Şamil Cinaz'ın menajerinden flaş Kayserispor açıklaması!

09.12.2019 - 14:55 | Son Güncellenme: 09.12.2019 - 15:00

Şamil Cinaz'ın menajerinden flaş Kayserispor açıklaması!

İstikbal Mobilya Kayserispor’da forma giyen ve takımdan ayrıldığı gündeme gelen Şamil Cinaz’ın temsilcisi Barış Güçlü, oyuncunun geleceği hakkında özel açıklamalar yaptı. Güçlü, Ocak ayındaki transfer döneminin de çok hareketli geçmeyeceğine dikkati çekti. Şamil Cinaz Kayserispor’dan ayrıldı mı? Neden ayrılıyor? Mehmet Sak Ankaragücü’nde kalacak mı? Bu sorular Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Barış Güçlü’nün açıklamaları şu şekilde:

Barış Güçlü: "Transferde bir dibe vuruş görüyorum"

Kulüplerimiz Finansal Fair-Play baskısı altında. Büyük kulüplerin transfer yapamaması Anadolu takımlarını da etkiliyor. Kulüpler baskı altında olunca transfer piyasası da kötü etkileniyor, yavaşlatıyor. Ben bunu bir dibe vuruş olarak görüyorum. 1-2 sene daha böyle gider diye düşünüyorum. Ondan sonra kulüpler daha doğru planlamalar yapar.

Barış Güçlü: "Ocak ayında flaş bir transfer beklemiyorum"

Futbolseverler Ocak ayında bence büyük bir transfer beklememeli. Kiminle konuşsak kimse bonservis ödeyebilecek durumda değil. Kulüpler serbest oyuncu, bedelsiz gelecek oyuncu peşinde. Bu çerçevede yaşı ilerlemiş, kulübünün serbest kalmasına müsaade edeceği oyuncular gündeme geliyor. Dolayısıyla Ocak ayında flaş bir transfer beklemiyorum.

Barış Güçlü: "Şamil de uzun süre ödeme alamayan oyunculardan biri"

Şamil Kayserispor’dan henüz ayrılmadı. Ama bu yola girildi diyebiliyorum. Kayserispor’da yapısal değişiklikler oldu. Birkaç defa kongre oldu. Yeni bir başkan, yeni bir teknik adam var. Çok ciddi bir finansal problemleri var. Uzun zamandır oyuncular ödeme almıyor. Şamil de onlardan biri. Yeni bir yapılandırma istiyorlar. Şamil de 2,5 senedir orada. Kaptanlık da yaptı. Hem bizim hem de Kayserispor adına değişiklik iyi olabilir.

Barış Güçlü: "Şamil'e Çekya ve Almanya 2. Ligi'nden teklifler var"

Şamil Cinaz gurbetçi futbolculardan. Uzun süredir Türkiye’de. Çek Ligi’nden ve Almanya 2. Ligi’nden teklifler var. Bize menajerler aracılığıyla iletildi. Tabi Kayserispor’daki süreç tamamlanmadan detay veremem. Şamil kadroda değil. Önümüzdeki günlerde bu konuyu Kayserispor ile mutlaka görüşürüz. Maçtan sonra Kayserispor ile ilişkimiz netleşir, sonra transfere bakarız.

Mehmet Sak, Ankaragücü'nde kalacak mı?

Ankaragücü’nde de başkan değişti. Orada da mali problemler var. Ödemeler zamanında yapımlmıyor. Mehmet Sak, Ankaragücü’nde mutlu. O da orada şampiyonluk yaşadı. Şu anda bir değişiklik planlamıyoruz. Takım ligi nerede bitirecek, neler olacak? Bunların şekillenmesi gerek tabi. Mehmet Sak’ın durumu Şamil’den farklı.

Ligimizin kalitesini nasıl görüyor?

Ligimizin kalitesi yabancı oyuncular geldikten sonra biraz daha yükseldi. Genç oyuncular dışarıya çıkmaya başladı. Tabi ki doğru yabancı oyunculardan bahsediyoruz. Ama kulüplerde hep bir kongre var, hocalar sürekli değişiyor. Mali problemler var. Çok sayıda kulüp var. Böyle olunca ligin kalitesi de düşüyor. Mali problemlerin çözüme kavuşması önemli.

Senin için hazırladığımız haberler