Mohamed Salah, yılın Afrikalı futbolcusu için üçleme peşinde!

Akın Ungan
07.12.2023 - 21:32 | Son Güncellenme: 07.12.2023 - 21:39

Premier Lig ekibi Liverpool'un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah Dünyanın En İyi Afrikalı Futbolcusu Ödülü'nü üçüncü kez kazanmaya aday gösterildi. Detaylar...

Mohamed Salah, yılın Afrikalı futbolcusu için üçleme peşinde!

AJANSSPOR HABER

Afrika Futbol Federasyonu (CAF) yılın en iyi Afrikalı futbolcusunu seçmek için son üç adayı belirledi. Buna göre; Liverpool'un yıldız ismi Mohamed Salah, Napoli ile Serie A şampiyonluğu yaşayan Victor Osimhen ve Fas ile Dünya Kupası'nda harikalar yaratan Achraf Hakimi ödüle aday gösterilen son üç kişi olmayı başardı.

Salah üçleme peşinde

Mısırlı Mohamed Salah, Liverpool'da gösterdiği olağanüstü performanslarıyla bu ödülü daha önce 2017 ve 2018 yıllarında iki kez kazanmayı başardı. 2023 yılı için ödüle tekrardan aday gösterilen Salah, bir kez daha yılın Afrikalı futbolcusu olabilmek için en büyük adaylardan.

Osimhen'in rüya sezonu

Napoli'nin, Maradona'nın ardından gelen ilk şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden biri şüphesiz Victor Osimhen'di. Nijeryalı golcü, 32 lig maçında 26 gol ve 4 asistlik performansıyla yıldızlaştı. Osimhen, Yılın En İyi Afrikalı Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterilen son üç kişiden biri oldu.

İlgini Çekebilir
İngiliz devleri milli futbolcunun peşinde! 40 milyon sterlin...
Habere Git

Sürpriz aday Hakimi

Yılın En İyi Afrikalı Futbolcusu Ödülü için bir savunma oyuncusunun adaylığı nadir olsa da Achraf Hakimi, Fas Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla ödülü hak ettiğini kanıtladı. Fas, 2023 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa'ya elenerek turnuvaya veda etmişti.

Geniş listede Ziyech ve Aboubakar

Yılın Afrikalı futbolcusu ödülünün geniş listesinde Galatasaray'da forma giyen Hakim Ziyech ve Beşiktaş forması giyen Vincent Aboubakar da yer almıştı.

Mane ve Mahrez'e Arabistan engeli

Bu ödülün yıllardır en önemli adaylarından Sadio Mane ve Riyad Mahrez, bu yıl Suudi Arabistan tercihlerinden dolayı göz ardı edildiler. İkilinin kariyer tercihi çok tartışılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler