İtalya şampiyonu Milan 1.2 Milyar Euro'ya satıldı

01.06.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 01.06.2022 - 12:14

İtalya 1. Futbol Ligi Serie A'da 11 yıl sonra şampiyonluk ipini göğüsleyen Milan'ı, ABD'li yatırım şirketi RedBird Capital 1.2 milyar Euro karşılığında satın aldı. İşte detaylar...

İtalya şampiyonu Milan 1.2 Milyar Euro'ya satıldı

AJANSSPOR - HABER

Inter'in 2 puan önünde girdiği ligin son haftasında Sassuolo'yu deplasmanda 3-0 yenen Milan, Seria A'da 11 yıl sonra ligi zirvede tamamlamdı. 19. şampiyonluğunu elde eden kırmızı siyahlı kulüpte flaş bir gelişme yaşandı.

Milan 1.2 Milyon Euro'ya satıldı

ABD'li yatırım şirketi RedBird Capital, Milan’ı 1.2 milyar Euro karşılığında satın aldı. RedBird Capital, bir başka Amerikalı yatırım şirketi Eliot Management'ten kulübün hisselerinin yüzde 70'inin yönetimini devraldı. 

New Yorklu'dan New Yorklu'ya

RedBird Capital'in kurucu başkanı Gerry Cardinale, kulübün sahibi olmalarını sağlayan ön sözleşmeyi imzaladı. Elliott Management, Temmuz 2018'de Milan'ı Li Yonghong'dan satın almıştı. Milan'ın sahipliği böylece New Yorklu'dan başka bir New Yorklu'ya geçti.

RedBird'un satın aldığı 2. futbol takımı

Milan'ı satın alan New York merkezli yatırım şirketi RedBird Capital Partners, iki yıl önce de Fransız kulübü Toulouse'u bünyesine katmıştı.

Milan'dan resmi açıklama

İtalya Serie A şampiyonu Milan, kulübün 1.2 milyar Euro karşılığında RedBird Capital Partners'a satıldığını resmi internet sitesinden açıkladı. 

Elliott'ın kulüpteki azınlık hissesi ve yönetim kurulundaki koltuklarını koruyacağı anlaşmaya göre, yeni sahipliğe geçiş eylül ayına kadar tamamlanacak.

RedBird Capital Partners Kurucusu Gerry Cardinale, internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Milan tarihinin bir parçası olmaktan ve kulübün İtalya, Avrupa ve dünya futbolunun tepesine dönüşünde rol oynamaktan onur duyuyoruz. Milan'ı ileriye taşımak için kulüp, yönetim ve dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarla uzun vadeli ortaklık yapmak için sabırsızlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler