(ÖZET) Senegal-Mısır maç sonucu: 3-1

Orhan Gülek
29.03.2022 - 20:32 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 10:32

Senegal, Afrika Uluslar Kupası'nın ardından Mısır'ı bir kez daha penaltılarda yenerek, Dünya Kupası bileti aldı. Mısır'da Mohammed Salah ve Mostafa Mohammed penaltı kaçırdı.

(ÖZET) Senegal-Mısır maç sonucu: 3-1

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off finalinde Senegal, ilk maçta 1-0 yenildiği Mısır'ı konuk etti.  Afrika Uluslar Kupası finalinde kozlarını paylaşan Senegal ile Mısır bu kez de Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası bileti için kapıştı. İlk maçı Saliou Ciss'in 4. dakikada kendi kalesine attığı golle Mısır 1-0 kazanırken, rövanşta da heyecan fırtınası yaşandı. 
 

Bu kez  Mısır'da Hamdi Fathi 4'te kendi ağlarını sarstı 

Karşılaşmada bu kez de Mısır'da Hamdi Fathi 4'te kendi ağlarını sarstı ve Senegal 1-0 öne geçti. İlk maçtaki gibi mücadelenin normal süresinden başka gol sesi çıkmadı. Uzatmalara giden dev maçta da eşitlik bozulmayınca aynı Afrika Uluslar Kupası finalindeki gibi karşılaşmada seri penaltı atışlarına geçildi.

Mısır, 2 ayda ikinci hayal kırıklığını yaşadı!

Finalde penaltılarla Mısır'ı deviren Senegal, bir kez daha rakibini yine penaltılarla geçmeyi başardı. Penaltı atışlarını 3-1 kazanan Senegal, Dünya Kupası biletini alırken, Mısır yaklaşık olarak 2 ayda ikinci hayal kırıklığını yaşadı!

 

Mısır'da Galatasaraylı Mustafa Muhammed, 70. dakikada oyuna dahil oldu. 24 yaşındaki futbolcu penaltı atışlarında, bir penaltıdan yararlanamadı. Başakşehir forması giyen Trezeguet ise maça ilk 11'de başladı ve 70. dakikada kenara geldi.

Mısırlı futbolculara, tribünlerden lazer tutuldu

Öte yandan heyecan dolu maçta penaltılar sırasında Mısırlı futbolculara, tribünlerden lazer tutuldu. Afrika Uluslar Kupası'nda Mısır'ı penaltılarda mağlup eden Senegal tarihinde ilk kez kupaya uzanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler