Sam Adekugbe Depremde Yaşadıklarını Anlattı: "Panik Atak Geçirdiğimi Düşündüm"

İsa Kethüda
10.02.2023 - 08:59 | Son Güncellenme: 10.02.2023 - 09:07

Süper Lig takımlarından Hatayspor forması giyen Kanadalı oyuncu Sam Adekugbe, deprem gecesinde yaşadıklarını anlattı. Adekugbe, "Panik atak geçirdiğimi düşündüm" dedi.

Sam Adekugbe Depremde Yaşadıklarını Anlattı: "Panik Atak Geçirdiğimi Düşündüm"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor'da oynayan Sam Adekugbe, deprem gecesinde yaşananları anlattı.

"Volkan Demirel, Fenerbahçe'den eski başkanını aradı"

Skorer'de yer alan habere göre; Beşiktaşlı futbolcu Atiba Hutchinson'ın kapılarını açtığı Sam Adekugbe, İstanbul'a geliş sürecinde Ali Koç'un etkisinden bahsetti. Volkan Demirel'in Ali Koç'u aradığını belirten Sam Adekugbe, "Teknik direktörümüz Volkan Demirel, Fenerbahçe'den eski başkanını aradı ve yardıma ihtiyaç duyduğumuzu söyledi. Bizim için özel uçak ayarladılar. Biz otobüsle Adana'ya geldik. Adana'dan İstanbul'a da bu özel uçakla geldik" dedi.

"Evi temizlemeye başladığım sırada deprem oldu"

Deprem gecesi arkadaşlarıyla birlikte evinde olduğunu vurgulayan Sam Adekugbe, "Akıl almaz. Gerçekten hiç beklemediğiniz bir şey. Pazar akşamı Kasımpaşa'yı konuk ettiğimiz maçtan sonra bazı takım arkadaşlarımla evinde dinleniyorduk. Onlar ayrılırken evi temizlemeye başladığım sırada deprem oldu" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Hatayspor futbolcusu depremde vefat etti!
Habere Git

"Mutfakta bardaklar ve tabaklar parçalandı"

Deprem anında panik atak geçirdiğini düşündüğünü vurgulayan Kanadalı sol bek, "Her yer titremeye başladı. Panik atak geçirdiğimi düşündüm. Sonra mobilyalar ve televizyon devrilmeye başladı. Mutfakta bardaklar ve tabaklar parçalandı" ifadelerini kullandı.

"Yol ikiye ayrıldı"

Kulüp tesislerine yürüyerek gittiğini belirten Sam Adekugbe, "Yol ikiye ayrıldı. İnsanların dondurucu soğuk, yağmur ve yıldırım çarpması arasında bağırdığını duydum dışarı çıktığımda. Evimin etrafındaki hasara tanık olduktan sonra, yol boyunca yıkımı görerek idman sahasın kadar 20 dakika yürüdüm" açıklamasını yaptı.

"Bu sadece akıl almaz bir şeydi"

Deprem sonrası gördüğü manzarayı anlatan Kanadalı futbolcu, "Film gibiydi. Yıkılan binalar, yangınlar görüyorsunuz. Bağıran insanlar, ağlayan insanlar. Enkazları eşeleyen insanlar. Kırık ev parçaları. Hiç ummadığınız şeyler. Yollar ayrıldı. Köprüler yıkıldı. 12 katlı gökdelenler tamamen çöktü. Sevdiklerini arayan aileler. Çocuklarını arayan ebeveynler. Anne babalarını arayan çocuklar. Bu sadece akıl almaz bir şeydi. Gerçekten beklemediğiniz bir şey" dedi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi açıkladı! Lig tekrar ertelendi, takımlar ligden çekildi
Habere Git

Christian Atsu ve Taner Savut'tan hala haber alınamadığını vurgulayan Sam Adekugbe, "Sportif direktörü Taner Savut da dahil olmak üzere insanlar hala kayıp. O gece benim evimde bulunan Christian Atsu'nun nerede olduğu konusunda kafa karışıklığı var" ifadelerini kullandı.

"Atsu'nun kurtarıldığına dair haberler artık şüpheli"

Tesislere gelmesinin ardından takım arkadaşlarıyla birlikte hayatta kalanlar konusunda arama çalışmalarında bulunduklarını belirten Kanadalı oyuncu, "Tesislere geldikten sonra hayatta kalanları aramaya katıldım. Atsu'nun kurtarıldığına dair haberler artık şüpheli. Takımın malzemecilerinden birisi depremde hayatını kaybeti. Ekip mutfağında çalışan bir kadının kızları ve annesi de" diye konuştu.

"Takım arkadaşlarınızı bulmaya çalışırken molozların arasından bakıyorsunuz"

Sam Adekugbe son olarak deprem faciasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Elbette birçok takım arkadaşımın bulunmasına minnettarım. Ama takıma yardım eden insanlar, kulüp çevresinde çalışan insanlar, hala kayıp ve haber alamadıkları sevdikleri var. Yüzlerindeki ızdırabı, çaresizliği gördüğünüzde evinize dönemiyorsunuz. Takım arkadaşlarınızı bulmaya çalışırken molozların arasından bakıyorsunuz. Eskiden ayakta duran apartmanların karanlık alanlarında onlara bağırmaya çalışıyorsunuz. Bu asla kendinizi yaparken bulamayacağınız bir şey. İnsanlar kemikleri kırık olarak çıkıyor. İnsanlar bugüne kadar hala kayıp. Bu gerçekten açıklayamayacağınız bir şey."

İlgini Çekebilir
Podolski’den Türkiye’ye büyük yardım
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler