Samet Aybaba'dan flaş açıklamalar! Sivasspor, Robinho, Kone...

17.04.2018 - 16:35 | Son Güncellenme: 17.04.2018 - 16:35

Samet Aybaba'dan flaş açıklamalar! Sivasspor, Robinho, Kone...

Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında açıklamalarda bulundu.

Aybaba'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Şehrin düşüncesi ligde kalmak"

"Şehrin hep düşüncesi kümede kalmaktı. Sezona bir flaş transfer yapalım dedik Kone'yi aldık ve katkısı çok oldu. Yavaş yavaş oluşturmaya başladık. 8. haftadan sonra keyif veren bir futbol oynamaya başladık ve iyi takım olduk. İyi bir yerlerde kendimize yer edindik. Amacımız tabii daha fazla puan almak. Maç maç bakacağız artık. "

 

 

"Fenerbahçe'nin orta sahasına göre Robinho'yu yedek bıraktık"

"Biz oyuncularımızla çalışıyoruz. Robinho ile iki kez konuştum hafta içi. 58 maçtan sonra 2 ay ara vermişti. Dip yaptığı zamanlardan biriydi. Karşı takımda var biliyorsunuz. Karşı rakibin orta sahası güçlü, fizik kapasiteside iyi bir takım Fenerbahçe. Souza ve Topal ile başladılar. Ne olup biteceğini önceden konuştuk ve sonradan gireceğine karar verdik. Hakkaten öyle oldu. Sonradan girdi golü attı Robinho."

 

"Levante, Kone için yüklü para teklifi etti ama oyuncu bizde kaldı"

"Galatasaray maçı iyi oynadık. Ama Fenerbahçe maçında çok pozisyona girdik yapamadık. Oyun içi kararlar var takim var, hakemler var...  0-0 devam ederken Robinho giri gol atsaydı ben bugün kahramandım herhalde.

Şehrin zolukları var biliyorsunuz. Robinho ilk geldiğinde buraya yaz gelir mi dedi. Transfer politikası doğru bir karar. 1-2 transfer böyle olmalı. Kone'den de verim aldık. Levante yüklü para verdi ama Kone'yi vermedik. Sivasspor'da oynadığı ücretin daha üstünde bir para teklifi edildi ama kendside bırakıp bizi gitmedi. Kone karakterli bir oyuncu."

 

"Bifouma çok atletik ve çok iyi şut atıyor"

Bifouma çok atletik çokta iyi şut atıyor. 1 hafta şut çalıştık onunla ve zor bulunur böyle oyuncular. Çok düşük ücrete aldık kendisini. Bifuma gibi özellikte olan oyuncular zor bulunur. Bifouma öne doğru çıkabilen tek oyuncumuz ikincisini bulamazsınız.

Konya maçında oynadık kalecimizi 3 tane gol yedi. Bazen riskte alıyorsunuz bazen bu oyuncunun tam zamanı diyebiliyorsunuz. Oyuncularla bire bir diyaloglar var, her maçı her rakibi ayrı analiz ediyoruz.  Defalarca maçları izleyip , futbolcuları konuşarak maçlara hazırlanıyoruz.

 

"Robinho'yu adam kovalasın diye istemiyorum"

"Robinho çok iyi oyuncu. Onu rakibi adam kovalasın diye istemiyorum. Robinho'dan kondisyon anlamında çok bir şey beklemiyorum. Fenerbahçe takımında geriye dönüşü olmayan oyuncu var mı? hepsi geri dönüyor. Kalitesi yüksek oyuncu kadrosu. İyi kurgulamazsanız bir yerden önleyemezsiniz. Bizim kadromuzda sürekli koşacak oyuncu kadrosu çok az. "

 

"Robinho Galatasaray maçında yoktu ama kazandık"

"Diğer yendiğimiz maçlarda Robinho yoktu, Galatasaray maçında da yoktu. Ama ben kendimi savunmak için konuşmuyorum. Oyuncuların ne istedikleri önemli bizim için. Biz aile gibiyiz. Aile tesis gibi, ben severim aileyi. Robinho'nun 5-6 tane çocuğu var, Kone'nin de 8 tane mi ne...Çocuk parkı gibi oldu tesisler

Robinho şu an burada çok mutlu ve bir planı yok. Sözleşmesi bizde devam ediyor. Robinho gibi futbolcular tabii kendilerini aşmış futbolcular."

 

"Birkaç tane daha öne çıkan kontratak oyuncumuz olsa..."

"Dışarda oynadığınız maçlarda başlarda iyi kapatıp iyi çıkıyorduk ve istediğimiz skoru alıyorduk. Daha sonra oyuncular ha biz bu takımı da yeneriz düşüncesiyle maçları kaybedebiliyoruz. Öyle olmuyor işte. Bir kaç tane daha önce çıkan kontratak oyuncumuz olsa bir kaç tane daha böyle maç alabiliridik. Bazı maçlarda şansta olması lazım. Büyük takımlara nasıl oynuyorsak diğer takımlarada öyle oynuyoruz."

 

" Kulübümüz ödemeleri gününde yapıyor"

İnanılmaz bir statımız var. Eskiden ayakta duramıyordun. Şimdi bunlar ortadan kalktı ve ısıtmalı sahamız ve antrenmanımız var. Ligimizde oyun kalitesi artık yükseldi. 

Biz şimdi gittikçe hedefi büyütmemiz gerek. Oturup konuşacağız. Bütçe biraz Türkiye liginin en ucuz bütçesi. Rakam söylemeyim ama en ucuz kadro bizde. Ekonomik sıkıntımız yok. Herkes primini parasını gününde alıyor. Kulübümüz ödemeleri gününde yapıyor. Borcumuz yok. Bana sorarsanız Türkiye'nin en güzel yerinden biri. 

 

"Futbol okulları kurduk..."

Mesela oyuncu gelmiş Afrika'dan buraya, para kazanmaya. Ailesi var, planları var, düşünceleri var. Oyuncuların paralarını ödemezsen zaten o oyuncuyu elde tutamazsın. Avrupa öncelik değil. Herkes parayı ödemek zorunda. Bütçeleri kısıtlı, kaynakları kısıtlı. 

Futbol okulu kuralım dedik, geliştirelim. Sonra hoca getirdik, tesisler yaptık. 12 yaş 14 yaş. gruplarında birçok oyuncu var. İskenderun'da var Sakarya'da var. Fubolu seven bir jenerasyondan futbolcu çıkaramıyorsak suçlu biziz. Çocuklara sahip çıkmak gerek. 

 

"Sivas'a gelirken kondisyoner getirmedim..."

Başlarda hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktı. Ama Sivas halkı 15'den aşağı düşmeyelim de yeter diyor. Bifouma'ya verilen tepkiler doğru değil.

Biz oraya gittiğimizde şampiyonluk ümidi kaybolmuştu. Oyuncularda, yönetimde. Oraya giderken kondisyoner götürmedim. Stresli futbolculara karşı idman yapmak olmazdı. Artık eğlebeceğiz ve keyifli 9 hafta geçirdik ve hiç mağlup olmadık. Hem lider olarak hem şampiyonluk olarak bitirdik. Teknik direktör akıllı olacak. Lider olacaksınız ve onlar sizi bilecek. Birlikte hareket olmak her zaman iyi.  Ha biz koşturmadık mı koştuk ama daha sıcak. "

 

"Transferleri erken yapabilseydik 4-5 puanımız daha olurdu"

"Başlarken transfereri daha önce yapabilseydik 4-5 puanımız daha fazla olabilirdi. Bizim değerimizin artması lazım. Biz dışarıya gidemiyoruz. Donanımları yeterli mi değil mi göremiyoruz. Hep dışarıdan antrenör geliyor. Bu Avrupa'daki antrenörler gerçekten mi başarılı? Türkiye'de başarılı teknik direktörlerin dışarıda görev alması lazım."

 

"Lucescu yeniden yapılanmayı organize edecek bir antrenör değil"

"Lucescu nasıl bir takımı yönetmek için geldi. Yeniden yapılanma mı olmaz. Yeniden yapılanmayı organiza edecek bir antrenör değil Lucescu. Bana göre yanlış. İsim kalite ve değerli. Dünya Kupası'na giden bir takımınız varsa hocanız Lucescu olur. Daha deneyimli bir hocanın getirilmesi lazımdı. Yanlış başlanıldı. Kulüp takımı farklıdır milli takımı farklıdır. Siz oyuncuları topladınız haddi oynatalım, öyle olmaz. altyapılara her yere dokunacaksınız, her oyuncuyu tarayacaksınız.

 

"Shaktar'daki oyuncuların kalitesini ve fiyatını biliyorsunuz"

"Shaktar'daki oyuncuların kalitesini ve fiyatını biliyorsunuz. Bir değil bu. Tercihleri planlamaya göre yapacaksınız. Şu anda yeniden yapılanma gibi bir şey görmüyorum.Lucescu bunları iki senede yapamaz, mümkün değil. Yeniden yapılanma planlıyorsanız, hiç yapılmamış bir kadro yapmanız gerekiyor. Ben genç oyuncu sürekli oynatırım ama bana hiç kimse demezki bu genç oyuncuları neden oynatıyorsun, arayan  soran da yok. Her zaman genç oyuncu oynatmaktan yanayım. "

 

"20 senedir aynı şeyleri söylüyoruz."

"Hem yapılanacaksınız, hem yarışacaksınız. Yapılanırken her şey kenara bırakılmaz. Belçika diye takımı var mıydı? şimdi herkes onları konuşuyor. İngiltere'de öyle. 

Organizasyon yapmak lazım, hangi oyuncularla gitmek lazım. Bunlara bakmak lazım. Futbol aklı oturacak bakacak, nasıl geliştireceğiz. Gurbetçi çocuklarla konuşuyoruz Almanca olarak çeviri yapıyorlar bize. Sorunların ortasına girmeyi biz sevmeyiz. Ama hiçbir şeyi çözmüyoruz. 20 senedir aynı şeyleri söylüyoruz. Futbolu geliştirmek için bütün altyapısını şart koymak lazım, hocaları eğitmek lazım, doğru dürüst maaşlar vermek lazım. "

 

"Trabzonspor'da çok iyi anılarım oldu"

 Trabzonspor'da çok iyi anılarım oldu. 1.5 keyifli geçti. Kestane alıyorsunuz mesela şu oyuncu niye oynamıyor, bir keresinde de hocam şu oyuncuyu oynatır mısın dedi, tamam sen de kestaneden para alma dedim, oysa o oyuncu o hafta oynayacaktı. 70-75 yaşında kadınlar Trabzon'da yolunu kesiyor hocam şu oyuncuyu oynat, bu oyuncuyu oynatma diyor.

İstanbul'da bir maç oynuyoruz, D' Haene diye bir oyuncumuz vardı ve birden sarardı attı kendini yere bir şeyi yok dedi kalktı ve bir daha aynı şeyi yaşadı. Biz de oyuncuyu çıkardık. Bütün stat bizi yuhaladı. Yardımcı antrenörüm Bahattin'e dedim büyük karton al, ne yazacağız dedi? Hastalandı yazacağız. "Değişiklik yaptık, ıslık yoksa tamam doğru değişiklik yaptık demek ki. 

Sezon sonu mukavelemiz bitiyor. Rıza hocanın performansıda iyi. Ne oluyor ne bitiyor tabii bilemeyiz. "

"Abdullah Gül beni gördü ve hocam bu nasıl takım ya heyecandan ölüyorum" dedi

"Beşiktaş'tayken bir gün yemek yemeye gidiyorum içeride Abdullah Gül dönemin Cumhurbaşkanı beni gördü ve çağırdı, hocam bu nasıl takım ya heyecandan ölüyorum dedi ya. Beşiktaş ne olacak küme mi düşecek o zaman bunlar konuşuluyordu Biz de bunun tersini oluşturalım dedik. Heyecanlı, coşkulu. Yönetim inanmadı bize, medya inanmadı. Seyirci desteği ile devam ettirebilseydik yoksa biz farklı galibiyetler aldık. "

 

"Beşiktaş döneminde bana haksızlık yapıldığını düşünmüyorum"

"Menemenin içinde heyecan var dedik, birlikte hareet etme özelliği dedik. Bu bir mesajdı. Bu Ordu'da olmultu ve o maçı kazanmıştık. Ter idmanı yapacaktık ve idmandan sonra menemen yiyorduk. Yani bu menemenin içinde sizde olun demek istiyorduk. O mesajı vermek istedik. Liderle aramızda iki puan vardı, oyuncu istedik onları kadromuza katabilseydik farklı olurdu. Futbolda bana çok haksızlık yapıldı. Kimseden bir beklentim yok. Beşiktaş döneminde bana bir haksızlık yapıldığını düşünmüyorum. O zamanki şartlar onu gerektirdi. "

 

"Haluk başkan seni milli takım teknik direktörü yapacağız dedi"

Haluk başkan seni teknik direktör yapacağız ama kimseye söyleme dedi, bir hafta sonra Ersun Yanal teknik direktör oldu. 

Muhammet Demir kadroya giriyor ama zorlanıyor. İşi iyi yaptığında tekrar oynamaya devam edecek. Yoska oyuncunun geleceğiyle ilgili bir planlamamız yok. Onu 17 yaşında ilk ben oynattım. Çok boş geçtiği dönem var ve iyi oynar ve toparlar.

 

"Cenk Tosun, İngiltere Ligi için büyük bir keyif"

Cenk Tosun, İngiltere Ligi için büyük bir keyif. Tam o ligin oyuncusu kuvvetli, kafaya çıkıyor, şut atıyor.

Gençlere daha çok çalışmalarını öneriyorum. Aslında bnu oyuncuya bizim söylememiz gerekmiyor. Onlar bizden daha çok isteyecek. İdman bitiyor en önde onlar gidiyor. 

 

"Bifouma'yı biz 1 hafta boyunca çalıştırdık"

"Bifouma'yı biz 1 hafta boyunca çalıştırdık. O da hızlı ve süratlı bir oyuncu. Hem sağ da hem solda çok etkili oldu, ezdi geçti. Eğer birinci yaptırdığı bölümde final yapabilseydi şu an Türkiye onu konuşuyor olacaktı. Futbolcumuzdur, kaleye giden en iyi oyuncumuzdur."

 

"En iyi kadro Beşiktaş'ta"

En iyi kadro Beşiktaş'ta. Gerçekten kaliteli ve geniş kadrosu var.

Başakşehir'in en önemli özelliği birlikte oynayan oyuncları var. Hepsi kardeşimiz. Onun avantajı var onlarda.

Galatasaray takımı içerde işini iyi yapıyor ama dışarda sorun yaşıyor. 

Fenerbahçe diğer takımları bekleyecek ve en zor onların işi. Benim görüşüm böyle. 

Oyuncu kalitesine bakacak olursak eğer böyle. Beşiktaş 5 maçını kazansa zaten şampiyon olur. Ya da Galatasaray tüm maçlarını kazansa şampiyon oluyor. Kazanınca hepsi oluyor. Ama Fenerbahçe tm maçlarını kazanırsa olamıyor. 

Türkiye Kupası maçında ise kim daha iyi konsantre olursa o kazanır. 

 

"Ben Quaresma ile hiç tanışmadım, elini bile sıkmadım"

"Quaresma'ı ben hiç görmedim elini bile sıkmadım. Ben geldiğimde kadro dışıydı, kenarda koşuyordu. Kulübün kendi planıydı. Biz iyi gitmeye başladık ve başkana gittik içeriye sokalım dedik. Kabul etmediler. O zaman biz Quaresma'yı içeri sokamadık ve tekrar oyuncuyu içeri aldılar. Ama ben hiç görmedim Quaresma'yı. Biz ile ilgili bir sorun yok biz hiç oyuncuyu görmedik. Keşke görseydim o zaman. O bize katkısı olurdu. "

 

"Arupa'da takım çalıştırmayı çok isterim"

"Avrupa'da çalışmayı çok istedim. Bir Türk teknik direktörü Avrupa'ya gitsin ve bu işin yapıldığını göstersin. Ben bazı maçları seyrediyorum ve antrenörlerin hamlelerini beğenmiyorum ve tuhafıma giden şeyler bile oluyor. Zeki insanlarız.Biz gitsek sistemi yöneteceğiz orada. Biz burada her şeyi yönetiyoruz, karmaşa ile uğraşıyoruz, yöneticilerle iyi olacaksınız, medya ile iyi anlaşacaksınız. Böyle bir şey olabilir mi ya?"

"Bir gün Arsenal'in tesislerini geziyoruz..."

"Arsenal'ın yeni tesisleri vardı. Ben o zaman Ankara'daydım. Gidip bir bakalım dedik, tesisleri geziyoruz. Çoğ yeri gezdik bir oda da Arsen Wenger yazıyor'du.  Bizi gezdiren adam dedi k; ben de her yerin anahtarı var ama sadece buranın anahtarı yok dedi. Biz de niye dedik? Çünkü o patron dedi..."

Senin için hazırladığımız haberler