktı. Murray 4 yardlık koşu oyununu touchdownla bitirdi. Sonrasında Wil Lutz'dan bir ekstra gol daha geldi ve skor aralığı iyice açıldı. (4.33) Uzun bir süredir sessiz kalan Chicago Bears, maçtaki ikinci touchdown sayısını pas oyunundan buldu. Wide receiverlardan Allen Robinson, gol bölgesine 7 yard uzaktan başlayan son hücum hakkında Mitchell Trubisky'nin pasını yakaladı ve touchdown yaptı. Sonrasında 2 sayılık ekstra oyun, tight end Adam Shaheen'in gol bölgesinde pas yakalamasıyla başarılı oldu ve fark 18 sayıya indi. (2.31) Bears, Javon Wims'in Mitchell Trubisky'nin 6 yard uzaktan attığı pası gol bölgesinde yakaladı ve maçın bitimine 48 saniye kala bir touchdown daha yaptı.  Karşılaşma New Orleans Saints'in 36-25'lik galibiyetiyle tamamlandı. Bu sonuçla Saints, 7 maçta 6 galibiyete ulaştı ve Ulusal Futbol Konferansı Güney Grubu'ndaki liderliğini sürdürdü.
 
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER
 
CHICAGO BEARS
 
Mitchell Trubisky (QB): 54'te 34 pas isabeti, 251 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası
 
Allen Robinson (WR): 16'da 10 pas yakalamada 87 yard mesafe ve 1 pas yakalama touchdownı
 
Cordarrelle Patterson (WR): 3'te 2 pas yakalamada 21 yard mesafe, 102 yard degaj dönüşü touchdownı
 
NEW ORLEANS SAINTS
 
Teddy Bridgewater (QB): 38'de 23 pas isabeti, 281 yard pas mesafesi, 2 touchdown pası, 3 koşu oyununda 8 yard mesafe
 
Latavius Murray (RB): 27 koşu oyununda 119 yard mesafe ve 2 koşu touchdownı, 6'da 5 pas yakalamada 31 yard mesafe
 
Michael Thomas (WR): 11'de 9 pas yakalamada 131 yard mesafe
 
Cam Jordan (DE): 2 tackleda mesafe kaybettirme, 2 sack
 
Von Bell (S): 7'si solo, toplam 8 tackle, 1 pas defansı, 1 top düşürme, 1 fumble recover
 
 

Senin için hazırladığımız haberler