"Samatta, Fenerbahçe için büyük hayal kırıklığı"

Eren Tuncay
11.04.2021 - 11:58 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 12:29

Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe maçıyla beraber Emre Belözoğlu ve Mbwana Samatta hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte detaylar...

"Samatta, Fenerbahçe için büyük hayal kırıklığı"

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe maçını yorumlarken Emre Belözoğlu ile ilgili tespitlerde de bulundu.

Sarı-lacivertli takımın planının fena işlemediğini vurgulayan Demirkol, “Fenerbahçe’nin sezon başından beri anlaşılabilir bir oyun planı ile sahada olduğu maçlardan bir olarak görüyorum. Sağda bir üçgen, solda bir üçgen çok komplike bir plan değil, zaten bunun üzerine çalışmak mümkün değil. Basit bir plan, fena da işlemedi aslında. Nasıl işlemesi istendiği görülüyor en azından" dedi.

"Fenerbahçe'de Samatta büyük hayal kırıklığı"

İlk yarının berabere bitmesinden sonra ikinci yarı Emre Belözoğlu'nun orta sahayı neden bu kadar boşalttığını anlamadığını söyleyen Demirkol, "İstediği faydayı çıkardığını da söyleyemem. Samatta hakikaten büyük hayal kırıklığı. Samatta’nın bu halde olmasını aklım almıyor” diye konuştu.

"Emre Belözoğlu saha kenarında dengeyi sağlamalı"

Emre Belözoğlu’nun dengeyi ayarlaması gerektiğini belirten Mehmet Demirkol, konuşmasına şöyle devam etti: “Sergen Yalçın’ı bu sezon rakiplerinden farklı kılan Terim’in yeni versiyonu. Daha çağdaş bir versiyonu saha kenarları tavırları açısından. Her şeye müdahale ediyor ama bugünün şartlarına daha uygun şekilde müdahale ediyor. Emre hocanın birçok kaybettiği şampiyonlukta sinirini kontrol edememenin etkisi var. Şimdi iyi ve sakin duruyor, doğru konuşuyor. Ancak dengeyi ayarlaması lazım."

"Sergen Yalçın olsa son dakikadaki penaltıyı alırdı"

Demirkol, son dakikada Thiam'a yapılan ve penaltı verilen pozisyonu da değerlendirdi. Saha kenarında Sergen Yalçın olsa o pozisyonda penaltı verileceğini iddia eden Demirkol şunları söyledi: "Sergen Yalçın o penaltıyı alırdı, hakemi VAR’a götürürdü. Teknik direktörlük başka bir iş. Teknik direktörlük başı başına bir meslek, iyi bir teknik direktör olmak için iyi bir futbolcu olmaya gerek yok, iyi bir futbolcu olmak için iyi bir futbolcu olmaya gerek var. Emre Belözoğlu iyi bir teknik direktör olacak mı, olmayacak mı? Bilmiyorum ama bugüne kadar söylediklerini açıklayıcı buluyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler