Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç Tekrar Başkan Seçildi! Transfer Açıklaması

29.05.2022 - 15:06 | Son Güncellenme: 29.05.2022 - 15:25

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olarak TFF 1. Lig'e yükselen Sakaryaspor'da Başkan Cumhur Genç güven tazeledi. Genç, genel kurulda tekrar başkan seçildi.

Sakaryaspor Başkanı Cumhur Genç Tekrar Başkan Seçildi! Transfer Açıklaması

AJANSSPOR HABER

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta bu sezon ilk devreyi namağlup bitirerek adından sıkça söz ettiren Sakaryaspor, ikinci yarıda da gösterdiği başarılı grafik ile şampiyon oldu. TFF 1. Lig'e yükselmeye hak kazanan Yeşil-Siyahlılar, bugün yapılan genel kurulda güven tazeledi.

Cumhur Genç yeniden seçildi

Genel kurulda başkanlık seçimine giden Sakaryaspor, kulüp başkanı Cumhur Genç'i tekrar seçti. Genç yönetimi Yeşil-Siyahlı camiada güven tazeledi.

Ercüment Coşkundere'nin gönderilme süreci

Cumhur Genç, geçtiğimiz günlerde katıldığı Spor264 canlı yayınında önemli açıklamalar yapmıştı. Genç, Ercüment Coşkundere'nin gönderilme sürecini şöyle anlattı: “O dönem oyunsal anlamda bir istikrarı yakalayamamıştık. Oturduk konuştuk, riskli bir karar tabi. Lider takım, ters bir sonuçta okların hepsi bize gelecek. Futbol aklımızı ortaya koyduk, böyle bir karar aldık. Ercüment hocam bu takımın buraya gelmesindeki en büyük pay sahiplerinden biri”

Tuncay Şanlı'nın göreve gelmesi

Cumhur Genç, Tuncay Şanlı'nın göreve gelmesiyle ilgili şunları anlattı: "Tuncay hocayı aradım ihtiyacımız var dedik gecenin ikisinde kalktı geldi, sabah da takımın başında sahaya çıktı Biz 5 senedir aynı ekibiz. Hepimizin bir futbol tecrübesi oluşuyor. Tuncay hoca son 5 maç geldi, şampiyon takımı aldı. Öyle bir şey yok her şey tersine dönebilirdi."

Cumhur Genç, "Gördüğüm en iyi Sakaryasporlulardan biri. Tuncay Şanlı’nin kulübe de durması bile yetti. Dördüncü hakem gelip fotoğraf çekiliyor. İçerde fark etmiyoruz ama çok önemli değerlerimiz var." ifadelerini kullandı.

“O maçtaki stresi hayatım boyunca yaşamadım”

6-0’lık Velimeşe galibiyetinin kendisi için şampiyonluk kadar önemli olduğunu ifade eden Genç, "içimizdeki yara kapandı” derken, son dakikada kazanılan Hekimoğlu maçı için ise “O maçtaki stresi hayatım boyunca yaşamadım” ifadelerini kullandı.

Sakaryaspor'un yeni sezon bütçesi

Yeni sezon bütçesini açıklayan Genç, "Futbol takımının bütçesi 35 milyon olacak. Önce hedefimiz kulübün geleceği. Biz o yoldan gidiyoruz. Bizim yaptığımız tüm kavgalar Sakaryaspor menfaatleri üzerinden olmuştur. Kulübün her kuruşunun hesabını veririz. Günü düşünmeyeceğiz. Geçen sene de aynıydı bu sene de aynı olacak." dedi.

Genç, "Kötü örneklerden ders alıyoruz. Aynı hatayı yapmamak için. Biz de parasını yatırabileceğimiz yabancıyı alacağız. İyi oyuncuları değerini bulmadan biz bulacağız." şeklinde konuştu.

"Transferde 2 futbolcu var, sonuçlanmasını bekliyoruz"

Sakaryaspor Başkanı, transfer hakkında ise şunları söyledi: "Mevcut takımın iskeletini koruyoruz. 10-11 isimle devam edeceğiz. Şuan 1. ligin play offlarında oynayan 2 futbolcu var. Sonuçlanmasını bekliyoruz. Daha önce bu ligde şampiyonluk yaşamış ve şuan yurt dışında oynayan isimle çok ufak detaylar kaldı."

"İstesek Balde'yi bugün alırız"

Cumhur Genç, transferle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Genç, "İstesek İbrahima Balde’yi bugün alırız. Amacımız daha iyisini almak. Anlaştığımız 2 oyuncu var. Mithat Pala ve Çınar Tarhan isimleri listemizde bulunuyor, görüşeceğiz. Yabancı haklarımızı kanat ve forvet mevkilerimizden yana kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler