Samet Aybaba'dan transfer açıklaması! Trabzonspor ve Krasnodar'dan teklif...

03.05.2018 - 17:11 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 18:24

Samet Aybaba'dan transfer açıklaması! Trabzonspor ve Krasnodar'dan teklif...

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Samet Aybaba, flaş açıklamalar yaptı. Samet Aybaba, Sivasspor'da bu sezon yakaladığı başarı dışında Trabzonspor ve Krasnodar takımlarına transferi hakkında da konuştu.  Samet Aybaba, yurt dışından veya Trabzonspor'dan teklif gelmesi hakkında profesyonel hayatta değerlendirebileceğini ifade etti.

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Aybaba şunları ifade etti

'Başakşehir kaliteli takım, biz de iyi takımız'

"Başakşehir kaliteli bir takım. Brilikte oynama alışkanlığı var. Bizde iyi takımız. İkinci bölgede rakipleri karşılamayı öğrendik. Daha da iyi olacaktır. Oyuncularımız coşkulu, iyi çalışıyor. Umarım istediğimiz yerde bitiririz"

'Sivas'a böyle bir takım izlettirdiğimiz için mutluyuz'

"Bizim planımız tamamen kazanmaya yönelik. Oyun nereye gider ona bakarız. Her zaman kazanmak olmuyor, hatalar oluyor, hava var hakem var her zaman istediğiniz olmuyor. Biz çok geriye yaslanan bir takım değiliz. Süper Lig'de çok süre alan oyuncumuz kısıtlıydı. Birlikte hareket etme özelliğimizi geliştirdik. Sivas'a böyle bir takım izlettirdiğimiz için mutluyuz onlarda takımdan mutlu"

'Süper Lig'in en düşük bütçeli takımı Sivasspor'

"Süper Lig'in en düşük bütçeli takımı Sivasspor. Ligden düşen Karabükspor'un bile sezon başında bizden yüksek bütçeli kadrosu vardı. Bizim oyuncularımız herşeyi yaptı, tesislerimiz iyi, yöneticilerimiz iyi yönetiyor. Bu faktörler birleşince böyle bir takım ortaya çıktı"

Samet Aybaba: TFF 1.Lig'den gelen oyuncularla bunu başardıysak Trabzonspor'a transfer konuların konuşulması doğaldır

"Profesyonel bir teknik adamım. Sezon sonu sözleşmem bitiyor. TFF 1.Lig'den gelen oyuncularla bunu başardıysak Trabzonspor'a transfer konuların konuşulması doğaldır. Trabzonspor'da kupa kazandığımız zaman şimdiki başkan sayın Ahmet Ağaoğlu ikinci başkandı ayrıca Özkan Sümer görevdeydi. "

"Gittiğimiz zaman kısıtlı bir ekonomi varken Trabzonspor'da başarılı olmuştuk. Trabzonspor'dan teklif gelirse profesyoneliz sezon sonu oturup konuşuruz. "

'Beşiktaş'ı en çok ihtiyaç duyulan dönemde çalıştırdım, o açıdan mutluyum'

"Beşiktaş bizim takımımızdır. Beşiktaş her zaman çıkar başı dik oynar. Sözü geçen dönemde oyuncular çıkıp oynadı. İlk 10'a giremez denilen takımı şampiyonluk yoluna soktuk. Eğer devre arasında takviye yapabilsek belki şampiyon olabilirdik. Çok fazla eleştiri aldık üstelik. İyiki o dönemde Beşiktaş'ı çalıştırmış. En çok ihtiyaç duyulan dönemde calıştırdım o açıdan mutluyum"

'Beşiktaş yönetiminin bu kararı aldırmaması gerekirdi'

"Bu derbi maçta açıkcası Beşiktaş'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum ama Beşiktaş'ın sahaya çıkmama gibi bir karar almaması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş yönetiminin bu kararı aldırmaması gerekirdi. Doğru olan, çalışmanın böyle yapılması lazımdı. Maça çıkmak lazım bence"

 

'Krasnodar'ın teklifine sıcak bakıyorum'

"Krasnodar takımı bir ara bizi aradı. Ülkemizde menajerlik sistemi daha çok buraya oyuncu ve teknik adam gelmesi üzerine kurulu. Ben açıkcası yurt dışına gitmek isterim. Oralarda Türk teknik adamların neler yapabileceğini göstermek isterim. Sıcak bakıyorum"

Samet Aybaba kimdir?

61 yaşındaki Samet Aybaba, 1956 Osmaniye doğumlu. Futbolculuğu döneminde Beşiktaş'ın efsanelerinden biri olan Samet Aybaba, 11 yıl Beşiktaş'ın formasını giydi, kaptanlık yaptı. 334 lig maçında 7 gol atan Samet Aybaba, 1988 Temmuz ayında jübile ile futbolu bıraktı. Beşiktaş'ta 2 Lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 2 TSYD Kupası şampiyonluğu yaşadı

Samet Aybaba teknik direktörlük kariyeri boyunca bir çok takımda görev yaptı. Samet Aybaba, Beşiktaş'ın 'Feda sezonu' olarak adlandırdığı sezonda görev alırken Trabzonspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Antalyaspor, Eskişehirspor, Kayserispor gibi takımlarda görev yaptı

Samet Aybaba, Trabzonspor'un başında 2003 yılında ve Gençlerbirliği takımı ile 2001 yılında Türkiye Kupasını kazanmıştı.

Deneyimli teknik adam Samet Aybaba'nın kardeşi Adnan Aybaba, Radyospor'da ve çeşitli kurumlarda spor yorumculuğu yapmaktadır. 

Senin için hazırladığımız haberler