Sakaryaspor’da başkanlık seçimi 4 oy farkla bitti, ortalık karıştı! İtiraz var

21.06.2021 - 21:27 | Son Güncellenme: 22.06.2021 - 00:13

2. Lig ekiplerinden Sakaryaspor’da başkanlığa nefes kesen bir seçimin ardından Uğur Akkuş’u geçen Cumhur Genç seçildi. Akkuş ise sonuca itiraz etti.

Sakaryaspor’da başkanlık seçimi 4 oy farkla bitti, ortalık karıştı! İtiraz var

AJANSSPOR-HABER

Sakaryaspor, 3 kez pandemi ve 1 kez de çoğunluğun sağlanamayarak ertelendiği olağanüstü genel kurul bugün tekrar toplandı. Gerçekleşen kurulda başkan adayı Uğur Akkuş’u 4 oy farkla geçen Cumhur Genç, yeşil-siyahlı takımın yeni başkanı seçildi.

 

Cumhur Genç 355 oy aldı

Yeşil-siyahlılarda konuşmalar ve kongre devam ederken yaşanan gerginliğin ardından oy verme işlemine geçildi. Kongre, oyların sayılmasıyla birlikte sona erdi. Toplamda 706 oyun sayıldığı seçimde 355 oy alan Cumhur Genç, 351 oyda kalan Uğur Akkuş’un önünde ipi göğüsledi.

Sakaryaspor'a play-off sözü

Uzun bir aradan sonra tekrardan başkanlık koltuğuna oturan Genç, ilk hedefinin Sakaryaspor’un 4 senedir Play-Off’lar’da yaşamış olduğu yıkımı camianın üstünden kaldırmak olduğunu vurguladı. Cumhur Genç, “Bunun için çok güçlü bir kadro yapıyoruz. Yaklaşık 6 aydır çalışan bir ekibimiz var. Anlaşmış olduğumuz 11’e yakın futbolcu var, bu hafta içi imza töreni yapacağız. Bir an önce işimize odaklanıp iyi bir takım kurup, tekrar Süper Lig’e çıkmak istiyoruz” dedi.

'İmzalar ile oy sayısı tutmuyor' iddiası

Ancak seçimin sonuçlanmasının ardından sürpriz bir çıkış geldi. Sakaryaspor Başkan Adayı Uğur Akkuş, tutanakla yer alan imza sayısıyla oyların sayısının birbirini tutmamasından dolayı seçime itiraz edeceklerini söyledi.

Akkuş: Sonucu kabul etmiyoruz

Uğur Akkuş şu açıklamayı yaptı: "Bugün gerçekleştirilen Sakaryaspor’un 43. başkanlık seçiminde hepiminizin bildiği gibi başkan adayı olarak seçime girdim. Sakaryaspor tarihinin en çok katılım ve oy kullanılan seçimi olarak tarihe geçen bu güzel günün sonu kara bir leke olarak tarihe geçti. Gün boyunca oldukça centilmen geçen fair play çerçevesinde yapılan seçim sonucu Divan Kurulu’nun onayladığı seçimi kabul etmiyoruz. Seçim sonucu rakibimiz Sayın Cumhur Genç adına 355 oy çıkarken bizim lehimize 351 oy çıktığı açıklandı. 

Uğur Akkuş pes etmiyor

Seçime katılan sayı 693 çıkarken toplam oy sayısı 706 çıktı. Sakaryaspor’un tüzüğünün 31. Maddesine göre oy sayısı imza sayısının fazlası olursa kamoyuna açıklanır ve fazla olan sandıktan rastgele seçilip imha edilir. İtirazımızı alanda Divan Kurulu Başkanı Muammer Güneş ilettiğimizde tüzüğü dikkate almadığını ve insiyatif aldığını söyledi. Hukuksal haklarımızı sonuna kader kullanıp en kısa zamanda seçime itiraz edeceğimizi kamoyuna bildiririz." 

Senin için hazırladığımız haberler