Samet Aybaba: "Futbolu yönetenleri de tartışmamız lazım"

15.10.2018 - 17:31 | Son Güncellenme: 15.10.2018 - 20:31

Bursaspor teknik direktörü Samet Aybaba, TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

Samet Aybaba: "Futbolu yönetenleri de tartışmamız lazım"

Bursaspor teknik direktörü Samet Aybaba, TRT Spor'da yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

Aybaba'nın açıklamalarındn Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ülkemizi, evlatlarımızı seviyoruz. Burada iyi bir altyapı var. Biliyorsunuz Bursa futbol şehri. İnşallah kısa süre içerisinde altyapıyla beraber Bursaspor'ı daha iyi yerlere gelecektir. Koşullar şartlar şu an daha iyi. Koşullar gelişiyor, çocuklarımız da gelişiyor.

5 maçı çok iyi oynadık ama kazanamadık. Sivas maçını kötü oynadık, Ankaragücü maçında iyi oynamadık ama kazandık.
Kolay değil bu işler. Şehir de inanmaya başladı oyuncularımıza. Kolay değil 17-18 oyuncumuz gitti,13-14 oyuncu aldık. 13 milyon euro bütçede kısıtlama yaptık. Ekonomik anlamda zor durumdayız. Ülke olarak futbolda zor durumdayız. Alışma sürecindeyiz şu an.

Gol sonrası önce hakeme bakıyoruz VAR var mı yok mu diye. Kötü bir durum. O gol coşkusuna katılmak istiyorsunuz ama o pozisyonda bir şey var mı yok mu diye artık önce bekliyoruz. O heyecanı yaşayamıyoruz artık. 4 gol 2 penaltı baya etkiledi bizi. Beni bitirir dedim herhalde. 

Milli takımımızın büyük bir revizyona ihtiyacı var. Eğer uzun vadeli bir plan varsa Lucescu'yu tartışmamak lazım. Maç maç bakmak çözüm değil. Eğer uzun vadeli bir plan varsa Lucescu'yu tartışmamak lazım. Bende olsam bende tartışılırım. Futbolu yönetenleri de tartışmamız lazım, onu oraya getirenleri de tartışmamız lazım.

VAR'dan iki takım da etkilendi ama biz daha çok etkilendik. Beşiktaş'ta etkilendi. Kısa sürede çok şey götürdü VAR bizden. Adil ve adaletli sistem ortaya çıkacak diye düşünürken değişen bir şey olmadı. Teknoloji çözecek diye düşünürken öyle olmadı. Biz kimsenin hakkı yenilsin istemiyoruz. Ama aynı pozisyonda farklı kararlar çıkıyor.  Bu sanki bizi psikolojik olarak rahatsızlığa soktu. Yeniden gözden geçirme zamanı nedir devre arası mı yoksa sezon sonu mu bilmiyorum. Doğru neyse onu yapalım. Ama buna sonunda futbol aklı olanlar karar verecektir. 

Altyapılarımızda, üst yapılarda sorunlar var. Parayı verelim yabancı oyuncu oynatalım sorunu var. Galatasaray ve Beşiktaş'ın başarılı olduğu döneme bakın. Hep bizim oyuncularımızla başarı olduk.Kadronun iskeletini genç ve yerli oyunculardan oluşturmamız lazım. .

Senin için hazırladığımız haberler