Sakatlıklar, deprem ve dahası: McNamara 17 aylık profesyonel kariyerini sonlandırdı

Aleyna Gürgen
21.12.2023 - 19:41 | Son Güncellenme: 21.12.2023 - 20:17

Vodafone Sultanlar Ligi'nde Aydın Büyükşehir Belediyespor forması da giyen Shealyn McNamara yaşadıklarının ardından 17 aylık profesyonel kariyerine nokta koydu.

Sakatlıklar, deprem ve dahası: McNamara 17 aylık profesyonel kariyerini sonlandırdı

Geçtiğimiz sezon Aydın Büyükşehir Belediyespor için sahaya çıkan Amerikalı voleybolcu Shealyn McNamara profesyonel kariyerini sonlandırdığını açıkladı. McNamara bu kararı yaşadıkları üzerine aldığını anlattı. 

"Hayatımın en zor deneyimi"

Amerikalı voleybolcu Shealyn McNamara, Instagram hesabında yaptığı yeni paylaşımda voleybol kariyerinden şu ifadelerle bahsetti: "Vay canına, hayatımın 10 yıllık bir döneminin kapılarını kapatma zamanının geldiğine inanmak çok zor. Resmi 'Hoşçakal Voleybol' paylaşımıma geçmeden önce hayatımın en zor deneyimini özetlemeye biraz zaman ayırmak istedim. Her ne kadar profesyonel voleybol kariyerim sadece 17 ay sürmüş olsa da tipik Shealyn tarzında, o zaman dilimi içinde muhtemelen normalin on katı kadar çok olay yaşadım. Hiç şüphesiz şimdiye kadar başardığım en zor girişimdi."

Sözleşme imzaladığı takım battı

Shealyn McNamara paylaşımında kariyeri boyunca yaşadıklarını ise şöyle anlattı: "İşte profesyonel kariyerimdeki önemli olayların bir özeti:
-Bir haftadan kısa bir sürede 3 ayrı kez yakın mesafeden olmak üzere yüzümden topla vuruldum ve bunun sonucunda neredeyse 2 ay süren bir beyin sarsıntısı geçirdim.
-Almanya'daki takımım transferin son tarihine 7 gün kala birdenbire iflas etti.
-Bundan dolayı yeni bir takımla sözleşme imzaladım ve 24 saatten daha kısa bir sürede Türkiye'ye taşındım.
-Türkiye'ye geldikten 4 gün sonra, Türkiye/Suriye'yi vuran bir dizi ölümcül deprem 50.000'den fazla kişinin ölümüne ve ülkeyi ulusal bir olağanüstü duruma sürükledi.
-Birçok vahşi yaralanma yaşadım, en favorim ise doğrudan açık göz küreme gelen bir darbeden dolayı retinanın zorlanmasıydı.
- Sahip olmaması gereken şeylere erişmek için ona olan güvenimden yararlanan kalitesiz bir yöneticiyle, kötü bir durumla uğraşmak zorunda kaldım
-Tenerife'ye giderken neredeyse 24 saatlik uçuş gecikmesini de içeren hayatımın en kötü seyahat deneyimini yaşadım.
-Üç aydır tahtakurularım vardı.
-Uzun vadeli sağlığım için şimdi emekli olmanın en iyisi olduğunu düşündüğüm noktaya kadar iki sakatlık yaşadım."

Eski Aydın Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Shealyn McNamara yaşadığı şeylere rağmen hayatına hâlâ sıkı sıkıya bağlı olduğunu anlatırken "Bu yolculuk hiç kolay olmasa da, geriye dönüp baktığımda minnettarlık ve memnuniyetten başka hiçbir şey hissetmiyorum. Her an Tanrı'nın ilahi takdiri somuttu. Tanrı'nın varlığına dair ihtiyacınız olan tek kanıtın voleybol hikayem olduğunu her zaman söylemişimdir. Başından sonuna kadar dünyada Yüce Tanrı'dan daha inanılmaz veya mükemmel bir şekilde düzenlenmiş bir şeyi ortaya çıkarabilecek tek bir kişi yok. Bu benim profesyonel deneyimim açısından tamamen doğru; Sadece son iki haftada tüm parçaların bir araya geldiğini görme şeklim hayret vericiydi. Tanrı'nın bu yılın en zor anlarını, hayatım için sahip olduğu planı ortaya çıkarmak ve oraya giden yolu olabildiğince açık hale getirmek için nasıl kullandığına daha fazla minnettar olamazdım. Aynı zamanda çok yalnız ve izole edici bir deneyim yoluyla yorulmak bilmez bir neşe, rahatlık ve sevgi kaynağı oldu. Hayatımın bu bölümünün kapısını sıfır pişmanlıkla ve sadece gelecek için sevinç ve heyecanla kapatabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Nihayet tüm kalbimle gerçek amacımın ve hayattaki amacımın ne olduğunu bildiğim şeyin peşinden gitme zamanım geldi… Ama arka cebimde oldukça güzel hikayeler ve deneyimler var!" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler