Salah ve Mohamed yıkıldı! Mane attı, şampiyonluk geldi

Ali Bozkurt
06.02.2022 - 23:08 | Son Güncellenme: 07.02.2022 - 09:35

Afrika Uluslar Kupası finalinde Senegal ile Mısır karşı karşıya geldi. Mostafa , Salah ve Mane gibi oyuncuların boy gösterdiği maçı kazanan taraf Senegal oldu. İşte maç özeti ve fazlası...

Salah ve Mohamed yıkıldı! Mane attı, şampiyonluk geldi

AJANSSPOR HABER

Afrika Uluslar Kupası final karşılaşmasında Mısır ile Senegal karşı karşıya geldi. Mane'nin penaltı kaçırdığı karşılaşmada hakem Victor Gomes, Salah'a düdüğünü ve kartını uzatarak maçı yönetmesini teklif etti. Kupayı kazanan taraf ise Senegal oldu.

KUPA SENEGAL'İN

Kamerun'un, başkenti Yaounde'deki Olembe Stadı'nda düzenlenen 2021 Afrika Uluslar Kupası finalinde kazanan taraf Senegal oldu.Karşılaşmanın 7. dakikasında penaltı kaçıran Mane, penaltılara giden maçta son penaltıyı ağlara gönderere kupayı ülkesine götürdü.

Türkiye Süper Lig'den kimler final maçında kadroda yer aldı?


Galatasaray'ın Mısırlı genç oyuncusu Mostafa Mohamed'in yanı sıra Senegal'in kadrosunda Alanyaspor'dan Famara Diedhiou ve Kayserispor'dan Mame Thiam yer aldı. Mostafa Mohamed karşılaşmaya Mısır formasıyla ilk 11'de başlarken Diedhiou ise Senegal formasıyla maça ilk 11'de başladı. Mame Thiam ise maça yedek olarak başladı.  Ayrıca Başakşehir'in Trezeguet ile turnunavadan sonra sözleşme imzalaması bekleniliyor. 

Hakem'den Salah'a: Maçı sen yönet!

Mücadelenin 36. dakikasında bir pozisyon sonrası uzunca itirazlarda bulunan Mısırlı futbolcu Muhammed Salah, Güney Afrikalı hakem tarafından ilginç bir tepki gördü. 39 yaşındaki hakem Mısırlı yıldıza elindeki düdük ve kartları uzatarak 'maçı sen yönet' dedi. Yaşanan olay sosyal medyada büyük ilgi gördü.
 

7. dakikada penaltı kaçtı

Sol kanattan Senegal'in atağında Ciss ceza sahasına doğru hareketlendi. Ceza sahası içerisinde Monem'in kayarak müdahalesi sonucu Ciss yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Mohamed Salah, topun başına Mane'nin geçtiğini görünce kaleci Mohamed Abou Gabal'a uyarılarda bulunarak tahminlerde bulundu. Penaltının başına geçen Mane, Salah'tan uyarı alan Gabal'ı geçemedi ve penaltı kaçtı.

Mostafa Mohamed 58 dakika sahada kaldı

Galatasaray'ın golcü oyuncusu Mostafa Mohamed sahada 58 dakika kaldı. Mostafa, karşılaşma boyunca Salah'a yardımcı olarak pozisyonlara girmesini sağladı. Ayrıca genç oyuncu savunmaya da yaptığı yardımlarla taraftarların beğenisi kazandı. Mısır teknik direktörü 3 dğeişiklik yaparak karşılaşmanın uzamasını istemeyek oyuna 58. dakikada 3 hamle yaptı.

Uzatmalarda gol olmadı

Uzatma dakikalarında gol olmadı. 90 dakikası 0-0 biten karşılaşmanın uzatma devresinin ilk yarısında Senegal oyuncusu Dieng, net pozisyonda kaleci Gabal ile karşı karşıya kaldı fakat tecrübesi kaleciyi geçemedi. İlk devrede başka tehlikeli atacak olmayınca başladığı gibi sona erdi. İkinci uzatma devresinde Senegal yine baskılar kurmaya devam etti. Fakat Mısır kalecisi Gabal gole izin vermedi. 117. dakikada Hamdi'nin uzaktan şutunu Mendy çıkararak gol olmasını engelledi.

İŞTE PENALTI SONUÇLARI

MISIR:

1: Zizo --- GOL

2: Monem ---KAÇTI

3: Hamdy ---GOL

4: Lasheen--- KAÇTI 

5:

 

SENEGAL

1: Koulibaly --- GOL

2: Diallo --- GOL

3: Sarr---KAÇTI

4: Dieng --- GOL

5: Mane: ---GOL

Toplam Sonuç:  Senegal 4-2 Mısır 

 

Senin için hazırladığımız haberler