Samet Aybaba'dan galibiyet ve Robinho sözleri

04.02.2018 - 22:52 | Son Güncellenme: 04.02.2018 - 22:52

Samet Aybaba, 2-1 kazandıkları Galatasaray maçının ardından açıklamalar yaptı! Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba, galibiyet ve Robinho hakkında görüşlerini dile getirdi.

Samet Aybaba'nın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Öncesinde kaybettiklerimize yanıyorum. Rakibin kalitesini sahaya yansıtmasını etkiledik. Futbol bu planlarınız iyi giderse işler iyi gidiyor. 75 dakika inanılmaz oynadık, karşısınızda Galatasaray var. Hakan'ı geriye çektik. Paul Papp'ı oyuna aldık. Defansı son dakikalarda 3'ledik. Oyuncularımı gönülden kutluyorum. Sivasspor bana sahadaki futboluyla inanılmaz keyif vermeye başladı.

Samet Aybaba'dan Robinho sözleri

Samet Aybaba'nın A Spor'a yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Robinho 31-32 dereceden -5 dereceye geldi. "Çıkabilir misin?" dedim "Bir deneyeyim" dedi. Bizim misyonumuz sadece taktik vermek değil. Bakın dünya yıldızı orada ısınıyor, kapris yapmıyor.

Önümüzde Kayserispor, Trabzonspor ve Göztepe var rakip olarak. Sezon başında hedefi ilk 10 olarak planlamıştık. Planlamayı daha iyi yapmak lazım. Kazanarak gidersek iyi.

Ölü top ve duran top için çalışma yapmıştık Galatasaray maçı öncesi. Bizim takım çok enteresan, ne yapacağı belli olmayan bir takım. Sahada oyun ne kadar olursa; taraftar da o kadar oluyor.

Selçuk üzerine plan yaptık üzerinde Hakan olacaktı. Selçuk olmayınca oyun kurma durumu eksik oldu, kenarları kullanmak istediler biz de ikili-üçlü sıkıştırmalar yaptık.

Sahada oyun kalitesi, coşkusu ne kadar yüksek olursa taraftarın ilgisi de artıyor. Oyuncular bakıyor şimdi, Robinho ısınıyor. Emre oynuyor.

Tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Yalnızca kazanmakla ilgili değil. Malatya maçını, Akhisar maçını kazanabilseydik ilk 4 olur muydu?"

Samet Aybaba basın toplantısında neler dedi?

Basın toplantısında da konuşan Aybaba, "75 dakika hem iyi oynadık hem de Galatasaray'ın kalitesini sahaya yansıtmasını engellemek için sahanın hemen hemen yer yerini parselledik. Rakibe geniş alan bırakmadık. 75 dakika bu işleri yapmak kolay değil böyle kaliteli bir takıma karşı. Daha sonra biraz tempomuz düştü. Rakip de iki forvete döndü. Futbolun içindeki her şeyi yaptık. Oyuncularımız, taraftarlarımız her şeyi yaptı. Takımımı kenardan seyrederken büyük keyif alıyorum. Takıma gönül veren herkes de keyif alıyordur. Onlarla gurur duyuyoruz. Oyuncularım inanılmaz performans sergiliyorlar. Hepsini teker teker kutladım" diye konuştu.

Kazanmanın sonu olmadığını söyleyen Aybaba, "Keşke daha önce ki çok iyi oynadığımız iki maçımızı kazansaydık çok farklı yerlerde başka şeyleri konuşuyorduk ama futbol bu" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada Robinho'nun forma giymemesinin sorulması üzerine Aybaba, "Robinho 3 Aralık'tan bize geldiği güne kadar çalışmadı. Robinho'nu başka bir şeye ihtiyacı mı var? O bir dünya yıldızı onun farklı bir şeye ihtiyacı yok. Sadece sahaya çıkıp oynayabilecek güce ihtiyacı var. Biz de ne durumda olduğunu kendisiyle konuşuyoruz. Ona göre ısınacak takımın bir bireyi. Emre de bir yıldız olur hepsi bizim evlatlarımız. Onu görsünler, onlar da onu görsün futbol bu içindeki insan farklı davranırsa o zaman farklı yerlere gider, oyun da gider, takımdaşlık da gider, bütünlük de dağılır. Kendisiyle barışık insanlar, bizim Türk futbolcularına örnek olsun. Oyundan çıkardığımızda kapris, oyuna aldığımızda kapris, oynamadıkları zaman tamamen kapris. Bırakılım bunları, futbola bakalım" dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler