Sakaryaspor şampiyon oldu ve TFF 1. Lig'e yükseldi

Feride Kara
24.04.2022 - 17:03 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 20:48

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Sakaryaspor Antalya'da Serikspor'u 2-1 yenerek sezonun bitmesine iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek TFF 1. Lig'e yükseldi.

Sakaryaspor şampiyon oldu ve TFF 1. Lig'e yükseldi

Sakaryaspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup'un 36. haftasında deplasmanda karşı karşıya geldiği Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, bitime 2 hafta kala şampiyonluğu garantiledi.

Şampiyonluk Serik'te geldi

Son 11 yılda 7 kez play-off oynayan Sakaryaspor, 1. Lig özlemini Serik Belediyespor deplasmanında sonlandırdı. Bir zamanlar Süper Lig’in önemli takımları arasında yer alan ve yetiştirdiği futbolcular ile Türk futboluna katkı sağlayan Sakaryaspor, uzun süredir alt liglerde mücadele ediyor. Son olarak geçtiğimiz sene ezeli rakibi Kocaelispor’a final karşılaşmasında yenilerek bir kez daha şampiyonluk yolunda direkten dönen Sakaryaspor, bu kez şampiyonluğunu Serik deplasmanında ilan etti.

Teknik direktör Tuncay Şanlı 

Antalya İsmail Ogan Stadyumu’ndan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Sakaryaspor, ligin 36. haftasında 81 puan ile şampiyonluğunu ilan ederken, Serik Belediyespor ise 39 puanda kaldı. Takımın başında ise Sakaryaspor'un eski futbolcusu Tuncay Şanlı yer aldı. Şanlı Sakaryaspor'da yetişip Fenerbahçe'de efsane olmuştu. Şanlı takımının şampiyonluğunda pay sahibi oldu. 2011 yılında Antalya’da oynanan Play-off maçlarında Bandırmaspor'u eleyerek 1. Lig'e çıkmayı başaran yeşil-siyahlı takım, 2011-2012 sezonunda düşüşe geçerek bu zamana kadar 2. ve 3. Lig’lerde mücadele etti. 2010 yılından bu yana 7 kez play-off mücadelesi veren yeşil-siyahlı ekip, TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk hedefine ulaştı.

Hem namağlup hem de en çok gol atan takım oldular

Yeşil-siyahlı ekip bu sezon başında ligin 9. haftasından itibaren 11 maçta 10 galibiyet ve 1 beraberlik alarak yükselişe geçti. Ligin 13. haftasında zirveye yerleşen Sakaryaspor, 45 puanla en yakın rakibinin 5 puan önünde devreyi lider kapatırken, profesyonel liglerin tek namağlup takımı olmuştu. Aynı zamanda Sakaryaspor, ligin ilk devresinde attığı 41 golle Türkiye liglerinde en fazla gol atan takım oldu. Kalesinde sadece 8 gol gören yeşil-siyahlı ekip, 33 averaj elde ederek bu alanda Türkiye liglerindeki bütün takımları geride bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler