Sakatlıklar, Sead Kolasinac'ı 'aranan adam' yaptı! Formayı bırakmıyor...

28.08.2021 - 15:29 | Son Güncellenme: 28.08.2021 - 15:49

Son dakika haberleri... Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer alan Sead Kolasinac, azmiyle tekrar Arsenal'in ilk 11'ine döndü. İşte detaylar...

Sakatlıklar, Sead Kolasinac'ı 'aranan adam' yaptı! Formayı bırakmıyor...

AJANSSPOR - HABER

 

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta'nın kadroda düşünmediği Sead Kolasinac, takımının son 2 resmi maçında ilk 11'de başladı. Kuzey Londra ekibinin 6-0'lık West Bromwich Albion zaferinde savunmada önemli rol üstlenen futbolcu, kritik Manchester City maçında da ilk 11'deki yerini bırakmadı. Arteta'yı bu tercihe iten tek faktör, tek başına Kolasinac'ın West Bromwich performansı değil. Takımda istenmeyen Bosnalı, son günlerde büyüteçle aranan oyuncu oldu. İşte sebebi...

Arteta taktik değişikliğine gitti

Önceki sezon, 4 savunma ve iki önlibero oyuncusuyla sahaya çıkan Arteta; Manchester City maçında 2 önlibero yerine 5 savunma oyuncusu kullanıyor. 5-4-1'lik düzende; Kolasinac'ı sol stoperde kullandı. Genç futbol insanı, West Bromwich maçında da 4 savunmayla sahaya çıkmış, Bosnalıya sol stoperi emanet etmişti. 

Savunma hattında sakatlıklar...

Arteta'yı kaçınılmaz biçimde Sead Kolasinac'a iten bir diğer etmen de takımda stoper kalmaması. Takımın yeni transferi Ben White ile Gabriel, sakatlıklardan ötürü Manchester City maçında oynayamadı. Stoper hattında köşeye sıkışan İspanyol teknik direktör, bu noktayı orjini stoper olmayan Kolasinac'a bıraktı. 

Arsenal, City maçında dağıldı

Devam eden Manchester City - Arsenal maçında; Arteta'nın takımı ilk 45 dakikayı 3-0 geride tamamladı. 5 savunmacıyla mücadele eden eskinin "Büyük Altı"sı, City'nin hücum organizasyonlarına karşı koyamadı. 

Sead Kolasinac'ın istatistikleri

Önceki yıl, eski takımı Schalke 04'e 6 aylığına kiralanan Sead Kolasinac, bu yıl; bir Premier Lig ve bir İngiltere Lig Kupası maçında forma giydi. Bu maçlarda gol veya asist üretemezken; West Bromwich maçındaki performansıyla Arteta'ya olumlu sinyaller verdi. 

Ali Koç'tan transfer müjdesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bir önceki gün yaptığı açıklamalarda; transfer konusuna ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

 

"Hedeflediğimiz 3-4 transferi de yetiştirebilirsek o zaman bu gruptan rahat çıkarız. Şu halimizle de gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Hocamızın istediği takviyeleri en kısa sürede bitirirsek ve milli arayı da iyi değerlendirsek hazır oluruz. Hem lig hem de Avrupa için hazır oluruz."

Senin için hazırladığımız haberler