Samet Aybaba: Hakemler her takıma eşit olmalı

19.11.2017 - 21:44 | Son Güncellenme: 19.11.2017 - 21:44

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Samet Aybaba, Fenerbahçe’ye 4-1 kaybettikleri maçın ardından yayıncı kuruluşa değerlendirmelerde bulundu.

Aybaba, karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu ve ekibine göndermelerde bulundu. Aybaba’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şöyle:

HAKEMLERE ELEŞTİRİ

“Oyuna iyi başlamadık. Rakip Fenerbahçe daha iyi başladı. İkinci yarıda dengeyi sağladık, derken kötü bir gol yedik. Sonra da zaten kırmızı kart gördük. Rakip bizi iyi analiz etmiş. Oyun saygı içinde geçsin istiyoruz. Biz futboldan başka bir şey bilmiyoruz. Ama maçı yöneten arkadaşlar bize pek saygılı davranmadılar. Biz hakemlere sevgiyle bakıyoruz ama onların da her takıma aynı bakması gerekiyor diye düşünüyorum.”

HAKEMLERLE NE KONUŞTU?

“Söylediğim şeylerin aynısını hakeme söyledim. Niye bize saygılı olmuyorsunuz, biz de size saygılı olalım, destek verelim dedim. Bu kadar.”

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Aybaba, sözlerine vefat eden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nu anarak başladı.

Oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını vurgulayan Aybaba, şunları kaydetti:

"İkinci yarıda golü bulup öne geçeceğiz, diye düşünürken, 10 kişi kaldık. Takım direncini kaybetti. Oyunu yönetenlerden saygı bekliyoruz. Biz futbol adamıyız. Herkese saygılı olmak isterim. Oyunu yöneten arkadaşların iki takıma da saygılı olması lazım. Böyle olmaz. Belki 10 senedir hakem konuşmam, onlar da insandır, belli sorunları olabilir. Hep destek olurum ama böyle olmaz. Bizim oyuncularımızı sanki tehdit eder gibiydi. Bir takım bu kadar psikolojik baskı altına alınmaz. Oyuncularım ne olduğunu şaşırdı."

Senin için hazırladığımız haberler