Sami Uğurlu'dan Galatasaray mağlubiyeti sözleri: "10 tane final maçı kaldı"

Orhan Gülek
09.03.2025 - 23:17 | Son Güncellenme: 09.03.2025 - 23:22

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'a karşı 2-1 kaybeden Alanyaspor'da teknik direktör Sami Uğurlu maçın ardından konuştu.

Sami Uğurlu'dan Galatasaray mağlubiyeti sözleri: "10 tane final maçı kaldı"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'a karşı 2-1 kaybeden Alanyaspor'da teknik direktör Sami Uğurlu maç sonrası açıklamalarda bulundu. 

İşte Sami Uğurlu'nun açıklamaları

"Burada ligin puan durumuna bakınca da iki takım için de stresli bir maçtı. Biz de kazanmak için oynadık. Galatasaray'a tabii ki önlemler almak gerekiyordu. Biz savunmada üçlü başladık. İlk yarı itibarıyla istediğimizi yaptık. Kenarlardan topla gelip öndeki ikili ve merkez orta sahalarla sonuca gitmek istedik. Attığımız gol böyle geldi. Oyunun özellikle 3 bölgesinde de topun arkasına geçip, topun arkasında kalarak geçiş yapmayı planladık. İlk yarı bunu yaptık. İkinci yarı Galatasaray'ın daha agresif, tempolu başlayacağını biliyorduk." 

"Ertuğrul'un vurduğu top Aliti'ye çarpıp gol oldu"

"Yunus'un oyuna girmesiyle, oyuncu profiliyle alakalı, gezerek oynuyor. Etkisi net hissedildi. Kazanmak için oynadık tabii ancak bu maçlarda öndeyken, ikinci yarı oyuna çıkınca skoru ne kadar tutabilirseniz sonraki dakikalarda moraliniz artıyor. Ertuğrul'un vurduğu top Aliti'ye çarpıp gol oldu. Oyunun temposu çok yükselmese de bireysel özellikleri olan oyuncular. Davinson ve Osimhen'in performansları... Kenardan gelecek toplara çok çalışmıştık. 'Size' olarak küçük kalıyoruz."

"Bu denemelerde gol çıkartabilirdik"

"Çalıştığımız yerden gol yedik. Çok fazla mücadele ettik. Oyunu kontrol ettiğimizi söyleyemem. Oyuncu özellikleri çok mümkün kılmıyor. Talihsiz bir gol yedik. Bireysel özelliklerden geri düştük. Geri dönmeye çalıştık. Önde oyuncu değişikliklerle, öne 4 oyuncu bıraktık. Bu denemelerde gol çıkartabilirdik. Üzerinize gidiyorsunuz, deneme yapıyorsunuz ama bazen top sizi sevmiyor. Çok pozisyona girdik anlamında söylemiyorum ama 1-0'ı tutabilseydik her geçen dakika lehimize işleyecekti. Bireysel özellikler ön plana çıkınca bazı sonuçlar oluyor. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Oyuncu profilleriyle alakalı olarak biz etkili oyunculara sahibiz. Oyuncu da değiştirdik. İyi mücadele ettik. Daha fazla üzerine koyarak galibiyetlerle üst sıralara çıkmak istiyoruz.


"Genç oyuncuları oynatmayı seviyorum"

"Oyun sonlarındaki planım, öndeki oyuncu sayısını Sporar'ı çıkarmadan 3'lemekti. Sporar, maçtan önce hastalandı. 2 gün hastanede kaldı. Çok iyi mücadele etti. Artık oynayamayacağını söyleyince çıkardık. 18 yaşındaki Arda için özel bir maç oldu. Çok çalışıyor, devam ediyor, oynadığı her dakika kendini geliştirecektir. Etkili bir oyuncu olacaktır. Genç oyuncuları oynatmayı seviyorum.

"Ligin sonlarına geldik. Maç kazanmak gerekiyor"

Galatasaray'daki Eren'de benimle çalıştı, oynadı. Ligin sonlarına geldik. Maç kazanmak gerekiyor. Bu tarz genç oyunculara daha fazla süre vermek isteriz ama alt sıralardan kurtulmamız gerekiyor. 10 tane final maçı kaldı. Bu maçlarda istediğimiz oyunu oynar, kazanır ve ligde kalmayı en erken şekilde başarırız." 

Senin için hazırladığımız haberler