Sait Karafırtınalar: Hem yetiştirici hem yarışmacı olacağız!

29.05.2018 - 15:55 | Son Güncellenme: 29.05.2018 - 15:55

Sait Karafırtınalar: Hem yetiştirici hem yarışmacı olacağız!

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Boluspor’un teknik direktörü Sait Karafırtınalar, yeni sezondaki hedefleri hakkında açıklamalar yaptı. Önümüzdeki sezon hem yetiştirici hem de yarışmacı olacaklarını belirten Karafırtınalar, Boluspor ile yola devam etme kararını da değerlendirdi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Sait Karafırtınalar’ın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Keşke finali de iyi yapabilseydik"

Sezon teknik ekip adına güzel geçti. 2.17 puan ortalaması tutturduk. Sezon başında gelmiş olsaydık farklı olabilirdi. Biz handikap olarak bunu değerlendirmedik ve avantaja çevirmeye çalıştık. Kendi istediğin oyuncuları aldığında farklı bir oyun modelini sahaya yansıtabilirsin. Çok gol yiyorduk onu da düzelttik. Keşke finali de iyi yapabilseydik.

"İnşallah seneye direkt Süper Lig'e çıkarız"

Gazişehir eşleşmesinde çok eksik yaptığımız bir şey yoktu. İlk maçta rakip de biz de iyi oynadık. 90.dakikada futbolcumuz günahı yokken atıldı. Çok üzerinde durmuyorum. 90+5.dakikada yediğimiz gol içerideki maçta stratejiyi değiştirdi. Mutlaka gol lazımdı. Önde oynama ihtiyacı hissettik. Diarra ve Furkan’ın yerini tam dolduramadık. Savunmada zaaflar verdik. Gazişehir de devamını getiremedi. Finaller böyle bir şeydi. İnşallah seneye play-off’a kalmayız ve direkt çıkarız. Çıkarsak farklı oynarız diye düşünüyorum.

Yeni sözleşme hakkında

Yönetimle görüşmemiz çok kısa oldu. Başkanımız, ”Tekrar çalışmak isteriz” dedi. Biz de “onur duyarız” dedik. 2 yıllık sözleşme imzaladık. Türkiye’de uzun vadeli sözleşmeye imza attığınızda kısada vadede işinize son verebiliyorlar. Burada güzel bir ortam var. Biz de performansımızı daha da yukarıya çekmek istiyoruz. Altyapıdaki oyunculara da şans vermemiz lazım. Hem yetiştirici hem de yarışmacı olmaya çalışacağız.

"Yabancı oyuncu getirmek bu şartlarda problemli"

Türkiye’de bütün takımların olduğu gibi Boluspor’da da mali sıkıntılar olabilir. Ama  TFF’de belki de dosyası olmayan tek takım Boluspor. Bu mevcut başkan ve daha önceki başkanların özverisiyle olan bir şey. Spor Toto’dan gelen paralarla idare etmeye çalışıyorlar. Mutlaka öz kaynaklara inilmesi lazım. Buna rağmen bu takımı borçsuz şekilde yönetmek ve hedefe oynatmak kolay değil. Bunu sürdürmek istiyoruz. Yabancı oyuncu getirmek de problemli. Başarılı genç oyuncularımız var. Bunların sayısını arttırmak istiyoruz.

"Her sene revizyonu doğru bulmam"

Umut Meraş, Türkiye’deki 3 büyükler dahil birçok takımın listesinde. Melih ve Burak da aynı şekilde. Gelecek futbolcular da inşallah iyi bir performans ortaya koyar. Kiralık oyuncular vardı onlarla devam etmiyoruz. Sözleşmesi biten oyuncularla da görüşülecek. İsim vermek istemiyorum ama her sezon olduğu gibi revizyon olacaktır. Ben her sene revizyonun yapılmasını çok doğru bulmam. Her teknik adam bunu yapmalı. Kulüpleri düşünen gerçekçi bir ekonomik tablo ortaya koyulmalı.

Sait Karafırtınalar'dan Boluspor taraftarlarına çağrı

Boluspor taraftarları bize inanılmaz destek verdiler. Bizi onure ettiler. Son maçı kapalı gişe oynadık. Onlara şampiyonluk tattıramadığımız için açıkçası çok üzgünüz. Yeni sezonda elimizden geleni yapacağız. Aynı desteği, son maçta değil de bütün sezon boyunca istiyorum. Onlar destek verirse, bu çocuklar da onları mutlu edecektir.

Senin için hazırladığımız haberler