Samet Akaydin, Almanya'da duvar oldu, Gürcistan maçına damga vurdu!

İsa Kethüda
18.06.2024 - 22:10 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 22:20

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Ay-Yıldız takımda Samet Akaydin maça damga vurdu

Samet Akaydin, Almanya'da duvar oldu, Gürcistan maçına damga vurdu!

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı, Gürcistan’ı 3-1 mağlup etti. Ay-Yıldızlı takımda savunma futbolcusu Samet Akaydin başarılı performansıyla herkesin beğenisini kazandı.

Samet Akaydin duvar oldu

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Samet Akaydin, gösterdiği performansla adeta Gürcistan karşısında duvar oldu. Başarılı savunma oyuncusu son dakikalarda da topu çizgiden çıkardı ve daha sonra dönen topa Kerem Aktürkoğlu skoru 3-1'e getirdi.

Tüm futbolcular Samet'e koştu

Karşılaşmanın bitmesinin ardından A Milli Takım'da tüm futbolcular müthiş bir performans ortaya koyan Samet Akaydin'a koştu ve tebrik etti.

Hakan Çalhanoğlu'ndan Samet Akaydin'a övgü

Takım kaptanımız Hakan Çalhanoğlu da, Samet Akaydin'a övgü dolu sözlerde bulundu. Karşılaşma sonrası TRT Spor'a konuşan milli futbolcu, "İstediklerimizi sahada uyguladık aslında, ilk 30 dakika rakibe basmak, zor durumda bırakmak istedik. Başardık da. İkinci golde ofsayt olmasa belki maç daha rahat giderdi. 1-1'den sonra biraz geri çekildik, iyi olmadı. 

"Samet çok iyi bir kurtarış yaptı"

Daha çok koştuk, daha çok yorulmaya başladık. Geriye çekildik ama önemli olan oyundan kopmamaktı. İkinci yarı konsantrasyonumuz hiç bozulmadı. Hep oyunun içindeydik. Rakip şans buldu  zaman zaman. Samet çok iyi bir kurtarış yaptı. Son ana kadar inandık. 3-1 galibiyet, ilk maç istediğimiz gibi oldu. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

İşte Samet Akaydin'in Gürcistan maçı performansı:

  • Tehlike Engelleme - 6
  • İkili Mücadele - 6/7
  • Engellediği Şut -2
  • Pas Arası - 1
  • Top Çalma - 2
  • Hava Topu - 4/4

Senin için hazırladığımız haberler