Sampaoli: "Galatasaray karşısında çok seri ve hızlı bir şekilde oynamamız lazım"

Orhan Gülek
29.09.2021 - 16:09 | Son Güncellenme: 29.09.2021 - 16:27

UEFA Avrupa Ligi'nde grubun ikinci maçında evinde Galatasaray'ı konuk edecek olan Marsilya'da teknik direktör Sampaoli basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sampaoli: "Galatasaray karşısında çok seri ve hızlı bir şekilde oynamamız lazım"

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptaki ilk maçında Lazio'yu 1-0 yenen Galatasaray, yarın Fransa'da Marsilya'ya konuk olacak.

Zorlu mücadele öncesi rakip Marsilya takımının teknik direktörü Jorge Sampaoli, değerlendirmelerde bulundu.

Sampaoli, geçtiğimiz hafta ligde kaybedilen Lens maçından ders çıkarttıklarını dile getirerek, Galatasaray karşında bunu telafi etmek istediklerini söyledi. 61 yaşındaki teknik adam Jorge Sampaoli, şu ifadeleri kullandı:

 

"Galatasaray maçından başarılı bir şekilde çıkmak istiyoruz"

"Geçen pazar kaybettik fakat her maçtan ders almak lazım. O kadar sık maç oynuyoruz ki doğru dürüst analiz yapma fırsatımız olmuyor. Yarınki maç çok önemli bir maç, hatta takımın geleceğiyle ilgili çok önemli bir maç. Galatasaray maçından başarılı bir şekilde çıkmak istiyoruz. Lens geçen pazar bize karşı güzel bir futbol oynadı ve bizi zor durumda bıraktılar. Devamlı olarak pres yaptılar ve bu 90 dakika boyunca sürdü. Oyuncularla yapmış olduğum konuşmalarla bu tutumun tekrarlanmamasını istedik. 3 tane gol pozisyonuna girdik, golleri atabilseydik durum değişik olabilirdi. Bu sezon oynadığımız maçlarda ilk kez bu kadar zorlandık ve istediğimiz oyunu oynayamadık."

Galatasaray hakkındaki düşünceleri soruluğunda da Arjantinli teknik adam şu cevabı verdi:

"Galatasaray güzel ve sağlam bir ekip"

"Galatasaray gördüğüm kadroyla topsuz ve pres yaparak futbolunu geliştiren bir ekip. Bizim alışık olmadığımız bir şekilde futbol oynayan bir ekip. Bu bakımdan hafta başından beri bu konuda oyuncularla birçok çalışma yaptık. Galatasaray güzel ve sağlam bir ekip. Çok seri ve hızlı bir şekilde oynamamız lazım eğer bu maçı kazanmak istiyorsak."

"Hayati ve zor maç"

Karşılaşma öncesi yoğun maç programında olduklarını ancak bu bahanelerin arkasına sığınmayacakları ifade eden Sampaoli "Yorgunluk bahaneleri bizim için geçerli değil. Bu maçı kaybettiğimizden dolayı bazı oyuncularda birtakım soru işaretleri oluşuyor. Bu soruları kafalarından çıkarmak ve önümüzdeki maçlara hazırlamak. Bu oyuncular profesyonel oyuncular. Onların yorgun hissettikleri vakit biz bunları sahada ve antrenmanda görüp yerlerine başka oyuncular koyuyoruz. Yorgunluk ve bahaneler benim için önemli değil. Galatasaray maçı çok önemli. Bu turnuvada bir sonraki maçlarımız Lazio ile birlikte olacak ve Lazio'yu etkilememiz açısından grubumuzda yarınki maçtan 3 puanla ayrılmak ve zorundayız. Bu bakımdan hayati ve zor maç." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler