Sakatlık ve ceza raporunu geçti! Korona 11'leri

17.11.2020 - 11:02 | Son Güncellenme: 17.11.2020 - 11:41

Süper Lig'de birçok takımda futbolcularının koronavirüse yakalanmasının ardından takımlar 11'lerini oluşturmakta oldukça zorlanıyor. Peki hangi takımda kaç futbolcu koronavirüse yakalandı? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Sivasspor... İşte detaylar...

Sakatlık ve ceza raporunu geçti! Korona 11'leri

AJANSSPOR-HABER

Milli takım arasında Türkiye Süper Ligi'nde başta Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray olmak üzere birçok takımdan koronavirüs haberleri geldi. Daha önce sakatlık ve ceza yüzüden şekillenen 11'lerde artık en büyük belirleyici Covid-19.

Peki, milli maçlar sonrası takımlarda koronavirüs pandemisi nedeniyle muhtemel kaç futbolcu forma giyemeyecek?

İşte Ajansspor'un derledikleri...

Beşiktaş: 8

Başakşehir: 2

Galatasaray: 5

Açıklanan 2 isim: Babel, Arda Turan ve Omar

Sivasspor: 5

Gaziantep FK: 3

Fenerbahçe: 2

Açıklanan isim: Enner Valencia

Kayserispor: 1

Göztepe: 2

Antalyaspor: 4

Gençlerbirliği: 2

Konyaspor: 2

Göztepe: 2

Kasımpaşa: 7

Yeni Malatyaspor: 1

Çaykur Rizespor: 4

Açıklanan 1 isim: Loic Remy

14 futbolcunun altına inen takımların...

Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federaysonu Covid-19 vakalarına paralel olarak kulüplerde sıklıkla görülmeye başlayan vakalar üzerine kadrosu 14 futbolcunun altına inen takımların maçlarını ertelemek yerine talimatı değiştirerek hükmen yenilgi uygulamasını ikinci yarı devreye sokacaklarını kulüp başkanlarına iletmişti. 

"Hükmen yenilgi kararı almayı düşündüğümüzü söyledim"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, "Son Kulüpler Birliği toplantısında bu konuyu ben tartışmaya açtım. Kulüplere ligin ikinci yarısı itibarıyla Covid-19'dan dolayı maçları erteleyemeyeceğimizi ve hükmen yenilgi kararı almayı düşündüğümüzü söyledim. Ve başkanlarımıza da 'Lütfen aranızda tartışın ve bir karar alın. Sizi dinleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. Biz böyle bir karar alabiriz' dedim. Çok açık bir şekilde bunu kendilerine ifade ettim' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler