Mehmet Demirkol: "Samet'e dünyada bir kişi güveniyor o da Montella"

Ali Bozkurt
27.11.2023 - 22:02 | Son Güncellenme: 27.11.2023 - 22:07

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates Youtube kanalında Fenerbahçe'nin Karagümrük'ü 2-1 yendiği maç hakkında yorumlar yaptı. İşte detaylar.

Mehmet Demirkol: "Samet'e dünyada bir kişi güveniyor o da Montella"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu, Fenerbahçe'nin Karagümrük'ü 2-1 mağlup ettiği maçtaki oyunu hakkında "Fenerbahçe'deki oyun, sakatlıklara bağlanabilecek bir oyun. Çünkü takımda beyincik yok. Fred, Djiku, ve Becao'nun yokluğunu hissediyor takım. Fenerbahçe'nin ön tarafında sıkıntı yok, arka tarafın desteklemesinde bir sıkıntı var" yorumunu yaptı.

"Zajc ve Crespo ikilisi iyi bir ikili ama İsmail ve Crespo ikilisi o kadar iyi bir ikilimi emin değilim"

Mehmet Demirkol, yorumlarında şöyle devam etti: "Fenerbahçe formasının ağır geldiği bir Samet var ve geçen sezon sol bek performansı tartışılan Oosterwolde var. Bir de önlerinde de kerteriz alabileceği bir lider olmayan İsmail var. Zajc ve Crespo ikilisi iyi bir ikili ama İsmail ve Crespo ikilisi o kadar iyi bir ikili mi emin değilim"

"Djiku lider bir stoper"

Djiku ve Becao'nun sakatlanmasının Fenerbahçe savunmasında sıkıntı yarattığını vurgulayan Mehmet Demirkol, "Djiku lider bir stoper ve bence ligin en iyi 2-3 savunmacısından biri. Becao'da çok güçlü bir stoper. Bunları çıkardığın zaman Fenerbahçe biraz aksayabiliyor" dedi. 

"Bence Cengiz Ünder şu an kaytarıyor"

Cengiz Ünder'in performansını değerlendiren yorumcu, "Cengiz'in verimsiz olması kendisinin problemi. Cengiz diyecek ki 'Bana 15 milyon euro para verildi. Ben istiyorum, herkes beni bekliyor formayı istiyorum". İsmail Kartal'a dersen bunu olur. Ama bence Cengiz Ünder şu an kaytarıyor... Kusura bakmasın" ifadelerini kullandı.

"İsmail Kartal'ın işi hakikaten çok zor"

Sakat futbolcular sonrasında İsmail Kartal'ın işinin zor olduğunu söyleyen Demirkol, "İsmail Kartal'ın işi hakikaten çok zor. Hiç stoper yok mesela. Samet yok mesela UEFA listesinde. Jayden Oosterwolde var o da sol bek orjinli" diye konuştu.

"Cidden taş gibi takım olmuş Karagümrük"

Karagümrük'ün oyununu beğenediğini söyleyen 53 yaşındaki Demirkol, "Karagümrük çok iyi bir takım olmuş. Alparslan Erdem'i kutlamak lazım, cidden taş gibi takım olmuş Karagümrük. Beşiktaş maçında forvette Salih Dursun oynadı ya. Şimdi 9 oyuncu değişti çok ilginç" açıklamasını yaptı.

"İsmi Tadic olmasa devrede çıkmaması imkansız"

Dusan Tadic'in maç boyunca çok hatalı pas yaptığını ve kötü oynadığını söyleyen ünlü yorumcu, "Tadic o kadar çok pas attı ki yani çok kötü bir maç geçirdi. 2 gol attı evet ama yani kötüydü Tadic. İsmi Tadic olmasa, devrede çıkmaması imkansız" dedi.

"Dünyada bir kişi güveniyor ve o da Vincenzo Montella"

Samet Akaydın ve Jayden Oosterwolde'nin çok panik oyun oynadıklarını söyleyen Mehmet Demirkol, "Dzeko sürekli Samet ve Jayden Oosterwolde'ye sakin olun relax olun diyordu. Samet'in üzerinde inanılmaz bir baskı var. Sürekli topu ayağından çıkarmak istiyor ve hani haklı da. Ona dünyada bir kişi güveniyor ve o da Vincenzo Montella" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray eğer Fred'i almış olsaydı lig bitmişti"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Fred hakkında yorum yapan ünlü isim, "Galatasaray eğer Fred'i almış olsaydı lig bitmişti. O derece iyi bir oyuncu Fred" şeklinde konuştu.

"VAR kayıtları yayınlanabilir"

Samet Akaydın'ın 53'üncü dakikadaki pozisyonu hakkında konuşan Mehmet Demirkol, "Samet'in dirsek pozisyonundaki asıl problem Livakovic'in orada ne işi var? İçeri çevirse Karagümrüklü oyuncu net gol. Bilgi vermek açısında VAR kayıtları yayınlanabilir. Çünkü hiç bir açıklaması yok. Bu pozisyon yayınlanabilir ve eğitime de girer bu. Ayrıca o pozisyonunun incelenmesinin 2 dakika sürmesi de çok acayip. Szymanski'nin pozisyonunun asıl incelenilmesi gerekiyordu. Yayıncı kuruluş yine adam akıllı bir açıdan çekemedi o pozisyonu" dedi.

"Hüseyin Göçek neden hakemliğe devam ediyor anlamıyorum"

Hüseyin Göçek'in hakemliğe devam etmesiyle ilgili yorum yapan 53 yaşındaki isim, "Hüseyin Göçek neden hakemliğe devam ediyor anlamıyorum. Ali Palabıyık'ı takdir ediyorum o konuda 'Sizinle mi uğraşıcam' dedi bıraktı hakemliği. İyi hakem ve kötü hakem onu bilemem" ifadelerini kullandı.

"Arda Kardeşler'in Süper Lig'de maç yönetmemesi lazım"

Süper Lig hakemi Arda Kardeşler ile Hatayspor kalecisi Erce Kardeşler'in kardeş olmasıyla ilgili açıklama yapan Demirkol, Arda Kardeşler'in Süper Lig'de maç yönetmemesi gerektiğini söyledi ve "Arda Kardeşler'in Süper Lig'de maç yönetmemesi lazım. Kardeşi Süper Lig'den bir takımın kalecisiyse, Süper Lig'de maç yönetemez. Bana göre iki takımın da penaltıları verilmedi. Mesela dün Karagümrük kazansaydı, Hatayspor'la aynı puanda olacaktı. Olmaz bu olmaz... Çıkar çatışması bu olmaz. Erce Kardeşler Trabzonspor'dayken Trabzon maçını yönetmiyordu. Olmaz yani bu ya cidden olmaz" yorumunu yaptı.

"Karagümrük ve Güven olağanüstü oynadı"

Karagümrük'ün Fenerbahçe maçındaki oyununu beğendiğini ifade eden yorumcu, "Karagümrük ve Güven olağanüstü oynadı ama belki Alparslan hoca önde basmayı daha önce yapsalardı iyi sonuç alabilirlerdi" ifadelerini kullandı.

"4 maçtır akan oyundan gol atamamıştı"

Fenerbahçe'nin akan oyundan gol atamamasına değinen Demirkol, "Fenerbahçe 4 maçtır akan oyundan gol atamamıştı. Karagümrük daha iyi plan yapıp Fenerbahçe'den puan alabilirdi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler