Sakaryaspor’da görevden alınan Tuncay Şanlı ilk kez konuştu

Ali Bozkurt
07.05.2024 - 10:30 | Son Güncellenme: 07.05.2024 - 10:36

Trendyol 1.Lig’de mücadele eden Sakaryaspor’da Süper Lig’e çıkma mücadelesini sürdürürken teknik direktör Tuncay Şanlı ile yollarını ayırdı. Şanlı, ayrılık sonrası ilk defa konuştu. Detaylar...

Sakaryaspor’da görevden alınan Tuncay Şanlı ilk kez konuştu

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig’de Süper Lig’e çıkma iddiasını sürdüren Sakaryaspor normal sezonu üçüncü bitirerek Yükselme Play-off’unda finale kalmak istiyor. Tuncay Şanlı yönetimindeki Yeşil-Siyahlı ekip ligin 33. Haftasında Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu’nda oynanan maçta evinde ağırladığı Tuzlaspor’a 2-0 mağlup oldu ve sürpriz bir şekilde yollar ayrıldı.  

Ayrılığın ardından ilk kez konuştu

Sürpriz bir şekilde görevden alından Tuncay Şanlı ise gerçekleşen ayrılık sonrası ilk kez konuştu. Şanlı sosyal medyadan açıklamada: “Duruşumuz aynı yolumuz belli. Ben ve ekibim elinden geleni yapmıştır. Atkılılar sonunda kazanacaktır. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Sakaryaspor taraftarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Bir oyuncuyla da yollar ayrıldı

Tuncay Şanlı ile yollarını ayıran Sakaryaspor aynı saatlerde son üç sezondur orta saha olarak görev yapan Burak Süleyman ile de yollar ayrıldı. Bu sezon Sakaryaspor formasıyla 30 maça çıkan futbolcu 29 yaşındaki futbolcu Yeşil-Siyahlı formayla son üç sezonda 77 maça çıktı. Burak Süleyman ligde yaptığı 7 asistle takımın en çok asist yapan futbolcusuydu.

Yeni teknik direktör hemen göreve başladı

Ani bir kararla kritik bir virajda Tuncay Şanlı ile yollarını ayıran Sakaryaspor’da yeni teknik direktör tecrübeli teknik adam Coşkun Demirbakan oldu. 

Son hafta Marmara Derbisi

Trendyol 1.Lig’in son hafta maçında Kocaelispor deplasmanında çok kritik bir maça çıkacak olan Sakaryaspor’da tek hedef galibiyet. Play-off’lara kalmayı garantiliyen iki Marmara ekibi de maça galibiyet alıp Yükselme Play-off’larında finale kalmak istiyor.

Galibiyet serisi yakaladı

Bu sezon Trendyol 1. Lig’e Taner Taşkın ile başlayan Sakaryaspor alınan kötü sonuçların ardınan Tuncay Şanlı’yı göreve getirdi. İlk iki maçından puan alamayan Tuncay Şanlı ve öğrencileri sonra ligde çıktığı 11 maçta mağlubiyet yüzü görmezken sadece 3 beraberlik aldı. Bu sezon Sakaryaspor’un başında 36 maça çıkan Şanlı 16 galibiyet 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

Antalyaspor Başkanı açıkladı

Önümüzdeki sezon teknik direktör Sergen Yalçın ile devam etmeyeceği kesin olan Antalyaspor’da teknik direktör arayışları başladı. Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada: “ Adaylarımız arasında Volkan Demirel, Tuncay Şanlı, Rıza Çalımbay, Alex de Souza ve Kenan Koçak var” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler