Murat Sancak, Adana Demirspor- Başakşehir Maçından Sonra Açıklama Yaptı

Ali Bozkurt
09.01.2023 - 19:23 | Son Güncellenme: 09.01.2023 - 19:57

Adana Demirspor'un kendi sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir maçının hemen sonunda olaylar yaşandı. Başkan Sancak, o anları anlattı. Detaylar...

Murat Sancak, Adana Demirspor- Başakşehir Maçından Sonra Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Adana Demirspor'da kulüp başkanı Murat Sancak, Başakşehir maçının sonunda yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Sancak'ın yorumları...

''Gökhan Töre'ye küfür etmiş''

Murat Sancak, maç sonunda yaşanan olayların Gökhan Töre'ye küfür edilmesiyle başlandığını duyurdu. Sancak, ''Zannedersem 77 numaralı oyuncu (Okaka) sanırım Gökhan Töre'ye küfür etmiş, bundan dolayı olaylar olmuş. Beşiktaş maçına geçen sezon maçımızı katleden Ali Şansalan atandı.'' dedi.

''Lig belirlenmiş''

Murat Sancak, MHK'nın istifa etmesini istedi. Sancak, ''Mehmet Büyükekşi'ye sesleniyorum; geçen sezon kurullar istifa etti, acilen MHK de istifa etmelidir. Transfer yapmaya gerek yok, her şey belirlenmiş, birinci belli, ikinci belli, küme düşenler de belirlenmiştir.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Murat Sancak: "Hulk transferinden niye benim haberim yok acaba"
Habere Git

Murat Sancak, problem yaşanan hakemi kendi maçlarına verdiğini açıkladı. Sancak, "Sivasspor - Galatasaray maçında verilen gol gölgede bırakıldı. Gözümüzü soka soka merkez hakem komitesi, bir önceki yılın problem yaşadığımız hakemi Beşiktaş - Adana Demirspor maçına veriyor." dedi.

''Bu maçı katletti Arda Kardeşler''

Geçen sezon federasyonu aradığını dile getiren Sancak, "Bu maça Arda Kardeşler atandığı zaman ben federasyonu aradım. Dedim ki ne yapmaya çalışıyorsunuz? Geçen sezon yine bu statta yine VAR'dan çağrılarak olmayan penaltı yaratıldı, o maçı da 2-1 kaybettik. Bugün de bu maçı katletti Arda Kardeşler." ifadelerini kullandı.

''Her maçta engelleniyoruz''

Her maçta engellendiklerini söyleyen Sancak, "Hedeflerimiz doğrultusunda her adım attığımız zaman engellerle karşılaşıyoruz. Adana Demirspor kamuoyunun severek izlediği bir takım. Ancak her maçta engelleniyoruz." dedi.

 "Transfer yapmaya gerek yok. Ben buradan bütün kulüplere söylüyorum. Şampiyon belirlenmiş. Kimin 2'nci, kimin 3'üncü olacağı belirlenmiş. Kimin ligden düşeceği de kendilerine göre bellidir. Transfer yapmaya gerek duymuyorum. Hedeflerimiz doğrultusunda her adım attığımızda engellerle karşılaşıyoruz. Şu an Adana Demirspor, futbol kamuoyunun severek izlediği bir takım. Maalesef görüyoruz her maçta engelleniyoruz. Bir Gaziantep maçımız var evlere şenlik. Ofsayt olan golü, gole çevirmek için 7 dakika uğraşıldı. O maçta 4 dakikada kırmızı kart pozisyonu vardı. 2 su molası, 10 değişiklik var. Verilen uzatma 6 dakika. Bunu da hepinizin takdirine bırakıyorum. MHK'nın artık bu işi kaldırma şansı yok. Önümüzdeki maçlarda en ufak bir şeyde yine gündeme gelecek. Onun için Mehmet Büyükekşi'ye yine söylüyorum. Nasıl iki kurumu değiştirdiysen, derhal MHK'yı da değiştir. Çünkü gözümüze basa basa istedikleri gibi at koşturuyorlar. İzin özü bu. Allah  yardımcımız olsun. Bir iddiamız, hedefimiz yok. Aslında transfer yapmaya da gerek yok. Türk futbolu böyle devam ederse daha da geriye gidecek. 500 milyon Dolar yayın ihalesinden, bugün 114 milyon Dolara düşmüşsek bunun iyi araştırılması lazım" 

"Yani başımıza bunların geleceğini biliyorduk"

Karşılaşmanın hakemi Arda Kardeşler hakkında da konuşan Murat Sancak, "Bu maça gelirken Arda Kardeşler atandığı zaman ben federasyonu aradım. Dedim ki ne yapmaya çalışıyorsunuz. Geçen sene bu statta yine olmayan bir penaltı VAR'da yaratıldı. O maçı da 2-1 kaybettik. Arda Kardeşler, bugün de bu maçı katletti. 2-1'den sonra eyyamcılık yaparak, takdir haklarını bizden yana kullansa da... İlk yarı penaltı pozisyonumuz var. Eğer o pozisyonda VAR çağırmıyorsa, bizim penaltı verilen maçta çağırılmaması gerekiyor. Yani başımıza bunların geleceğini biliyorduk. Ben federasyonu arayıp, bu maçla ilgili endişelerimi dile getirdim. Maalesef aynısını yaşadık" şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler