Salih Özcan'dan açıklama: "İçimde yara var, 6-1 gerçekten iz bıraktı"

Aleyna Gürgen
28.06.2024 - 15:37 | Son Güncellenme: 28.06.2024 - 16:07

EURO 2024'te son 16'ya kalan Türk Milli Takımı'ndan Kenan Yıldız ve Salih Özcan basın toplantısında Nuri Şahin ve Avusturya sorularını yanıtladı. İşte detaylar...

Salih Özcan'dan açıklama: "İçimde yara var, 6-1 gerçekten iz bıraktı"

Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan Kenan Yıldız ve Salih Özcan açıklama yapıyor. 

"Şimdi turnuva bizim için başlıyor"

Salih Özcan, EURO 2024'te Türkiye'nin gruptan çıkması hakkında şunları söyledi: "Zor bir gruptu. Hele ilk maç bizim için en zor maçlardan biri olacağını düşünüyorduk. Galibiyetle başladığımız için çok mutluyuz. Portekiz'in de zor maç olduğunu biliyorduk. Orada hayal kırıklığı yaşadık. 16 yıl sonra gruptan çıkmamız çok güzeldi. Şimdi turnuva bizim için başlıyor." 

Milli takımın bir diğer yıldız isimlerinden Kenan Yıldız ise Türkiye'nin gruptan çıkması hakkında şunları söyledi: "16 yıl sonra gruptan çıktık. Bu bizim için mutluluk verici. İlk maçımızın çok önemli olduğunu düşünüyorduk ve kazanabildik. İkinci maçta elimizden geleni yapmamıza rağmen istediğimiz sonucu alamadık. Üçüncü maçı kazanarak gruptan çıkmaıy başardık. Umarım bu şekilde devam ederiz"

"Leipzig'de bizi çok iyi bir takım bekliyor"

Salih Özcan, Avusturya karşılaşması hakkında ise "Leipzig'de bizi çok iyi bir takım bekliyor. Çok zor bir maç olacak. Son maç onlara karşı iyi gitmedi, kötü bir sonuç olmuştu. Onu biz unutmadık. Avusturya takım olarak fiziksel oynuyor. En son maçı analiz etmeliyiz. Ona göre maça odaklanmalıyız. Planımızı kurmalıyız. Kendimize güvenerek inşallah o maçı da alırız." dedi.

"Ben kendimi değil de takımı düşünüyorum"

Kenan Yıldız ise Avusturya-Türkiye maçı için "Çok iyi bir takıma karşı mücadele edeceğimizi biliyoruz. Hazırlık maçında da gördük. Grup aşamasında da kendilerini gösterdiler. Ben kendimi değil de takımı düşünüyorum. Takıma en iyi şekilde nasıl yardımcı olacaksam o şekilde performans vermek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

"Ben ve Arda da yoktuk ama hocamızın kararıydı"

Portekiz maçında Arda Güler ve Kenan Yıldız'ın oynamaması tepki çekmişti. Kenan Yıldız ise bu konuda şunları söyledi: "Bu tarz şeylerle ilgili çok düşünmüyorum. Ben ve Arda da yoktuk ama hocamızın kararıydı. Hocamızın kararları her zaman en iyi kararlardır. Çünkü en iyisini o bilir."

"Hakan Çalhanoğlu maalesef oynayamayacak"

Salih Özcan, Avusturya maçı öncesinde Hakan Çalhanoğlu hakkında ise "Hakan Çalhanoğlu maalesef oynayamayacak. Samet'le de çok önemli isimlerden biri. Sahada kendini gösteriyor, her zaman top istiyor. Takıma rahatlık veriyor. Bizim için onun yokluğu zor olacak. İnşallah onun yerine kim oynarsa en iyi şekilde kendisini gösterecektir." dedi.

"Çocukluk hayalimizi yaşıyoruz"

Zaman zaman hata yaptıklarını da belirten Kenan Yıldız şu ifadeleri kullandı: "Burada olmak güzel bir his. Çocukluk hayalimizi yaşıyoruz. Atmosfer çok güzel. Saha içinde zorlandığımız anlar olduğunu düşünmüyorum. Bazen hata yapabilirsiniz ama onlar bizi etkilemiyor."

"Şimdi Avusturya'ya odaklanmamız lazım"

Açıklamalarında Avusturya maçına dikkat çeken Salih Özcan "Ben maçtan maça bakıyorum. Avusturya çok iyi bir takım. Öncelikle onları geçmemiz lazım ondan sonra devamı gelir. Kimse karşı oynarsak onu konuşuruz. Şimdi Avusturya'ya odaklanmamız lazım." dedi.

"Bu maçı kazandıktan sonra kim olursa olsun..."

Takımın Avusturya maçına odaklandığını belirten Yıldız ise "Kenan Yıldız: "Konsantrasyonumuz tamamen Avusturya'ya odaklı. Bu maçı kazandıktan sonra kim olursa olsun..." ifadelerini kullandı. 

"6-1 gerçekten iz bıraktı"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) hazırlıkları döneminde A Milli Takım, özel maçta karşı karşıya geldiği Avusturya'ya deplasmanda 6-1 mağlup olmuştu. Salih Özcan ise bu maç hakkında şunları söyledi: "Takıma çok güveniyorum. O kalite var bizde. Avusturya'yı yenebilecek kalitemiz var. İçimde yara var. 6-1 gerçekten iz bıraktı. Şimdiki maç için içimde bir hırs var. Açıkçası herkese cevap vermek istiyorum"

"En son gruptan başarılı çıktığımızda ben 3 yaşındaydım"

Milli Takım'daki başarının devam etmesini istediklerini belirten Yıldız: "En son gruptan başarılı çıktığımızda ben 3 yaşındaydım. Bu şekilde devam etmek istiyoruz. Bu maçı da kazanmak istiyoruz. Mağlubiyet yaşamıştık onlara karşı. Bu bize fazladan motivasyon veriyor. Bu maçı da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz." dedi.

"Takımda Türkçe konuşuyorum herkes gülüyor"

Basın toplantısında gülerek Türkçe konuşan Kenan Yıldız şunları söyledi: "Hiç Türkçe basın toplantısı yapmadım. Çünkü ben hata yapıyorum. Takımda konuşuyorum ama herkes gülüyor. Çünkü ben hata yapıyorum."

"Kenan çok profesyonel biri"

Salih Özcan ise Kenan Yıldız'ın İngilizce basın toplantısı istemesi hakkında "Kenan çok profesyonel biri. Ne yaparsa hep en iyisini yapmak istiyor. O yüzden İngilizce basın toplantısı yapmak istedi." dedi.

"Taraftarımızın desteği her daim yanımızdaydı"

Yıldız kaybedilen maçların sonunda yaşananları ve taraftar desteğini şöyle anlattı: "Her mağlubiyetten sonra üzüntüyü yaşıyorsunuz. Yolumuza devam etmek istiyorduk. Taraftarımızın desteği her daim yanımızdaydı. Kazanmak için ne gerekiyorsa yapıldı ve konuşuldu."

"Bence mental bir problem de yok takımda"

Yenilen golden sonra takımda yaşanan düşüşler hakkında Salih Özcan "Böyle şeyleri takımda konuşmadık. Bence mental bir problem de yok takımda. Son maç takım gerçekten çok iyiydi. 10 kişiyle iyi bir baskı kurdular bize karşı. İkili mücadeleye çokça girdik. Mental problem konusuna o şekilde bakmıyorum." ifadelerini kullanırken Kenan Yıldız ise "Bizim için zihinsel bir konu değildi. Adamlar 10 kişi kaldığında baskı kurmaya çalıştılar maç boyu. Bazen şansları varmış gibi gözükse de biz sonuna kadar mücadelemizi verdik." dedi.

"Daha Sabitzer ile görüşmedim"

Avusturtalı futbolcu Marcel Sabitzer'den bahseden Salih Özcan "Daha Sabitzer ile görüşmedim. Büyük ihtimal maçtan sonra duruma göre görüşürüz. İçimde bir yara var. Onun hesabını ödemeleri lazım. İnşallah galibiyet alacağız." dedi.

"Final maçı gibi karşılayacağız"

İlk Avusturya maçındaki Milli Takım ile şimdiki arasındaki farklar sorusuna Salih Özcan şu sözlerle yanıt verdi: "Şimdiki fark final maçı gibi takım karşılıyor. İlk maç hazırlık maçıydı. Antrenör de birkaç şey denedi. Ama açıkçası herkes mental olarak daha iyi seviyede. Herkes maça odaklanıyor. Final maçı gibi karşılayacağız."

Kenan Yıldız ise bu konuda "Hazırlık maçı biraz daha farklı duygular barındıran maçlar. O maçlarda taktiksel denemeler oluyor. Şu an tabii ki çok farklı. Kazanmak istiyoruz." dedi.

Yıldız'dan Güler sözleri

Kenan Yıldız, Milliler arasında Arda Güler ve kendisinin dikkat çekmesi hakkında "Herkesin bizden bahsettiğini biliyoruz. Ama bizim için açıkçası çok fark etmiyor. Kendi futbolumuza konsantreyiz." dedi.

"Bizim forvetlerimiz var, yokmuş gibi bahsediliyor"

Santrforsuz oyunun zor olup olmadığı sorulan milli futbolcu Yıldız "Bizim forvetlerimiz var. Yokmuş gibi bahsediliyor. Hocamızın taktik kararları var. Onu uygulamaya çalışıyoruz. Bizim için herhangi bir sorun yok." dedi.

"Nuri hocamla açıkçası fazla konuşmadım"

Nurı Şahin ile çok fazla konuşmadığını belirten Salih Özcan "Nuri hocamla açıkçası fazla konuşmadım. Bir kısa telefon görüşmesi oldu. Orada Milli Takım için en iyisini istedi. Portekiz maçındaydı sanırım soyunma odasına gelmişti. Kısa bir selamlaştık. Herhalde kafamı yormak istemiyor, o yüzden beni rahat bıraktı." dedi.

"Şu an konsantrem Milli Takım'da"

Borussia Dortmund'a Nuri Şahin geldikten sonra kariyerini nasıl değerlendirdiğinden de bahseden Salih Özcan "Şu an konsantrem Milli Takım'da. Turnuvayı en iyi şekilde bitirmek istiyorum. Dortmund'ta 2 sene daha sözleşmem var. Gayet rahatım, kendimi iyi hissediyorum. Ailem yakında. Futbolda her an bir şeyler olabilir. Fazla da kafamı o konuda yormuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler